Eugen Beza, după victoria Șelimbărului cu FK Miercurea Ciuc și îndepărtarea de Poli Timișoara: ”Din punct de vedere psihic, privim lucrurile un pic mai relaxat”

Ovidiu BOICA 09 Apr. 2022, 16:36 Liga 2
Eugen Beza, după victoria Șelimbărului cu FK Miercurea Ciuc și îndepărtarea de Poli Timișoara: ”Din punct de vedere psihic, privim lucrurile un pic mai relaxat”

CS Comunal Șelimbăr și-a lat revanșa în fața celor de la FK Miercurea Ciuc. După ce în penultima etapă a sezonului regular, sibienii pierduseră cu 0-3 pe terenul din Avrig, acum, la Râmnicu Vâlcea, la capătul unui meci considerat tot pe teren propriu. s-au impus cu 3-2, în etapa a 3-a a play-out-ului Ligii 2.

Eugen Beza, după victoria cu FK Miercurea Ciuc: ”Ne așteptam la un meci foarte, foarte greu”

Antrenorul formației din Șelimbăr, Eugen Beza, consideră că succesul cu FK Miercurea Ciuc, ”cea mai bună echipă din play-out”, drept una de moral, care îi ajută pe sibieni să se desprindă la 6 puncte, pentru moment, de locul de baraj de menținere în Liga 2, pe care se află Poli Timișoara, care are un meci în minus.

”Ne așteptam la un meci foarte, foarte greu pentru că, cum spuneam și înaintea jocului, Miercurea Ciuc e cea mai bună echipă din play-out, o echipă care și astăzi a demonstrat o mare calitate și ar fi trebuit să fie în play-off. Luăm fiecare meci cu meci, fiecare punct cu punct, dar este o victorie de moral extraordinară, am pus 6 puncte între noi și Poli (n.a. – Timișoara), chiar dacă Poli n-a jucat. Privim, din punct de vedere psihic, lucrurile un pic mai relaxat, dar ca și motivație (n.a. rezultatul cu FK Miercurea Ciuc) nu cred că schimbă cu ceva pentru jocul care va urma”, a declarat Beza la finalul meciului de la Râmnicu Vâlcea.

  • Yazalde (11′), Ion Cărăruș (27′) și Firmin Mubele (35′) au înscris pentru Șelimbăr, în timp ce Lorant Kovacs (4′, 11′) a marcat pentru Miercurea Ciuc.

”Am avut un moment de cumpănă la 3-2, pe final, dar puteam închide jocul în două-trei situații”

Eugen Beza crede că alta ar fi fost soarta meciului din sezonul regular, cu ciucanii, dacă jucătorii săi nu ar fi ratat atât de mult. În urmă cu aproximativ o lună și jumătate, în penultima etapă a primei părși a sezonului, FK Miercurea Ciuc câștiga, la Avrig, cu 3-0. Antrenorul consideră că, la 3-2, a fost un moment de cumpănă în jocul de sâmbătă.

”Fiecare joc are istoria sa.În(n.a. meciul direct din) sezonul regular noi am ratat, ei au înscris, au meritat victoria. Astăzi cred că am meritat și noi victoria, am avut un moment de cumpănă la 3-2, pe final, la acea fază fixă, dar puteam închide jocul în două-trei situații, însă probabil tracul, emoția, stresul de competiție, care s-a acumulat au fost factorii care au determinat ca scorul să fie strâns pe final”, a mai spus Beza.

”Astăzi aceeași inimă a bătut la unison”

Eugen Beza a adăugat că, în acest meci, ”aceeași inimă a bătut la unison” și a spus despre portughezul Yazalde și Firmin Mubele că sunt jucători de calitate, care fructifică munca întregii echipe. Cei doi au marcat și în urmă cu o săptămână, în victoria de la Călărași (5-0 cu Dunărea). De asemenea, Beza le-a mulțumit tuturor celor din jurul echipei pentru sprijinul din ultima perioadă, când jucătorii aveau șase meciuri fără victorie și cinci fără gol marcat.

”Yazalde și Firmin (n.a. Mubele) sunt doi jucători de calitate care reușesc să pună în practică toată munca grupului. Pe această cale vreau să îi felicit pe toți jucătorii pentru că astăzi aceeași inimă a bătut la unison. Am fost un grup extraordinar, așa am câștigat jocul. Am fost susținuți de conducere foarte mult în această perioadă, de Cornel Stănilă (n.a. directorul general al CSC 1599 Șelimbăr), de domnul primar Marius Grecu, de Consiliul Local, toată lumea a fost alături de noi, au înțeles cât de mult contează unitatea și astăzi probabil (n.a. victoria) este rodul susținerii pe care-am avut-o în ultimul timp”, a afirmat, în încheiere, Eugen Beza.

Cu 30 de puncte, CS Comunal Șelimbăr ocupă acum locul 3 în Grupa A a play-out-ului Ligii 2, devansând la golaveraj Poli Iași, 8-2 față de 2-1. În etapa a 4-a a play-out-ului, echipa sibiană va evoluat la 16 aprilie, de la ora 12:30, la Timișoara, cu Politehnica (locul 5, 24 puncte).

Foto: Eduard Vînătoru / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ploaie-de-goluri-pe-soare-in-zavoi-selimbarul-si-a-luat-revansa-in-fata-ciucanilor-dupa-un-meci-cu-cinci-goluri-in-prima-repriza-si-niciunul-in-partea-secunda-19226586

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-3-play-out-toate-cele-sase-meciuri-se-disputa-de-la-ora-1100-unirea-constanta-fc-brasov-jocul-cu-miza-cea-mai-ridicata-19226523

Ovidiu BOICA 09 Apr. 2022, 16:36 Liga 2
Pe aceeași temă