Metaloglobus și Eusebiu Tudor au terminat contractul după un sezon pe muchie, dar catalogat de antrenor ca fiind ”aproape perfect”. Continuarea colaborării e 50-50, dar ”principalul” are și alte oferte din Liga 2

Răzvan STÎNGĂ 02 Jun. 2023, 20:24 Liga 2
Metaloglobus și Eusebiu Tudor au terminat contractul după un sezon pe muchie, dar catalogat de antrenor ca fiind ”aproape perfect”. Continuarea colaborării e 50-50, dar ”principalul” are și alte oferte din Liga 2

Metaloglobus a trăit cu emoții finalul sezonului de play-out în Liga 2, jucând chiar barajul de menținere cu Progresul Spartac, pe care a trimis-o în Liga 3 în urma executării loviturilor de departajare.

Antrenorul Eusebiu Tudor a tras concluziile stagiunii, dar și a ceea ce va urma pentru el și pentru clubul bucureștean.

Metaloglobus s-a salvat pe final de la retrogradare, dar Eusebiu Tudor a catalogat sezonul ca fiind ”aproape perfect”

Numit ”principal” la Metaloglobus după un start slab pentru trupa din Capitală, Eusebiu Tudor a afirmat, într-o discuție cu Liga2.ro, că modul în care a fost interpretată situația cu el la conducerea băncii tehnice a fost unul ”aproape perfect”.

Media de puncte adunată de Metaloglobus după numirea sa în funcție a fost una bună, cu 1.75 puncte pe meci în duelurile din campionat, 20 în total, 12 în sezonul regular și opt în play-out, fără duelurile cu Progresul Spartac din baraj, când au fost înregistrate după remize pe durata celor două confruntări de 90 de minute, când oricum nu s-a jucat pe puncte.

Deși echipele din Liga 2 se pun la punct pentru stagiunea următoare, Metaloglobus încă analizează și va decide strategia de săptămâna următoare. Deocamdată, după cum a declarat Eusebiu Tudor, nu se știe dacă relația antrenor-echipă va continua și din această vară.

Eusebiu Tudor și Metaloglobus au terminat contractul

Tudor și Metaloglobus au încheiat recent contractul semnat după primele runde din stagiunea 2022/2023, urmând să se ia o decizie dacă se va semna prelungirea sau nu. ”Principalul” a afirmat că își dorește să continue în România, chiar dacă are oferte și din zona arabă, unde a activat ani buni.

(N.r. – Despre evoluția Metaloglobuslui după venirea sa)A fost un sezon aproape perfect! De când am venit eu la echipă, pentru că am venit în etapa a 8-a, când echipa avea un punct. Era la o diferență mare de puncte de alte formații, părea o misiune imposibilă. M-am uitat pe ce medie de puncte am avut și sunt mulțumit. Dacă nu aveam o astfel de comportare în meciuri, nu mai scăpam de retrogradare.

Echipa a înregistrat progrese, tehnic, tactic, fizic, eu am fost mulțumit de ce au făcut jucătorii. Nu cred că era posibilă o salvare directă de la retrogradare. Dacă era să ne salvăm direct, trebuia să câștigăm toate meciurile.

Toți mă întrebau de ce am venit la Metaloglobus atunci, pentru că am venit într-un moment greu. Era distanță și față de echipele din față, iar una din echipe era Dinamo, pe care de atunci o vedeam în play-off.

Am făcut o medie de puncte de 1.75 pe joc, peste Oțelul dacă nu mă înșel, iar Oțelul a promovat. Dacă greșeam un meci sau două, retrogradam”, a spus Eusebiu Tudor pentru Liga2.ro.

Șanse 50-50 la sută ca cele două părți să continue sau să meargă pe drumuri diferite

Există interes pentru serviciile sale și din partea altor grupări din Liga 2, recunoscând că a fost contactat în acest sens.

(N.r. – Despre contractul său cu Metaloglobus) ”Contractul meu a expirat, este o discuție de prelungire, dar vedem. Mai sunt și alte echipe interesate, dar văd ce voi face. Oricum, m-am simțit foarte bine până acum la Metaloglobus, a fost seriozitate, nu au fost probleme, așa cum văd că sunt la alte echipe.

Le mulțumesc celor de aici, dacă nu erau condițiile care au fost, probabil că era foarte greu să ne salvăm. Sunt șanse să prelungim contractul, dar sunt șanse ca Metaloglobus să aibă și alt antrenor. Contractul meu a expirat la 1 iunie.

Într-o săptămână probabil că va fi ceva clar, a rămas ca și conducerea să facă o analiză a ceea ce s-a întâmplat și ce urmează. Așa e normal!

Există contacte din Liga 2. Am contacte și din străinătate, din zona arabă, unde am antrenat câțiva ani. Eu mi-aș dori în țară să rămân, pentru mine prioritar e să rămân în România, dar vedem ce oportunități vor fi.

Vreau ca, unde voi merge, să fac performanță, să lupt pentru promovare, pentru play-off”, a spus Eusebiu Tudor pentru Liga2.ro.

Eusebiu Tudor, experiență căpătată și în zona arabă

Eusebiu Tudor a antrenat în cariera sa Petrolul, Sportul Studențesc, Chindia Târgoviște, Al-Ettifaq, Al Shoalah (ambele din Arabia Saudită), Fortuna Poiana Câmpina și Khaleej (Arabia Saudită). A fost ”secund” la Qadsia (Kuweit), FC Voluntari și Gaz Metan Mediaș.

Înainte de venirea la Metaloglobus, a activat la Al Shoalah, din liga secundă a Arabiei Saudite, pe care a salvat-o de la retrogradare.

Născut la Poiești, Tudor a fost mijlocaș la Petrolistul Boldești, AS Ploiești, Midia Năvodati, Cimentul Fieni, Petrolul Ploiești, Oțelul Galați, FC Vaslui, Inter Gaz București, Gloria Bistrița și Asta Ploiești.

Foto: Răzvan Păsărică (Sport Pictures), Metaloglobus București și Leczki Jozsi (Mediafax Foto)

https://liga2.prosport.ro/seria-1/unirea-dej-doua-variante-de-antrenor-19273596

https://liga2.prosport.ro/seria-1/unirea-dej-a-ramas-fara-antrenor-dragos-militaru-a-plecat-19273569

https://liga2.prosport.ro/seria-1/umilita-in-tur-campionii-fc-arges-incearca-toate-posibilitatile-sa-evite-retrogradarea-a-cerut-retragerea-licentei-de-superliga-a-echipei-dinamo-19273582

https://liga2.prosport.ro/seria-1/arbitrii-delegati-la-meciul-retur-arges-dinamo-19273574

https://liga2.prosport.ro/seria-1/progresul-spartac-metaloglobus-se-joaca-de-la-ora-1100-pierzatoarea-retrogradeaza-in-liga-3-in-turul-barajului-de-mentinere-in-liga-2-echipele-au-fost-egale-19271759

Răzvan STÎNGĂ 02 Jun. 2023, 20:24 Liga 2
Pe aceeași temă