Ploaie de goluri pe soare, în Zăvoi. Șelimbărul și-a luat revanșa în fața ciucanilor, după un meci cu cinci goluri în prima repriză și niciunul în partea secundă

Ovidiu BOICA 09 Apr. 2022, 15:07 Liga 2
Ploaie de goluri pe soare, în Zăvoi. Șelimbărul și-a luat revanșa în fața ciucanilor, după un meci cu cinci goluri în prima repriză și niciunul în partea secundă

Echipa din Șelimbăr și-a lat revanșa în fața celor de la FK Miercurea Ciuc după ce, în penultima etapă a sezonului regular, pierduse cu 0-3 pe terenul din Avrig.

Sâmbătă, în etapa a 3-a a play-out-ului Ligii 2, jucătorii lui Eugen Beza s-au impus cu 3-2, de data asta la Râmnicu Vâlcea, la capătul unui meci considerat tot pe teren propriu.

Acum, CS Comunal Șelimbăr are 30 de puncte și e la șase lungimi de locul de baraj de menținere, ocupat în prezent de Poli Timișoara, care are însă un meci mai puțin disputat. FK Miercurea Ciuc e lider în Grupa A a play-out-ului, cu 36 de puncte, dar cu un meci mai puțin disputat decât sibienii.

Trei goluri marcate în 11 minute între Șelimbăr și Miercurea Ciuc

”Călăreții roșii” și-au luat revanșa în fața ciucanilor, obținând o victorie extrem de importantă, la Râmnicu Vâlcea, în etapa a 3-a a play-out-ului Ligii 2. Cu acest succes, jucătorii lui Eugen Beza își asigură cât de cât liniștea, ducându-se la șase puncte de Poli Timișoara, echipa de pe locul 5, cel de baraj de menținere.

Sâmbătă, CS Comunal s-a impus cu 3-2, golurile fiind împărțite inegal în cele două reprize, toate cele cinci reușite venind înainte de pauză. A plouat cu goluri în primele 45 de minute, chiar dacă deasupra arenei din Zăvoi soarele de primăvară era la post.

Ciucanii au deschis scorul la primul lor atac. De fapt, a fost pe contraatac, mingea ajungând la Lorant Kovacs, care l-a executat cu un șut din interiorul careului pe Gal (4).

Șase minute mai târziu, sibienii au reușit să egaleze, Yazalde strecurând mingea printre bară și portarul Gyenge, la colțul scurt, din unghi, după o centrare în cros a căpitanului Monea.

Bucuria jucătorilor lui Beza a fost de scurtă durată pentru că, la doar câteva zeci de secunde, Kovacs făcea ”dubla”, la o fază în care Schieb a pătruns pe stânga și a trimis în centrul careului, iar Rodri Hernandes a sărit peste minge, la intimidare (11).

Mai mult, Kovacs a fost aproape de triplă, mingea trimisă de șesarul ciucanilor, de la vreo 30 de metri, cu boltă, căzând pe plasă (14).

Cinci goluri înscrise în prima repriză, la Râmnicu Vâlcea

Sibienii au fost aproape de egalare la jumătatea reprizei, când Ciocâlteu a trimis pe bara a doua, dintr-o lovitură liberă, Cărăruș a recentrat, dar Yazalde a fost imprecis (23).

Egalarea a picat totuși, patru minute mai târziu, Cărăruș învingându-l pe Gyenge cu un șut dintr-o lovitură liberă de pe 18 metri, pe lângă zid, jos la colț (27).

Mai mult, ”călăreții roșii” au preluat inițiativa pe tabelă cu 10 minute înainte de pauză, când Mubele a pivotat în marginea careului mare și a trimis la colț, fără speranțe pentru nefericitul Gyenge (35).

Ar fi putut fi 3-3 dacă Csuros ar fi ajuns la mingea trimisă în fața porții de Kovacs dintr-o lovitură liberă (38), sau dacă Gal l-ar fi ratat pe același omniprezent Lorant Kovacs, în marginea careului de 6 metri, în lateral (41), la fel de bine cum s-ar fi putut intra la cabine cu 4-2 dacă Telcean ar fi fost mai precis, după o lovitură de la colțul terenului (44).

Doar ocazii, nu și goluri, în repriza a doua a meciului din Zăvoi

Amatorii de pariuri își făceau calcule, la pauză, mai cu seamă cei care joacă pe goluri marcate. Cu cinci reușite în prima parte a jocului, existau premise să se mai marcheze, în repriza secundă, de cel puțin două-trei ori, mai cu seamă că cele două echipe au jucat deschis, fiind preocupate  bine de tot de ofensivă. Lucrurile n-au stat însă deloc așa din minutul 46 încolo, chiar dacă ocaziile de poartă au continuat să apară.

