Dan Vasilică își asumă toată situația de la ”FC U” Craiova și e pregătit să renunțe la postul de interimar: ”Rămân până se vor finaliza discuțiile cu viitorul antrenor.” Mesajul pentru fanii care îl contestă

Andrei PASCU 22 Nov. 2020, 10:33 Liga 2
Dan Vasilică își asumă toată situația de la ”FC U” Craiova și e pregătit să renunțe la postul de interimar: ”Rămân până se vor finaliza discuțiile cu viitorul antrenor.” Mesajul pentru fanii care îl contestă

U Craiova 1948 SA a ajuns la patru meciuri consecutive încheiate cu remiză. În etapa a 13-a din Liga 2, oltenii nu au putut trece nici de Unirea Slobozia, în deplasare, și meciul s-a terminat 0-0. Antrenorul interimar Dan Vasilică este considerat de suporteri principalul vinovat pentru momentul nu foarte bun al echipei.

Dan Vasilică: ”Suporterii au dreptate și nu îi pot contrazice. Și eu îmi reproșez că puteam să fac lucrurile mult mai bine” 

Vasilică își asumă însă toate criticile, considerând că fanii au tot dreptul să o facă. Deși Adrian Mititelu spunea că va ajunge un antrenor mare, interimarul este pregătit să se dea imediat de-o parte, când conducerea va găsi și va apela la un antrenor principal.

”Eu sunt interimar până când se vor finaliza discuțiile cu viitorul antrenor și mi-am dorit să scot maximum din această poziție a mea. Dar nu sunt o persoană care fuge și îmi pare rău că i-am dezamăgit pe cei care se așteptau la mult mai multe puncte. Dezamăgirea este și a noastră, însă trebuie să susținem mai departe jucătorii. Eu sunt vinovat. Eu bag jucătorii în teren. Eu fac strategia. Eu sunt singurul vinovat. Suporterii au dreptate și nu îi pot contrazice. Și eu îmi reproșez că puteam să fac lucrurile mult mai bine.

Funcția mea este de preparator și așa vor rămâne. Nu am venit pentru funcția de antrenor principal și vreau să le spun că eu nu am vânat acest post. Ne vom pregăti pentru ultimele meciuri cu maximă seriozitate. Nu am ce să le reproșez la jucători. Poate este doar o relaxare în fața porții, dar jucătorii au calitate”, a precizat Dan Vasilică, citat de Ediție.

Dan Vasilică: ”Până se va găsi un alt antrenor nu am ce face și trebuie să ajut și din această postură de antrenor interminar” 

În ceea ce privește starea de spirit din rândul lotului, Vasilică a declarat că aceasta nu este cea mai bună. Dat fiind faptul că rezultatele din ultima vreme s-au terminat la egalitate și ”FC U” Craiova a marcat un singur gol, asta afectează moralul fotbaliștilor.

”Jucătorii sunt și ei foarte supărați și vă dați seama că nu le este nici lor ușor în această perioadă. Suntem pe primul loc, dar există o frustare că puteam să avem un avantaj care ne-ar fi oferit o liniște mai mare. Și jucătorii sunt conștienți că nu este o situație plăcută pentru noi, dar le transmit la suporteri să fie alături de jucători. Dar până se va găsi un alt antrenor nu am ce face și trebuie să ajut și din această postură de antrenor interminar.

Dacă o să vină alt antrenor eu voi spune Doamne ajută. Trebuie să stau eu în picioare și trebuie să încasez toate loviturile. Foarte ușor se poate întâmpla și mai rău, dar trebuie să mișcăm lucrurile și să nu le lăsăm să se oprească”, a adăugat Dan Vasilică.

”FC U” Craiova mai păstrează doar patru puncte avans față de locul 6 

În ciuda celor patru remize la rând, U Craiova 1948 SA se menține pe primul loc în ierarhia Ligii 2, cu 24 de puncte în 12 meciuri. Avansul față de următoarele echipe s-a diminuat însă, iar în acest moment, față de poziția a 6-a, ultima care duce în play-off-ul de promovare la finalul sezonului regular, este de numai patru puncte. ASU Poli, în schimb, s-a apropia la un singur punct de olteni.

”FC U” Craiova are ocazia să spele imaginea ultimelor rezultate în etapa a 14-a a Ligii 2, marți, 24 noiembrie, când va juca pe teren propriu cu Metaloglobus, de la ora 17:00.

Foto: Cătălin Ciupureanu / Sport Pictures 

Andrei PASCU 22 Nov. 2020, 10:33 Liga 2
Pe aceeași temă