Erik Lincar, îngrijorat de forma slabă a Universității Cluj: ”E un moment greu pentru noi”. Se teme de Viitorul Pandurii, una din puținele echipe fără victorie: ”Nu trebuie să o luăm de sus”. În ce condiții a făcut ultimele două transferuri

Răzvan STÎNGĂ 18 Sep. 2021, 14:35 Liga 2
Erik Lincar, îngrijorat de forma slabă a Universității Cluj: ”E un moment greu pentru noi”. Se teme de Viitorul Pandurii, una din puținele echipe fără victorie: ”Nu trebuie să o luăm de sus”. În ce condiții a făcut ultimele două transferuri

Universitatea Cluj se află într-o situație nu foarte plăcută în Liga 2, ținând cont de faptul că a pierdut de două ori în ultimele trei partide. În etapa a 7-a, pe teren propriu, la Bistrița, ardelenii vor primi vizita formației Viitorul Pandurii, iar Erik Lincar a afirmat că vrea neapărat cele trei puncte.

Antrenorul Universității Cluj a recunoscut la conferința de presă, premergătoare duelului de luni, de la ora 16:00, că vrea să rupă această serie mai puțin reușită cu o victorie. Este conștient de faptul că ”U” Cluj nu a prestat cel mai bun fotbal în ultima perioadă, date fiind și rezultatele, dar speră că a rezolvat cât mai multe dintre problemele cu care s-au confruntat jucătorii, în special din punct de vedere mental.

Erik Lincar se teme de Viitorul Pandurii: ”Nu trebuie luată de sus” 

În mare parte, la conferința de presă, majoritatea întrebărilor jurnaliștilor prezenți în sală nu a vizat partida cu Viitorul Pandurii, ci mai mult a avut legătură cu partida din etapa trecută, cu FK Csikszereda, pierdută cu 1-3, chiar dacă Universitatea Cluj a avut 1-0 la pauză.

E un adversar redutabil (n.r. – Viitorul Pandurii), mai ales că în ultimele meciuri a scos un punct la Chiajna, iar apoi, pe teren propriu, același lucru. E o echipă care joacă fără presiune, care încearcă să practice un fotbal bun. Pentru noi e un moment mai greu după înfrângerea de la Csikszereda, în care am avut o primă repriză bună, apoi o parte a doua proastă și căutăm soluțiile optime pentru a redresa echipa și a reuși. E foarte important să câștigăm.

Nu va fi o echipă de tratat de sus, e o echipă care poate a reușit să mai integreze anumiți jucători, pentru că a făcut ceva schimbări, și cu siguranță va fi un meci echilibrat, dar pe care e obligatoriu să îl câștigăm, pentru a fi în plutonul fruntaș”, a spus Erik Lincar la conferința de presă.

Erik Lincar vrea ca ”U” Cluj să termine anul cu 32 de puncte, pentru a fi sigură de play-off  

Lincar a fost întrebat și de lupta la promovare și a declarat că, pentru a ajunge în play-off, Univeristatea Cluj are nevoie să acumuleze, până în iarnă, până la pauză, în jur de 30-32 de puncte, pentru a nu sta la mâna rezultatelor.

Până acum, ardelenii au adunat, în primele șase etape, 12 puncte, echivalentul a fix două puncte pe partidă.

Să dau un calcul simplu, pe care cred că și-l ia orice antrenor. Orice antrenor, staff ar trebui să înmulțească fiecare meci cu doi sau 1.8. În 16 etape, să avem în jur de 31 de puncte. Asta ar fi normalitatea prin care, cu siguranță, intrăm în play-off, și normalitatea care, cu siguranță, putem să ne batem la play-off. Undeva la 30-32 de puncte până în iarnă, putem să ne calificăm în play-off.

Anul acesta, va trebui să facem cel puțin 32 de puncte, să intrăm în play-off. Dacă vrei și speri la mai mult, e clar că trebuie mai mult. Nimic nu se poate obține fără primul pas.

Sistemul pentru Liga 2 ar fi mult mai corect tur-retur. E o diferență între Liga 2 și Liga 1. O luăm doar din meciurile de baraj, în care Mioveni a fost, după mulți ani, în situația în care a promovat după un joc de baraj. E clar o diferență și e normal ca tot timpul să te întărești, să speri la ceva mai bun”, a completat Erik Lincar.

Erik Lincar a analizat ultimele transferuri, aducerile lui Roberto Alarcon și Charles Acolatse 

Printre altele, Erik Lincar a abordat și subiectul ultimelor două transfeuri făcute de ”U” Cluj, aducerile fundașului Roberto Alarcon și mijlocașului Charles Acolatse.

(N.r. – Despre Roberto Alarcon) ”Din păcate, din cauza nivelului salarial, la Liga 1 și la Liga 2 au venit jucători care nu au mai jucat de mult timp. El a fost la noi în probe, l-am ținut 10 zile, a mai fost în România și la Brașov. Văzând ce calități, are, am zis că preferăm să încercăm și cu el, să îl intrgrăm, să îl vedem până în iarnă. Dacă face față, e normal să continue cu echipa noastră.

(N.r. – Despre Charles Acolatse) A mai venit un mijlocaș, care e acomodat în România, a jucat la Călărași în ultimul sezon. E un jucător pe care îl cunosc bine, dar e normal ca în acest moment să oferim contracte pe termen scurt, două-trei luni, iar opțiunea să fie a noastră”, a completat Erik Lincar.

Florian Haită: ”Eu încerc să mă pregătesc cât mai bine de la zi la zi”

La conferință a participat, alături de Erik Lincar, și Florian Haită. A prefațat confrunarea cu Viitorul Pandurii:

Sperăm să tratăm jocul de la Bistrița cu foarte multă determinare și să câștigăm cele trei puncte. Eu încerc să mă pregătesc cât mai bine de la zi la zi, dar nu forma mea e cea mai importantă. E important ca echipa să câștige, să legăm victoriile, să facem rezultate cât mai bune și să îndeplinim obiectivele.

Nu pot să spun că în ultimele două meciuri a lipsit ceva echipei, poate a fost o lipsă de concentrare în repriza a doua. Asta a dus la înfrângerea de la Miercurea Ciuc”.

”U” Cluj a acumulat cele 12 puncte în primele șase etape, după patru victorii și două eșecuri, în timp ce Viitoul Pandurii are 3 puncte, după numai trei egaluri și trei eșecuri.

Foto: FC Universitatea Cluj
Video: FC Universitatea Cluj 

https://liga2.prosport.ro/seria-1/simpla-formalitate-la-techirghiol-poli-iasi-s-a-impus-fara-probleme-la-scor-de-tenis-cu-unirea-constanta-atatea-goluri-atatia-marcatori-pentru-moldoveni-19201344

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ripensia-s-a-speriat-de-lupi-cosmin-petruescu-nu-am-reusit-sa-spargem-nici-de-aceasta-data-complexul-petrolul-19201285

https://liga2.prosport.ro/seria-1/pragul-psihologic-al-locului-1-a-fost-depasit-de-petrolul-nae-constantin-nu-si-a-ascuns-emotiile-dupa-succesul-cu-ripensia-m-am-tot-framantat-parca-imi-doream-sa-castige-chiajna-sa-nu-ave-19201262

https://liga2.prosport.ro/seria-1/petrolul-nici-nu-a-transpirat-prea-mult-pentru-un-nou-succes-in-fata-ripensiei-care-a-pus-prea-putine-probleme-la-ploiesti-19201217

 

 

 

Răzvan STÎNGĂ 18 Sep. 2021, 14:35 Liga 2
Pe aceeași temă