Mai întâi a fost Ciocâlteu, care a trimis prea înalt, de la distanță (48), apoi și Rodri Hernandes a reluat peste transversală, cu capul, la celelalte buturi (50).

Marrone și-a pus mâinile-n cap, șutul său, din poziție ideală, fiind deviat în corner (61). Apoi a fost rândul lui Rodri Hernandes să-și încerce șansele, dar a reluat alături, la colțul lung, de pe la 10-11 metri lateral dreapta (66).

Emoții au avut și ciucanii, nou-intratul Alexandru Luca trimițând din voleu, portarul Gyenge fiind surprins, respingând cu dificultate în față (70).

Oaspeții au reluat ofensiva și Bara a reluat pe lângă… bară, cu capul, în cros, tot în urma unui corner (76), iar Csedo a fost și el imprecis – cum altfel? – tot în urma unei lovituri de la colțul terenului (78).

Dican a riscat totul pe ofensivă, în ultimele 10 minute, introducându-i pe Ivanovici și Jebari, dar schimbările n-au avut efectul scontat.

Mai periculoși au fost ”călăreții roșii”, printr-un alt jucător intrat pe parcurs, Bogdan Rotar, sibianul care a ajuns la Șelimbăr sub formă de împrumut chiar de la Miercurea Ciuc. Mai întâi Rotar l-a lobat pe Gyenge, ieșit neinspirat dintre buturi, dar mingea s-a scurs alături (86), pentru ca, în prelungiri, șutul tânărului atacant, după o pasă primită de la Buzan, să fie deviat în corner (90+1).

Ultimul care a încercat să se infiltreze pe lista marcatorilor a fost Yameogo, dar Gyenge a fost la post, astfel că meciul s-a încheiat cu același scor afișat pe tabelă încă de la pauză.

CS COMUNAL ŞELIMBĂR – FK MIERCUREA CIUC 3-2

Yazalde 11′, Ion Cărăruș 27′, Firmin Mubele 35′ / Lorant Kovacs 4′, 11′

CS Comunal Șelimbăr: R. Gal – Monea (cpt.), Natea, Tud. Telcean, Arhirii – Ciocâlteu (Rotar 80′), Rob. Boboc (Buzan 63′), Cărăruș, Vecerdea (Al. Luca 63′) – Mubele (Yameogo 51′) – Yazalde (Curtean 81′)
Rezerve neutilizate: Al. Șerban – Vișa, Tătar, Ad. Cîrstean
Antrenor: Eugen Beza

FK Miercurea Ciuc: Gyenge – Csiszer, Csuros (cpt.), Apro, Marrone – Bara, Szondi (Gal-Andrezly 61) – L. Kovacs (Jebari 78), Sandor (Csedo 60), Schieb – Rodri Hernando (Ivanovici 78)
Rezerve neutilizate: Moga – R. Takacs, Kelemen, Vita, Tajti
Antrenor: Francisc Dican

Stadion: 1 Mai (Municipal) (Râmnicu Vâlcea – Vâlcea); Arbitru: Mihai Amorăriței (Câmpina); Asistenți: Răzvan Claudiu Tudor (Craiova) și Gabriel Ion Catană (Târgovişte); Rezervă: Dan Ștefan Buzărnescu (Craiova); Observatori: Fevronia Ion (Craiova) și Stan Prodan (Alexandria).

Cu 30 de puncte, CS Comunal Șelimbăr ocupă acum locul 3 în Grupa A a play-out-ului Ligii 2, devansând la golaveraj Poli Iași, 8-2 față de 2-1. FK Miercurea Ciuc, cu 36 de puncte, se află pe locul 1, însă are și un meci mai puțin disputat.

În etapa a 4-a a play-out-ului, FK Miercurea Ciuc joacă acasă, la 16 aprilie, de la ora 11:00, cu ultima clasată Dacia Unirea Brăila (locul 7, 5 puncte). CS Comunal Șelimbăr va evoluat la 16 aprilie, de la ora 12:30, la Timișoara, cu Politehnica (locul 5, 24 puncte).

Foto: Suto Nora / FK Miercurea Ciuc

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-3-play-out-toate-cele-sase-meciuri-se-disputa-de-la-ora-1100-unirea-constanta-fc-brasov-jocul-cu-miza-cea-mai-ridicata-19226523

Ovidiu BOICA 09 Apr. 2022, 15:07 Liga 2
Pe aceeași temă