Eugen Beza nu-și simte postul amenințat la Șelimbăr: ”Presiune a fost și când am fost pe primul loc. Suntem bine din punctul meu de vedere.” Așteptările sale înainte de jocul cu Minaur Baia Mare

Ovidiu BOICA 22 Oct. 2022, 14:58 Liga 2
Eugen Beza nu-și simte postul amenințat la Șelimbăr: ”Presiune a fost și când am fost pe primul loc. Suntem bine din punctul meu de vedere.” Așteptările sale înainte de jocul cu Minaur Baia Mare

După trei meciuri la rând fără victorie, din care a obținut doar două puncte, echipa din Șelimbăr joacă duminică la Baia Mare, pe terenul formației al cărei director tehnic este Vasile Miriuță, cel al cărui ”secund” Eugen Beza, antrenorul ”alb-roșilor”, i-a fost în perioada petrecută de ”Tati” la FC Hermannstadt.

În ciuda rezultatelor nemulțumitoare din ultima etapă, Beza crede că nu îi este amenințat postul.

Eugen Beza nu-și simte postul amenințat la Șelimbăr după ultimele rezultate: ”N-am simțit niciun fel de răceală”

Antrenorul de la CS Comunal Șelimbăr, Eugen Beza, a afirmat, într-o conferință de presă de dinaintea meciului cu Minaur Baia Mare, de duminică, că a simțit o oarecare presiune chiar și când echipa era pe primul loc, dar nu crede că îi este postul amenințat, în urma ultimelor rezultate.

Echipa sibiană remizase cu același scor (1-1) în ultimele patru meciuri de acasă, în campionat, iar în ultimele trei etape a obținut doar două puncte.

”Am simțit presiune și când am fost pe locul întâi. Simt presiune și acuma, simt presiune la fiecare meci. O să vă dezvălui un mic secret din vestiar. Noi, în vară, am fost în Turcia, am avut o discuție de grup în care fiecare și-a exprimat obiectivele personale pentru acest sezon. Ținând cont că suntem o echipă care nu avem voie să promovăm, suntem o echipă care, anul trecut, ne-am bătut la salvarea de la retrogradare, anul acesta am stabilit cu toții, vocea grupului a fost la unison, să facem tot posibilul să ajungem în play-off. Suntem la două puncte de play-off în momentul de față. Dacă cineva consideră că e prea puțin, nu-i nicio problemă, stăm de vorbă, dar deocamdată n-am simțit nicio amenințare din punctul ăsta de vedere, pentru că discuții sunt săptămânal, indiferent că am câștigat sau nu am câștigat. Avem discuții pentru că, de un an și jumătate, eu zic că suntem o echipă foarte bună, alături de conducerea clubului. Discutăm orice problemă, de orice natură, uneori pe fond de fericire, uneori pe fond de tristețe, dar cred că toate lucrurile sunt constructive indiferent de zvonurile care apar. Eu, cu stafful meu, ne simțim foarte bine la antrenamente, cu băieții, din partea băieților n-am simțit niciun fel de răceală, suntem bine din punctul meu de vedere”, a afirmat Beza.

”Dacă statistic am crescut calitatea jocului, am scăzut un pic la ocazii”

Eugen Beza crede că echipa sa ar fi trebuit să aibă mai multe puncte, însă ar fi fost privată de două victorii în urma unor erori de arbitraj.

Într-adevăr, rezultatele nu au fost pe măsura așteptărilor noastre, sunt factori obiectivi și factori subiectivi. Sunt factori obiectivi, dacă vă aduceți aminte, la meciul cu Steaua am avut gol valabil, ar fi fost două puncte în plus pentru că era minutul 90+2. La meciul cu Slobozia, cel din ultima etapă, am avut o greșeală flagrantă de regulament, am avut penalty la Cîrstean. Era minutul 80, probabil aveam șanse mult mai mari să câștigăm acel joc. Cred că eram mult mai sus în clasament”, a mai spus Beza, care a trecut la capitolul factorilor subiectivi lipsa de încredere a jucătorilor săi: ”Pe de altă parte, sunt și factori subiectivi legați de noi, de echipă, pentru că, chiar dacă statistic am crescut calitatea jocului, am scăzut un pic la ocazii. Sunt factori pe care noi, ca și staff, am încercat, săptămâna asta, să-i rezolvăm, atât din punct de vedere mental cât și emoțional, pentru că eu consider că, atâta timp cât la un joc cu Slobozia am avut o posesie de 62 la sută, ținând cont că noi nu suntem o echipă extraordinară pe posesie, suntem o echipă de tranziție, atunci la valoarea lotului pe care-l avem cred că e o problemă în treimea adversă indiferent că vorbim de atacanți, mijlocași sau fundași. E o problemă de încredere, asta trebuie să o rezolvăm. Jucătorii trebuie să înțeleagă că obiectivul nostru este accederea în play-off și pentru accederea în play-off trebuie să dai goluri.”

