Egal cu frâna trasă

15 Aug. 2009, 15:14 Liga 2

Debutul roș-albaștrilor în liga secundă trebuia să fie o bună ocazie pentru steliști pentru a demonstra că merită să fie băgați în seamă de Bergodi, dar antrenorul Stelei, prezent de altfel la meci, nu a avut pe cine să remarce cu adevărat.

 

Începutul jocului i-a avut în prim plan pe oaspeți cei care chiar au reușit să introducă mingea în plasă prin Adrian Dumitru în mintul 8, dar, din nefericire pentru ei arbitrul nu a fost de acord și a semnalizat offside. După această fază treptat inițiativa a fost preluată de oaspeți, dar, parcă jucând cu frâna trasă, nu i-au pus mari probleme lui Pascal, apărătorul buturilor sucevene. Cu Pleșan pe post de coordonator, steliștii au căutat mai mult golul cu șuturi din afara careului, dar de fiecare dată mingea expediată de aceștia s-a oprit doar în gardul din spatele porții Cetății. Același Pleșan a fost responsabil și cu assist-ul de la faza golului, cel care a jucat pentru Craiova, Timișoara și Dinamo centrându-i perfect lui Simion, care profitând de indecizia lui Pascal a deschis scorul cu o lovitură de cap din aproximativ opt metri. Relaxați parcă după ce au reușit să marcheze, steliștii au fost cât pe ce să fie egalați, dar Homneac și Dicher s-au lovit de intervențiile lui Lungu.

 

Nu la fel de inspirat a fost portarul Stelei II și în repriza a doua. A scăpat mingea printre brațe, dar a fost salvat de un coechipier, a ieșit greșit la centrări dându-le emoții celor aproximativ 500 de suporteri din tribune. Roș-albaștrii s-au stins în partea secundă, suferind la construcție, poate și pentru că Pleșan a fost scos din teren în minutul 59. Chiar dacă nu au fost presați prea tare, oaspeții nu s-au apropiat decisiv de gol, mult prea timizi și neinspirați în decizii. Din fericire pentru ei, atunci când lumea se pregătea să plece de la stadion și Steaua II să înregistreze primele trei puncte din această stagiune a venit și egalarea. Dicher centrează din lovitură liberă, Lungu respinge greșit, mingea ajunge la Homneac care șutează, același Lungu respinge, de data aceasta la Cososchi care nu-l mai iartă pe portar și șutează sec în vinclul porții aducându-i echipei sale un punct nesperat, dar meritat per-ansamblu.

 

Articol scris de Alexandru AMIRONOAIEI

Foto: Răzvan Lupică

15 Aug. 2009, 15:14 Liga 2
Pe aceeași temă