După două transferuri, a venit și prima plecare. Concordia Chiajna s-a despărțit de un jucător important. Reacția fotbalistului: ”Am înțeles situația clubului, era greu să plătească unele salarii în această perioadă”

Carmen MANDIȘ, Liga2.ro 18 Jun. 2020, 14:15 Liga 2
După două transferuri, a venit și prima plecare. Concordia Chiajna s-a despărțit de un jucător important. Reacția fotbalistului: ”Am înțeles situația clubului, era greu să plătească unele salarii în această perioadă”

Concordia Chiajna a rămas fără portarul Alexandru Greab (28 de ani). Despărțirea s-a produs la începutul acestei săptămâni, iar informația a fost făcută publică de fotbalist. Contractul dintre cele două părți a fost reziliat, potrivit celor spuse de Greab, pe cale amiabilă. Concordia Chiajna are ceva probleme financiare, după suspendarea sezonului din cauza pandemiei, în timp ce portarul simte că poate să revină în Liga 1.

Alexandru Greab: ”Le mulțumesc celor de la Concordia și le doresc succes, dar în acest moment simt că pot mai mult și că mai am un cuvânt de spus și în Liga 1”

Astfel, echipa din Liga 2 rămâne în lot cu doi portari tineri, cu Alexandru Costache (20 de ani) și Ionel Mișu (18 de ani). Primul dintre ei a prins în acest sezon șapte partide, dar Mișu a fost cel mult rezervă. El este un ”produs” al centrului de juniori de la Chiajna.

Am ajuns la o înțelegere pe cale amiabilă și am încheiat relațiile contractuale cu Concordia Chiajna. Am înțeles și eu situația clubului, pentru că era greu să plătească unele salarii în această perioadă. Eu venisem cu inima deschisă aici și aveam mari speranțe. Le mulțumesc celor de la Concordia și le doresc succes, dar în acest moment simt că pot mai mult și că mai am un cuvânt de spus și în Liga 1”, a spus Alexandru Greab, pentru ProSport.

  • Alexandru Greab a evoluat la Concordia Chiajna timp de aproape doi ani. Portarul de 1.98 m născut la Bistrița a venit în iulie 2018, de la Gaz Metan Mediaș. În acest timp a prins 28 de meciuri și a închis poarta în nouă confruntări. Anterior, a mai evoluat doar pentru Gloria Bistrița, echipă la care s-a și format.

Chiajna a adus doi jucători și își anunță candidatura la promovare 

Concordia a făcut deja două transferuri pentru sezonul următor. A anunțat, la finele săptămânii trecute, că i-a convins pe jucătorii Alexandru Cherecheș (23 de ani) și Ionuț Biceanu (26 de ani), să semneze contracte valabile pe următorii doi ani. Echipa ilfoveană are însă planuri mari și ar putea urma și alte transferuri importante. Concordia Chiajna nu a terminat sezonul 2019-2020 foarte bine, ținând cont de faptul că s-a dorit revenirea în Liga 1, după cum au afirmat conducătorii clubului. S-a clasat în partea inferioară a clasamentului, chiar la retrogradare, dar președintele Cristian Tănase promite că lucrurile vor sta diferit din stagiunea următoare. Concordia se va bate cu șanse reale la primele locuri, chiar dacă mărturisește că bugetul echipei va fi mai mic.

Dacă în precedentul bugetul a sărit de un milion de euro, de această dată va fi de aproximativ 750.000 de euro. În funcție de performanțele și rezultatele de pe parcursul sezonului, acesta poate să sufere modificări pe plus, existând posibilitatea să crească.

Am avut dificultăți în anii trecuți cu banii, acum nu am mai avut. Toți angajații au primit salariile complete, nu s-a diminuat nimic (n.r. – pe timpul suspendării campionatului). Au fost probleme peste tot. Noi am avut probleme când eram în Liga 1, dar acum suntem bine. Ne-am adaptat la situație. Sezonul acesta a fost peste un milion de euro bugetul, iar în sezonul următor va fi de aproximativ 750.000 de euro. El poate să crească în funcție de anumite bonusuri, dacă avem rezultate bune.

Vrem să ne întoarcem unde ne e locul, în Liga 1. Eu așa consider, avem condiții foarte bune. Sper să învățăm din greșelile trecutului. Împreună cu antrenorii și cu toți colegii mei din club, vom încerca să ne întoarcem, pentru că avem toate condițiile necesare. Argumentul este că am învățat ceva din momentul în care am fost în prima ligă. Nu am făcut ce trebuia și am retrogradat în Liga 2”, declara zilele trecute Cristian Tănase pentru Liga2.ro.

Foto: CS Concordia Chiajna

https://liga2.prosport.ro/seria-1/oficial-concordia-chiajna-a-perfectat-primele-doua-transferuri-pentru-noul-sezon-al-ligii-2-alexandru-chereches-si-ionut-biceanu-ni-i-am-dorit-sa-vina-sa-ne-ajute-sa-revenim-pe-prima-scen-19135484

https://liga2.prosport.ro/seria-1/concordia-chiajna-isi-anunta-candidatura-la-promovare-ce-buget-va-avea-sezonul-urmator-si-cati-jucatori-transfera-pana-la-sfarsitul-saptamanii-cristian-tanase-sper-sa-invatam-din-greselile-19135328

https://liga2.prosport.ro/seria-1/petrolul-victorioasa-in-amicalul-de-la-sibiu-cu-fc-hermannstadt-arnautu-a-fost-decisiv-younes-a-absentat-19136119

https://liga2.prosport.ro/seria-1/uta-si-a-luat-gandul-de-la-amicalul-de-lux-cu-cfr-cluj-laszlo-balint-deplange-situatia-in-care-se-afla-echipa-sa-nu-vad-cu-cine-am-mai-putea-juca-pana-la-meciul-cu-petrolul-19136096

 

Carmen MANDIȘ, Liga2.ro 18 Jun. 2020, 14:15 Liga 2
Pe aceeași temă