Echipa care a pierdut cu Unirea Constanța a învins apoi CS Comunal Șelimbăr

Pentru a două oară în actualul sezon, echipa din Șelimbăr se află în fața unei situații în care adversarul a schimbat antrenorul chiar înaintea meciului direct. Eugen Beza speră ca, de data asta, situația să fie alta, după ce CS Comunal Șelimbăr a pierdut la Buzău. În plus, Șelimbărul a pierdut de fiecare dată în meciul în care a întâlnit echipa care înainte cu o etapă încasa înfrângere din jocul cu Unirea Constanța.

”Până acum, oarecum ne-a influențat (n.a. schimbarea antrenorului echipei adverse chiar înaintea meciurilor cu Șelimbăr), pentru că de fiecare dată când Unirea Constanța a învins un adversar din fața noastră, cum a fost Viitorul Târgu Jiu, cum a fost Buzăul, am pierdut. Cred că ne-am învățat lecția, ne-am pregătit bine în această perioadă și sper ca tot ceea ce am lucrat săptămâna aceasta să punem în practică, dar cred că e o problemă doar de concentrare și de încredere în ultima treime”, a completat Beza.

Minaur vine tocmai după o înfrângere suferită în campionat tocmai în fața Unirii Constanța, după acest eșec Ciprian Danciu fiind înlocuit cu Mihai Iosif.

Reîntâlnire cu Vasile Miriuță

La fel ca în urmă cu o săptămână, când s-a revăzut cu Costel Enache, acum pe banca Unirii Slobozia, al cărui ”secund” a fost în perioada petrecută la FC Hermannstadt, Eugen Beza se va reîntâlni, duminică, cu Vasile Miriuță, cu care, de asemenea, a colaborat la Sibiu.

Miriuță nu este însă cel care decide în privința echipei din Baia Mare, ci antrenorul Mihai Iosif.

”Cum a fost și cu Costel Enache, va fi un prilej să ne reîntâlnim, ne leagă o prietenie. Am fost «secundul» dânsului. Acuma dânsul a trecut la birou. Are o experiență vastă, probabil va ajuta foarte mult echipa (n.a. din Baia Mare) din această postură, dar cum am spus și cu Costel (n.a. Enache), lucrurile stau total diferit, indiferent că sunt la Șelimbăr sau la altă echipă, sunt un tip competitiv și vreau să câștig”, a mai afirmat Beza.

Beza este încrezător că jucătorii săi vor obține un rezultat pozitiv la Baia Mare, după ce n-au mai câștigat de trei meciuri: ”Privim această deplasare cum le-am privit pe toate celelalte de până acum, deplasări în care am câștigat 3 puncte sau nu am luat nimic. Mergem încrezători, suntem pregătiți și cred că de data asta lucrurile vor sta altfel din punct de vedere al finalizării și vom fi aproape să aducem maximum.”

Gele primește credit în continuare

Eugen Beza a adăugat că francezul Jordan Gele are credit în continuare din partea staffului, chiar dacă în cele zece meciuri de campionat scurse până acum n-a marcat nici măcar odată.

”N-o să-mi dezvălui intențiile pentru duminică, Jordan (n.a. Gele) este unul dintre cei 26 de jucători din lot, primește același respect și încredere ca toți ceilalți. Este un jucător străin, un jucător care în multe situațiii ne-a ajutat, a dat pase de gol, noi nu avem cu el un obiectiv personal, să-l facem golgheter sau să ne câștige meciurile. Este un jucător în care noi avem încredere și pe care-l susținem”, a mai precizat Beza.

