„Eșalonul al doilea nu este deloc băgat în seamă, drept dovadă și sumele din drepturile TV”. Vâlcea are nemulțumiri după ce a aflat câți bani pe imaginea sa

Marius ANGHEL 18 Aug. 2016, 17:36 Liga 2

Managerul general al uneia dintre echipele importante ale noului sezon al Ligii 2, CSM Râmnicu Vâlcea, a rămas extrem de dezamăgit după ce a aflat suma pe care o va încasa toate cluburile din campionat în urma vânzării drepturilor TV de către FRF. Lucian Munteanu (foto, primul din dreapta) arată cu degetul către federație și promisiunile conducerii acesteia de la începutul sezonului trecut, atunci când s-a spus că formarea unei singure serii în Liga 2 va atrage mai mulți bani, iar competiția va fi urmărită cu alt interes.

„Eșalonul al doilea nu este deloc băgat în seamă, drept dovadă și sumele din drepturile TV. Sunt infime. Se vorbea despre unificarea seriilor, dar ne bazăm pe aceeași bani de la televiziuni. Cheltuiele cu deplasările sunt mari, cheltuielile cu arbitrii sunt mari… Nici nu știu cât pot să-i mai cer patronului nostru. Încerc să-i dau satisfacții prin rezultatele echipei. Altfel, nu se cumpără jucători la Liga 2, apar jucători străini, nu prezentăm interes pentru televiziuni. Liga 2 e doar o competiție, nu atrage deloc… Și din păcate nu se face nimic”, a spus Munteanu în emisiunea „Trafic Sport” de la Sport Total FM.

„Noi nu știm planul televiziunilor, nu știm când suntem televizați”

Șeful CSM-ului mai spune că echipele din Liga 2 joacă după cum vrea FRF și televiziunea care a cumpărat drepturile TV. „Noi nu știm planul televiziunilor, nu știm când suntem televizați. Noi aflăm cu o săptămână înainte că vom fi televizați vineri, sâmbătă sau duminică. În funcție de cum vor televiziunile. Am înțeles că vor fi achitați 5.000 de euro cât mai repede, o tranșă de 8.000 de euro prin februarie, iar restul, în funcție de clasare, la finalul campionatului. Anul trecut se vorbea de 100.000 de euro pentru fiecare echipă. Acum se pare că vom primi în jur de 15.000 de euro fiecare. Am înțeles că, dintre cei 16 reprezentanți, au fost două abțineri și un vot împotrivă din partea clubului Juventus București. Ar fi fost bine să cunoaștem aceste lucruri de la început. Trebuia să știm dacă primim mai mulți bani, dacă terminăm cât mai sus în clasament. Așa, practic, la noi, în Liga 2, dacă nu termini pe poziții promovabile, nu ai nicio tragere de inimă. În a doua parte a campionatului, am dat drumul la juniori din cadrul clubului, pentru a-i pregăti pentru noul sezon”, a declarat Lucian Munteanu la postul de radio.

350 de mii de euro e suma pe care RCS & RDS a oferit-o pentru a transmite câte trei meciuri pe etapă din campionatul Ligii 2. FRF promisese că suma va fi cel puțin dublă după ce campionatul va funcționa într-o singură serie.
 

Marius ANGHEL 18 Aug. 2016, 17:36 Liga 2
Pe aceeași temă