Erorile au costat Concordia Chiajna în partida cu ”U” Cluj. Reacție neașteptată a lui Ianis Zicu, care i-a transmis un mesaj clar portarului Marius Aldescu: ”Cu cât trec etapele, presiunea e mai mare”. Ce a spus despre adversari

Răzvan STÎNGĂ 18 Apr. 2022, 20:29 Liga 2

Erorile mari din apărare au făcut ca luni, pe Cluj Arena, Concordia Chiajna să nu reușească să pună nici măcar un punct în clasamentul play-off-ului Ligii 2, în etapa a 5-a. Ilfovenii au cedat cu 1-3, chiar dacă au condus cu 1-0. Ardelenii au revenit și au întors rezultatul destul de ușor.

Concordia Chiajna, eșec cu 1-3 pe terenul echipei ”U” Cluj

Concordia Chiajna a marcat prima în duelul cu ”U” Cluj, reușind să puncteze prin Adrian Voicu, în minutul 27. Experimentatul fotbalist din lotul lui Ianis Zicu a prins un șut foarte bun de la distanță și l-a învins pe Andrei Gorcea.

În ciuda acestui episod, Concordia Chiajna s-a retras în apărare mai mult, poate și din cauza presiunii Universității Cluj, care a reușit să întoarcă scorul până la pauză. În primă fază, Denis Ispas a restabilit egalitatea, în minutul 32, cu un șut aproape de mijlocul terenului respins în poartă de portarul Marius Aldescu.

Scorul la pauză, 2-1 pentru ”U” Cluj, a venit ca urmare a reușitei lui Roberto Romeo din minutul 35, care a reușit o cursă de la centrul terenului, beneficiind în mod evident de ieșirea greșită la offside a fundașilor ilfoveni. Rezultatul final a fost decis în partea a doua, când trupa lui Erik Lincar a punctat relativ repede de la reluare, în minutul 48, prin Alexandru Boiciuc.

  • Concordia Chiajna, cu ”U” Cluj: Aldescu – Borța, Palmeș, Marc (cpt.), Cherecheș – D. Codrea, L. Ion (Llullaku 54′) – Nic. Pîrvulescu (N. Roșu 54′), Matiș (Dușmanu 67′), Ad. Voicu (Sokovic 76′) – Plazonja (Batin 54′);
    Rezerve neutilizate: Silveanu – Ct. Alexe, Bg. Barbu, N. Popescu;

Ianis Zicu își sprijină jucătorii: ”Facem parte dintr-o echipă, nu e ușor să te ridici dintr-o astfel de situație”. I-a luat apărarea lui Marius Aldescu 

Ianis Zicu nu a fost neapărat supărat pe jucătorii săi, menționând că a fost o evidentă diferență de valoare între echipe, catalogând ”U” Cluj ca fiind cea mai bună formație din play-off după transferurile din iarnă, chiar și peste liderul Petrolul.

Deși erorile Concordiei Chiajna au fost și colective și individuale, Zicu a spus că nu-și va critica jucătorii, ci din contră, îi va încuraja, mai ales că mai e returul din play-off-ul Ligii 2.

O înfrângere pe care puteam să o evităm, dacă am fi evitat acea eroare apărută atât de devreme. Am deschis scorul, dar când joci cu portar sub media de vârstă se poate întâmpla și asta. Eu sunt adeptul încurajărilor, nu pot să critic un jucător pentru o astfel de eroare. Trebuie să ne ajutăm unii pe alții, și cei care greșim, și cei care facem lucruri bune. Facem parte dintr-o echipă, nu e ușor să te ridici dintr-o astfel de situație.

Le-am spus jucătorilor la pauză să nu fie tensionați, stresați, pentru că lucruri de genul acesta se întâmplă la orice nivel. Din păcate am început repriza a doua prost, am luat golul trei și lucrurile au început să degenereze.

Știți cum este? Este destul de greu pentru un portar under. Cu cât trec etapele și vine finalul sezonului, presiunea pe care o resimți este mai mare. Regula under e complicată pentru jucătorii tineri, mai ales pentru portari. În loc să ajutăm jucătorii, sunt momente când îi forțăm, având strategia făcută de o asemenea manieră.

Eu am venit pe parcurs, aceasta a fost strategia gândită, nu judec, dar e greu pentru portar să treacă prin astfel de momente. Eu sunt aici, sunt alături de el, sper că și colegii sunt alături de el”, și-a început discursul Ianis Zicu, la finalul partidei de pe Cluj Arena, la microfonul Digi Sport.

Ianis Zicu vrea cu Concordia Chiajna în Liga 1, de pe locul 4

Zicu a recunoscut că nu se prea mai gândește la locul 3, o șansă pentru Concordia Chiajna să mai spere la ultima treaptă a podiumului fiind o eventuală victorie cu ”U” Cluj. Vrea barajul de promovare de pe poziția a 4-a acum. O șansă ca ilfovenii să termine pe locul respectiv este partida din runda următoare, cu Steaua, din Ghencea.

Suntem în situația în care suntem, avem partida cu Steaua și am avut șansa ca rezultatele să ne ajute ieri. Nu ne-am ajutat noi pe noi astăzi, dar sperăm să câștigăm meciul de sâmbătă și să trecem peste Steaua.

În momentul acesta nu mai sperăm la locul 3, e dificil, dar dacă va trebui să jucăm cu Dinamo la baraj, asta e. Trebuie să încercăm să câștigăm, de aceea suntem plătiți, să încercăm să câștigăm.

E dificil la cum am început play-off-ul să mai sperăm la locul 3, a fost înfrângerea cu Hermannstadt, cea de aici și cea de acasă cu Petrolul. Nu asta era dorința noastră, dar când nu reușești să păstrezi rezultatul când marchezi cu U Cluj în deplasare și primești două goluri în decurs de câteva minute, e dificil”, a adăugat Ianis Zicu.

”U” Cluj, cea mai puternică echipă din play-off în opinia lui Ianis Zicu

Partida cu ”U” Cluj l-a făcut pe Ianis Zicu să spună că ardelenii formează cea mai solidă echipă din play-off. Chiar și peste Petrolul i-a pus antrenorul Concordiei Chiajna, fiind impresionat de jucătorii care au venit iarna trecută în Ardeal, dar și de forța arătată pe teren.

Echipa mai bună e U Cluj. Dacă vă uitați la jucătorii din teren, o să vedeți unde au jucat înainte, câte meciuri au în Liga 1 și e clar că echipa mai bună e U Cluj. Petrolul a luat un avantaj din turul campionatului, dar cred că U Cluj e echipa mai puternică.

E dificil și pentru Hermannstadt, cele trei se bat în continuare și nu pot să le spun decât succes, pentru că respectă fotbalul, joacă, încearcă să construiască”, a încheiat ”principalul”.

Concordia Chiajna a terminat turul play-off-ului cu o singură victorie

Doar o victorie, un egal și trei înfrângeri are Concordia Chiajna în play-off-ul Ligii 2, acum fiind pe locul 5 în clasament, cu 40 de puncte, la două lungimi sub Steaua și cu cinci puncte peste locul 6, Unirea Slobozia.

Partida dintre Steaua și Concordia Chiajna, din etapa a 6-a a play-off-ului Ligii 2, are loc sâmbătă, 23 aprilie, de la ora 16:00.

Foto: Flaviu Buboi / Mediafax Foto și Sport Pictures

 

Răzvan STÎNGĂ 18 Apr. 2022, 20:29 Liga 2
Pe aceeași temă