Alexandru Curtean recunoaște presiunea care există înaintea meciului cu Minaur: ”Știm că putem fi în play-off!”

Unul dintre veteranii clubului din Șelimbăr, mijlocașul Alexandru Curtean, e de părere că asupra ”călăreților roșii” există o anumită presiune înaintea meciului cu Minaur, deoarece obiectivul sibienilor pentru acest sezon este accederea în play-off-ul Ligii 2. Curtean crede că Șelimbărul ar putea câștiga la Baia Mare.

”Presiune sumplimentară ar fi, pentru că ne-am propus să fim în play-off și atunci ne dorim foarte mult să fim cât mai aproape. Cam asta ar fi ca și presiune. Noi, ca și grup, știm ce valoare avem și știm că putem să fim acolo (n.a. în play-off), iar pentru asta trebuie să facem orice ca să câștigăm, mai ales că, în acest campionat, îmi face impresia că fiecare poată să bată pe fiecare, cei de la Baia Mare știu asta probabil, noi sută la sută știm asta, știm că putem să câștigăm cu orice echipă și cred că vom arăta asta”, a declarat Curtean.

Mijlocașul de 35 de ani a adăugat că, de obicei, schimbarea antrenorului echipei adverse s-a făcut resimțită în rândul jucătorilor, dar se așteaptă ca, de data asta, șelimbărenii să nu mai aibă probleme. ”Nu chiar întotdeauna (n.a. schimbarea antrenorului) s-a simțit, dar da, în general predominant se simte în atitudinea jucătorilor. E un nou început, vor să demonstreze noului antrenor, cam asta e ideea. Noi, cum a spus și Eugen (n.a. Beza), deja știm asta, am mai jucat cu echipe care au mai schimbat (n.a. antrenorul) și să sperăm că am învățat din asta”, a adăugat Curtean.

Minaur Baia Mare s-a despărțit, în această săptămână, de Ciprian Danciu, locul acestuia fiind luat de Mihai Iosif. Cu acesta din urmă pe bancă, la mijlocul acestei săptămâni, Minaur a terminat la egalitate, pe teren propriu, în grupele Cupei României, cu prim-divizionara Campionii FC Argeș (0-0).

”Este o partidă dificilă, Baia Mare are o echipă bună, s-a văzut și în meciul de Cupă pe care l-a jucat (n.a. 0-0 cu FC Argeș), dar noi suntem încrezători, am pregătit foarte bine meciul, săptămâna asta, și sperăm să ne întoarcem cu un rezultat foarte bun”, a spus, la rândul său, Robert Boboc.

Meciul dintre Minaur Baia Mare și CS Comunal Șelimbăr are loc duminică, de la ora 11:00, în Maramureș. În acest moment, după disputarea a șase partide din etapa a 11-a, Minaur ocupă locul 17 în Liga 2, cu 9 puncte, iar Șelimbărul se află pe poziția a 9-a, cu 16 puncte.

Declarațiile date de Eugen Beza, Alexandru Curtean și Robert Boboc înainte de meciul Minaur Baia Mare – CS Comunal Șelimbăr:

https://www.youtube.com/watch?v=rxhu_Pwhyxg

Foto și video: CS Comunal Șelimbăr

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-11-de-la-ora-1100-se-joaca-la-dej-chiajna-timisoara-si-miercurea-ciuc-dinamo-are-meci-de-la-ora-1200-19250612

https://liga2.prosport.ro/seria-1/video-revenit-in-primul-11-daniel-tatar-a-inscris-decisiv-pentru-selimbar-cu-o-executie-superba-m-am-simtit-bine-mi-am-revenit-antrenorul-despre-fundas-inger-si-dem-19249748

https://liga2.prosport.ro/seria-1/slatina-o-noua-victorie-in-fata-unei-echipe-cu-pretentii-la-promovare-daniel-oprescu-echipa-noastra-e-cu-certitudine-o-surpriza-a-ligii-2-putem-castiga-cu-orice-adversar-indiferent-de-ca-19250624

Ovidiu BOICA 22 Oct. 2022, 14:58 Liga 2
Pe aceeași temă