Erik Lincar, după ce ”U” Cluj a întors rezultatul cu Concordia și a câștigat la scor: ”Este foarte bine că am avut reacție. Sincer, am așteptări mai mari de la jucătorii mei”

Marius ANGHEL 18 Apr. 2022, 21:18 Liga 2

”U” Cluj i-a dat Concordiei șapte goluri în două jocuri disputate pe Cluj Arena (4-0 și 3-1), în mai puțin de două luni, a luat toate punctele contra ilfovenilor atât în sezonul regular, cât și în prima întâlnire din play-off și își continuă drumul către Liga 1, pe care speră să o prindă direct, nu dintr-un baraj cu Dinamo.

De această dată, în turul play-off-ului, echipa lui Erik Lincar a avut ceva mai mult de tras pentru succesul cu formația antrenată acum de Ianis Zicu, ba chiar a avut și noroc. Concordia a înscris în start, însă golul i-a fost anulat pe motiv de fault în atac, văzut doar de arbitrul Chivulete, iar apoi Adrian Voicu l-a învins pe Gorcea cu un super-șut lângă bară.

O gafă a lui Aldescu la un șut bun de la distanță al lui Denis Ispas și o reușită a lui Roberto Romeo pe o fază de contraatac, la care defensiva ilfovează s-a oprit crezând că va fi offside, au întors rezultatul în favoarea Universității. În plus, golul lui Boiciuc din startul reprizei secunde a cântărit decisiv pentru victoria cu 3-1.

Erik Lincar, după o nouă victorie cu Concordia: ”Păcat de acel moment în care am luat gol, cred eu că pănă atunci am controlat jocul”

La finalul întâlnirii de pe Cluj Arena, Erik Lincar a spus că Universitatea a condus jocul și că a primit gol din partea unui jucător asupra căruia el le-a atras atenția elevilor săi. A fost mulțumit de reacția de a reveni și a întoarce scorul, însă a spus și că își dorește mai mult.

”A fost, în prima repriză, nici nu știu dată pot să-i spun ocazie, o execuție de excepție a lui Voicu, jucător pe care l-am și antrenat. Chiar le-am zis înainte de joc și chiar în precedentul meci, din prima etapă din acest an, că e jucătorul care dacă are oportunitatea dă foarte bine la poartă. Păcat de acel moment, cred eu că pănă atunci am controlat jocul. Este foarte bine că am avut reacție. Sincer, am așteptări mai mari de la jucătorii mei, plus că, în momentul în care am făcut schimbări, în doresc ca cei care intră să fie mult mai bine din punct de vedere fizic și chiar să ajute mai mult echipa. În rest, sunt mulțumit de rezultat, de puncte. Trebuie să fiu pragmatic, suntem la un punct de Hermannstadt. Momentan încercăm să ținem aproape și, de ce nu, la sfârșitul următoarelor cinci jocuri să terminăm în primele două”, a spus Lincar la microfonul DigiSport.

Lincar vrea promovare directă, nu baraj cu Dinamo

Antrenorul Universității Cluj își dorește ca în returul play-off-ului echipa să obțină și mai multe puncte, având în vedere că din cinci meciuri trei le are pe teren propriu, și să promoveze direct în Liga 1.

”Am încercat să iau presiunea de pe echipa mea. Le-am spus că meciul cu Dinamo, dacă e să fie baraj, e asigurat. Îmi doresc, jucând încă trei jocuri acasă și două în deplasare, să jucăm mult mai bine, să obținem puncte multe și, de ce nu, să promovăm direct”, a mai declarat Lincar.

Antrenorul Universității laudă inițiativa lui Ispas: ”Ne-a readus în joc, ne-a dat încredere”

Întrebat ce s-a gândit în momentul în care l-a văzut pe Denis Ispas că vrea să tragă la poartă de la 35-40 de metri, în faza în care goalkeeperul Aldescu a gafat și a respins în propria poartă, ”U” Cluj egalând, Lincar a spus că din partea fundașului său se așteaptă la orice, dând exemplu o altă execuția a lui.

”Înainte să vină pandemia, Ispas a avut o execuție asemănătoare la Farul, când îl avea antrenor pe Ianis Zicu, și a trimis în bară. Deci la Ispas sunt momente când trebuie să ne așteptăm și la astfel de execuții. Până la urmă, ne-a readus în joc, ne-a dat încredere, ceea ce s-a văzut, pentru că am reușit după aceea să și marcăm al doilea gol”, a spus Lincar, care a vorbit și despre cum a decurs jocul apoi, în partea secundă a întâlnirii: ”La pauză am avut o discuție mai dură, am început foarte bine repriza a doua și aici, prin acea situație în care Pîrvulescu a centrat și Boiciuc, care a intrat după pauză, a apărut foarte bine, cred că ne-a adus, cât de cât, o anumită liniște pe parcursul jocului, dar aveam așteptări mai mari în următoarele minute. Dar asta e, ne mulțumește și mergem mai departe.”

”U” Cluj în victoria cu Concordia din play-off: Gorcea – Romeo, Fl. Ilie, D. Ispas, P. Pîrvulescu (Dobrescu 79′) – Hofman (M. Ciobanu 69′), Balgiu (I. Filip 69′), Romario Pires (cpt.), Ely Fernandes – Haită (Remacle 61′) – Val. Alexandru (Boiciuc 46′). Rezerve neutilizate: Aur. Păun – Ribeiro, Tescan, Gugu.

”U” Cluj rămâne la un punct de locul 2 direct promovabil și urmează meciul cu liderul

”U” Cluj a acumulat un total de 51 de puncte și rămâne la un punct de FC Hermannstadt (52 puncte, locul 2) și la șase de liderul Petrolul.

În etapa a 6-a, prima a returului play-off-ului Ligii 2, ”U” Cluj va întâlni pe teren propriu Petrolul, la 26 aprilie, de la ora 19:00.

CLASAMENTUL play-off-ului Ligii 2 și al golgheterilor

Foto: Flaviu Buboi / Mediafax Foto și Sport Pictures

Marius ANGHEL 18 Apr. 2022, 21:18 Liga 2
Pe aceeași temă