EXCLUSIV | Aerostar Bacău va face primele trei transferuri după promovarea în Liga 2. Un fotbalist din Coasta de Fildeș și un jucător de la Viitorul Constanța vor semna cu moldovenii

Răzvan STÎNGĂ 11 Aug. 2020, 16:47 Liga 2
EXCLUSIV | Aerostar Bacău va face primele trei transferuri după promovarea în Liga 2. Un fotbalist din Coasta de Fildeș și un jucător de la Viitorul Constanța vor semna cu moldovenii

Aerostar Bacău a început pregătirile pentru sezonul de Liga 2. Și-a numit un nou antrenor, pe Cristian Lupuț, a început antrenamentele și e aproape de perfectarea primelor transferuri. ”Principalul” a declarat pentru Liga2.ro că s-a ajuns la înțelegeri verbale cu jucătorii Darius Mureșan (fundaș stânga, 19 ani), Francois Yabre (fundaș central, 29 de ani) și Robert Băciuț (mijocaș, 19 ani). Primul va fi împrumutat de la Viitorul Constanța, în timp ce ceilalți doi urmează să vină din postura jucătorilor liberi de contracte.

Cristian Lupuț ”În principiu, lucrurile sunt puse la punct cu Yabre, Băciuț și Mureșan” 

Cristian Lupuț i-a antrenat sezonul trecut la Viitorul Pandurii Târgu Jiu pe Yabre și Băciuț, dar din această vară înțelegerile fotbaliștilor cu gorjenii au expirat. Mijlocașul se antrenează deja cu Aerostar, iar jucătorul din Coasta de Fildeș urmează să vină la pregătire de săptămâna următoare. Aerostar Bacău mai are în plan și alte transferuri, se află în discuții preliminare și cu alți fotbaliști, după cum a precizat ”principalul”. Se dorește formarea unui lot cu jucători tineri, dar și cu jucători cu experiență.

Sunt condiții foarte bune, de o săptămână și jumătate am început pregătirile. Imediat am trecut la treabă după ce am semnat, pentru că avem de muncă, dacă vrem să facem impresie frumoasă în Liga 2. Am început să cunosc jucătorii, ei s-au obișnuit cu metodele mele de lucru, eu m-am obișnuit cât de cât cu ei. Mai avem nevoie de câțiva jucători și putem să facem o echipă competitivă, bună. Suntem singura echipă din Moldova în Liga 2 și trebuie să facem o impresie bună.

Avem discuții cu trei jucători, cu doi dintre ei am lucrat la Viitorul Pandurii. E vorba de Darius Mureșan de la Viitorul Constanța și de Yabre și Băciuț. Vreau să îi luăm, ne-am înțeles în mare măsură cu ei. Băciuț e deja la pregătiri cu noi. Pe Mureșan Îl luăm împrumut de la Viitorul Constanța pentru un sezon. Numai așa se poate. Yabre e la Oradea, cel mai probabil o să vină de luni la echipă. Nu a plecat din țară după ce a devenit liber de contract, se antrenează și avem încredere că o să vină. În principiu, lucrurile sunt puse la punct cu ei. Lucrurile sunt clare.

Mai avem în plan și alte mutări, dar suntem în discuții preliminare. Vrem să luăm și jucători cu experiență, dar și câțiva copii cu potențial. În total, cam de patru, cinci jucători ar fi nevoie. Lotul este valoric bun”, a declarat Cristian Lupuț pentru Liga2.ro.

Aerostar Bacău a fost la un pas să nu se înscrie în Liga 2, din cauza problemelor financiare 

Aerostar Bacău și-a confirmat prezența în Liga 2, în sezonul următor, la sfârșitul lunii iulie. Clubul care a terminat Seria 1 din Liga 3 pe primul loc a avut și are probleme din punct de vedere financiar, dar a decis să nu rateze această șansă, a posibilității de a juca în eșalonul secund. Resursele de care dispune în acest moment echipa din Bacău nu îi permit să termine sezonul, a declarat președintele Doru Damaschin.

În continuare, se vor căuta surse de finanțare, pentru ca Aerostar Bacău să își poată forma un buget care să îi permită să termine campionatul, dar și să-și îndeplinească obiectivul. Conducătorul speră să găsească înțelegere la autoritățile locale, dar și la mediul privat.

Chiar dacă nu ne-am consolidat încă bugetul, avem promisiuni solide din partea mediului de afaceri băcăuan că vom primi sprijinul financiar care ne va permite să facem față cu bine rigorilor ligii secunde. Venirea antrenorului Cristian Lupuț și a preparatorului fizic Cristi Gurău reprezintă un pas hotărât pe care CS Aerostar îl face în această direcție”, spunea președintele Doru Damaschin după numirea lui Cristian Lupuț pe postul de antrenor.

Foto: Aerostar Bacău

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cristian-luput-si-a-gasit-echipa-dupa-despartirea-de-viitorul-pandurii-va-antrena-tot-in-liga-2-insistenta-oamenilor-de-aici-si-stabilitatea-m-au-convins-sa-vin-19142326

https://liga2.prosport.ro/seria-1/aerostar-bacau-si-a-confirmat-prezenta-in-liga-2-dar-nu-a-scapat-de-probleme-presedintele-doru-damaschin-nu-avem-buget-care-sa-ne-permita-sa-terminam-campionatul-echipa-a-ramas-f-19140617

https://liga2.prosport.ro/seria-1/asu-politehnica-face-un-apel-public-pentru-o-liga-2-cu-doua-serii-toata-lumea-a-spus-sa-iesim-noi-in-fata-primii-propunerea-timisorenilor-pentru-departajarea-geografica-19143618

 

Răzvan STÎNGĂ 11 Aug. 2020, 16:47 Liga 2
Pe aceeași temă