„Este o șansă istorică pe care ar trebui să o conștientizeze atât jucătorii, cât și spectatorii din Brăila”. Dacia Unirea își joacă cu Dunărea și Bacău cartea la promovare

Marius ANGHEL 18 May. 2016, 15:48 Liga 2

Dacia Unirea dispută două partide importante pe teren propriu în această săptămână, astăzi de la ora 18:00, cu Dunărea Călărași, iar sâmbătă, de la ora 11:00, cu SC Bacău. Ca să rămână cu șanse reale în lupta pentru primele două locuri în clasamentul Seriei întâi, elevii lui Alin Pânzaru trebuie să le câștige pe ambele însă ca să-și realizeze obiectivul brăilenii au nevoie de sprijinul publicului spectator.

„Este pentru prima dată după mai bine de 20 de ani, de la ultima retrogradare din prima ligă, când echipa fanion a orașului, Dacia Unirea, are șanse reale să prindă unul ditre primele două locuri și să revină în elita fotbalului românesc. Este o șansă istorică pe care ar trebui să o conștientizeze atât jucătorii, cât și spectatorii din Brăila. Noi o să încercăm să scoatem maximum de puncte până la finalul campionatului, cu toate că nu pornim chiar cu prima șansă ținând cont de faptul că ne batem cu echipe care au buget dublu ca al nostru și aici mă refer la Dunărea Călărași sau triplu, cum este cazul Rapidului. De aceea avem nevoie de sprijinul spectatorilor. Cu cât vor fi mai mulți spectatori, cu atât atmosfera din tribune ne va fi un aliat nouă în tentativa de a duce Dacia Unirea în prima ligă”, a declarat Valentin Avramescu.

Președintele clubului brăilean a mai spus că în această perioadă atât conducerea administrativă cât și staff-ul tehnic au căutat să-i mobilizeze pe jucători pentru ca aceștia să dea un randament foarte bun în aceste partide importante care vor decide ordinea primelor două clasate.

„Din punct de vedere sportiv ne pare rău că Rapid va fi depunctată, jucătorii și antrenorii de acolo s-au luptat să obțină acele rezultate, dar administrativ vorbind, fiecare grupare trebuie să-și respecte lucrurile asumate. Noi încercăm tot timpul să-i facem pe jucători să nu țină cont de o eventuală depunctare a Rapidului, să-și joace în continuare șansele ca și când nu ar fi existat o asemenea situație și să facă tot cee ce depinde de ei pentru a prinde unul dintre primele două locuri”, a mai spus Avramescu.

Mihalcea: „Cu Brăila s-ar clarifica, să spunem, situația locului 2 ca apoi să ne luptăm doar pentru locul 1”

De partea cealaltă, antrenorul Dunării, Adrian Mihalcea, susține că jocul de astăzi cu Brăila va clarifica situația ocupantei locului 2 în play-off-ului Seriei 1. „Nu avem prea mult timp de respiro, miercuri întâlnim o altă contracandidată la șefia seriei, de ce nu?, sau la locul doi care duce la baraj. Un meci cu siguranță, cel mai important din ultimele trei care urmează. Cu Dacia Brăila s-ar clarifica, să spunem, situația locului 2 ca apoi să ne luptăm doar pentru locul 1 contra unui adversar destul de solid și experimentat, un adversar care acasă joacă foarte bine. Problemele lor vin în meciurile din deplasare, dar să nu uităm că totuși singura echipă din dinamul acesta competițional care ne-a bătut a fost Rapidul. Un lucru interesant, plus că în meciurile jucate cu ei în campionatul regulat și în play-off nu am pierdut, jucând acasă într-adevăr. Cei de la Brăila ne cunosc foarte bine, noi îi cunoaștem foarte bine, va fi un joc de atitudine și poate și norocul va decide învingătoarea”, a spus Mihalcea.

Articol scris de Costel FILIP

Marius ANGHEL 18 May. 2016, 15:48 Liga 2
Pe aceeași temă