Erik Lincar revine ca antrenor în Liga 2. Fostul stelist a preluat Academica Clinceni, cu trei zile înaintea meciului cu UTA

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 11 May. 2017, 15:26 Liga 2
Erik Lincar revine ca antrenor în Liga 2.** Fostul stelist a preluat Academica Clinceni, cu trei zile înaintea meciului cu UTA

Ciuca bătăilor în campionat, Academica Clinceni, ajunsă pe locul 14 în Liga 2, a decis cu cinci etape înainte de finalul sezonului că e timpul să schimbe ceva în cadrul echipei. Astfel, cu trei zile înaintea meciului de pe teren propriu cu UTA Bătrâna Doamnă, de duminică, de la ora 11:30, a bătut palma cu antrenorul Erik Lincar (38 de ani), liber de contract de la finalul anului trecut, când s-a despărțit de Luceafărul Oradea.

Lincar a preluat de astăzi pe FC Academica Clinceni, formație unde a condus primul antrenament. Fostul stelist îl înlocuiește în această funcție pe Adrian John Ene, care oricum era doar în actele ca antrenor principal, deoarece el se ocupa de pregătirea portarilor, iar secundul Ștefan Odoroabă decidea tactica. Ștefan Odoroabă și Adrian John Ene vor rămâne oricum la Academica și îi vor fi secunzi lui Lincar.

Cum motivează Lincar ce l-a determinat să accepte oferta Academicii. Vezi ce spune despre conducătorul suspendat al Clinceniului

În ultimele patru etape desfășurate pe teren, echipa ilfoveană a reușit să acumuleze un singur punct, după egalul de pe terenul ultimei clasate Metalul Reșița (scor 1-1). În cele 10 meciuri susținute în 2017 de echipa ilfoveană a înregistrat două victorii, un egal și șapte înfrângeri, dintre aceste jocuri și nu numai, multe au fost privite suspect de către pariori. Academica are una dintre cele mai proaste defensive din campionat, incluziv peste echipele deja retrase și care pierd cu 3-0 în fiercare etapă. Clinceniul are 60 de goluri primite și 42 marcate.

Academica ocupă locul 14 în clasament, cu doar 34 de puncte, deși la startul sezonului așteptările erau mult mai mari, chiar de promovare.

Lincar va debuta pe banca Clinceniului duminică, pe teren propriu, când este programat jocul cu UTA Bătrâna Doamnă, a doua clasată.

În cariera sa de antrenor principal, Erik Lincar a mai pregătit pe Inter Clinceni, Viitorul Toporu, Callatis Mangalia, FC Hunedoara, Damila Măciuca, Delta Tulcea, CS U Craiova, CSM Râmnicu Vâlcea și Luceafărul Oradea, în plus, fiind secund și la Concordia Chiajna, în Liga 1. Lincar a reușit două promovări în Liga a 2-a ca antrenor, cu Callatis și Damila.

Academica Clinceni este în acest sezon la al treilea antrenor principal. A început cu Mugur Bolohan, a continuat cu Adrian John Ene și acum cu Erik Lincar.

Articol scris de Adi GEORGESCU și Marius ANGHEL
Foto: Sorin PANĂ‚ (Sportul Ilustrat)

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 11 May. 2017, 15:26 Liga 2
Pe aceeași temă