Eugen Trică, enervat din nou de arbitraj, acum după remiza de la Călărași a Craiovei: ”Ne-am întors în timp, pe vremea lui nea Jean și Pinalti. Nu înțeleg ce se întâmplă, de unde e răutate asta”

Marius ANGHEL 26 Apr. 2021, 20:34 Liga 2

”FC U” Craiova și-a întrerupt seria de victorii în play-off cu o remiză obținută în deplasare la Dunărea Călărași, scor 1-1, în etapa a 5-a, ultima a turului. Andrea Compagno a salvat în minutul 80 echipa olteană de la o înfrângere în fața trupei lui Cristian Pustai, care reușise să deschisă scorul în minutul 55.

Prima repriză a fost plictisitoare, fără ocazii, iar jocul s-a schimbat total după reușita spectaculoasă a lui Ariel Lopez. Jucătorul Dunării a deschis scorul cu un șut frumos de la 28 de metri central, lobat peste Enache, ieșit ușor în față. Reușita gazdelor i-a trezit din somn pe jucătorii liderului play-off-ului. Anghelina (58), Ciolacu (59) și Cristea (61) au avut ocazii la poarta lui Began, pentru ca Alami (75) să fie aproape și el de gol cu un lob, însă nereușit.

După un corner din dreapta, Andrea Compagno (80) s-a transformat din nou în salvatorul Craiova. De această dată a înscrie cu capul din 6 metri. Asaltul oltenilor la poarta Dunării a continuat, însă Negru (81) a ratat incredibil din 3 metri. Anghelina (88) a trimis și el pe lângă poartă dintr-o loviutră liber, iar italianul Compagno (90+3) putea trimite încă o dată în plasă, însă de această dată a reluat slab din 7 metri, tot cu capul, iar portarul a reținut pe centru.

Eugen Trică, despre egalul cu Dunărea Călărași: ”Nu sunt mulțumit de rezultat, pentru că trebuia să câștigăm. Și era o victorie meritată. Per total, sunt mulțumit”

După meci, antrenorul Eugen Trică s-a declarat, per total, mulțumit cu această remiză.

”Sunt mulțumit de joc, cum s-a desfășurat în teren. Nu sunt mulțumit de rezultat, pentru că trebuia să câștigăm. Și era o victorie meritată. Echipa a demonstrat, astăzi fiind și condusă, a revenit, a avut trei-patru ocazii de gol. Nu a marcat, asta e, s-a terminat 1-1. Per total, sunt mulțumit”, a spus antrenorul echipei ”FC U” Craiova, la microfonul DigiSport.

Arbitrajul l-a nemulțumit din nou pe Trică: ”Nu e bine ce se întâmplă. Parcă ne-am întors astăzi în timp. Ne-am întors în timp, pe vremea lui nea Jean, Pinalti și așa mai departe”

Ulterior, Trică și-a îndreptat tirul către arbitrajul brigăzii bucureștene conduse de Horia Mladinovici. A spun din nou că cineva are ceva cu ”FC U” Craiova, a făcut referire la perioada ”Cooperativei” fotbalului românesc și că arbitri fluieră întotdeauna contra echipei sale.

”Tensiune tot timpul este, dar iarăși maniera de arbitraj lasă de dorit. Nu știu, poate lumea, când spun după fiecare meci, și după ce câștigăm: «Domn’le, nu e bine ce se întâmplă, arbitri nu sunt bine pregătiți.» Și iarăși am întâlnit o brigadă care, iertați-mă, nu se poate așa ceva. Nu se poate. Dar îmi propun să nu mai comentez, pentru că au fost o grămadă de situații judecate doar pro Călărași. Eu îi înțeleg pe băieții ăștia, că nu au bani, bravo lor, s-au mobilizat astăzi. Știam lucrul ăsta. Dar, în general, s-au achitat bine de sarcini, am dominat jocul, am avut posesie, am avut ocazii, nu am ce să le reproșez. Până la urmă, e un punct câștigat și mergem mai departe.

Nu mai știu ce se întâmplă. Valuare, cineva dorește, crede, nu știu. Dar, trebuie să se gândească în primul rând și la noi, la antrenori, pentru că suferim foarte mult și, Doamne ferește, să se întâmple ceva cu noi. Sunt un băiat tânăr, care pune suflet, prefătește foarte bine meciurile și când venim la joc întâlnim această brigadă, brigăzile dinainte, care, nu știu, e cam complicat acum. Nici nu-mi găsesc cuvintele, dar nu e bine ce se întâmplă. Parcă ne-am întors astăzi în timp. Ne-am întors în timp, pe vremea lui nea Jean (n.r. – Jean Pădureanu), Dumnezeu să-l ierte, Pinalti și așa mai departe (n.r. – adică pe vremea Cooperativei, când meciurile erau aranjate), cu probleme, cu simulări, cu jocuri d-astea care nu-și au rostul. În momentul de față, noi suntem echipa cea mai bună, echipa cea mai solidă, au spus-o cu toții. Nu înțeleg ce se întâmplă, de unde e răutate asta. Suntem echipa care joacă fotbal. Ar trebui să ne lase să jucăm. Dacă e fault, dă fault, dacă e aut, e aut. Dar să nu fluiere într-o singură direcție, că, nu știu, mi-e lehamite, așa. Credeți-mă, nu știu ce se întâmplă în momentul de față, cu arbitrii noștri, cu lumea din jur. Nu vreau să spun mai multe”, a declarat Trică.

  • Meciul a fost arbitrat de o brigadă din București, condusă de centralul Horia Gabriel Mladinovici și asistenții Vlad Bârleanu și Mihăiță Necula. Rezervă a fost Eduard Ioniță (Galaţi), iar observatori au fost Silviu Crângaşu (Ploieşti) și Petre Badea (Tulcea).

Ironic cu stilul de joc al echipei lui Cristian Pustai: ”Mă și doare gâtul de la mingiile lor, stânga, dreapta”

Antrenorul liderului Ligii 2 a avut reproșuri și pentru adversari. Trică a remarcat că Dunărea a jucat cu altă motivație față de alte meciuri. Ba chiar a ironizat jocul echipei lui Cristian Pustai, spunând că-l doare gâtul la câte mingi s-au jucat pe sus, în stilul ”lungă și pe-a doua”.

”I-am avertizat dinainte. Vedeți că avem cel mai important meci de până acum. Uitați Rapidul, că va fi de trei ori mai greu ca și în meciul cu Rapid. Să ne lase să jucăm fotbal. Azi, de exemplu, mă și doare gâtul de la mingiile lor, stânga, dreapta. Fotbalul ăsta nu e… nu mai vreau să comentez mai departe ce am în minte, pentru că nu vreau să supăr pe cineva. Noi jucăm fotbal, punem mingiile jos, contruim, dezvoltăm, vrem să ajungem în fața porții adverse prin combinații”, a comentat Eugen Trică.

CS Mioveni, de la ”Zidul chinezesc” la ”mașinărie de fotbal”

În etapa viitoare, a 6-a a play-off-ului, prima a returului, U Craiova 1948 SA joacă în 30 aprilie, de la ora 20:00, pe teren propriu, cu CS Mioveni (locul 3, cu 42 de puncte), echipă cu care remiza la scorul de 0-0 în debutul turneului de promovare.

”Întâlnim iarăși o echipă foarte bună. Dacă la un moment dat spuneam că este zidul chinezesc, deja de trei etape nu mai e zidul chinezesc, ci e mașinărie de fotbal. I-am spus-o și lui Alex (n.r. – Alexandru Pelici – antrenorul echipei CS Mioveni). Ne-am întâlnit înaintea meciului cu Rapid. Deja au marcat 10 goluri. Echipă bună, echipă solidă. Trebuie să intră pe teren și să câștigăm meciul. Eu am spus-o dinainte: se va juca până în ultima etapă.

Dar, totuși, încă o dată mă repet, hai să ne oprim cu niște lucruri care nu au ce căuta pe un teren de fotbal. Cu arbitraje și cu mult mai multe (n.r. – probabil a vrut să atragă atenția că jucătorii Dunării au fost motivați financiar de contracandidate pentru a câștiga acest meciu cu Craiova). Nu știu, trageți și voi concluziile. Eu v-am spus, așa, în mare, printre rânduri, cam ce se întâmplă”, a mai spus Eugen Trică la finalul meciului cu Dunărea Călărași.

Cu acest rezultat, 0-0 cu Dunărea, U Craiova 1948 SA are 46 de puncte și se menține pe locul 1, la trei puncte peste Rapid. Dunărea Călărași, cu 39 de puncte, e pe locul 4.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dunarea-calarasi-fc-u-craiova-se-joaca-de-la-ora-1730-trupa-lui-pustai-poate-reintra-in-lupta-pentru-locurile-direct-promovabile-cea-a-lui-trica-se-poate-detasa-in-fruntea-play-19181638

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-5-in-play-out-de-la-ora-1100-se-joaca-la-targu-jiu-cluj-si-slatina-in-play-off-asu-poli-o-intalneste-pe-fk-csikszereda-de-la-ora-1230-19181127

Marius ANGHEL 26 Apr. 2021, 20:34 Liga 2
Pe aceeași temă