După ce a detronat liderul, FCM Bacău speră să se impună la Otopeni

Publicat: 01 May. 2012, 07:48 Actualizat: 01 May. 2012, 07:56 Liga 2
După ce a detronat liderul,  FCM Bacău speră să se impună la Otopeni

Remiza in compania Viitorului Constanta poate constitui un nou inceput pentru FCM Bacau. Un punct in clasament, dar si unul de…plecare. Contra (ex)-liderei, „galben-albastrii” au pus in practica un fotbal mai apropiat profilului lor tehnico-tactic. Un joc care s-a bazat mai putin pe o posesie prelungita si mai mult pe actiuni in viteza sau, dupa caz, pe faze fixe. In cazul actiunilor rapide, Bacaul a mizat cu succes pe viteza de deplasare si de executie a unui Luncanu, Curiliuc sau Hurdubei, iar in ceea ce priveste fazele fixe s-a apelat, fie la forta de sut a lui Mihalachioaie, fie la jocul de cap a stoperilor Ursu si Lozneanu. Rezultatul? Situatiile de gol create tocmai de acest gen de abordare a jocului.

Ciclu normal

„Având in vedere tineretea adversarilor nostri, le-am cerut elevilor mei sa se compare cu ei la nivel de exprimare. Ca situatii clare de gol, cred ca am fost peste Viitorul”, a concluzionat Cristi Popovici, care vrea sa profite din plin de aceasta saptamâna de antrenamente premergatoare jocului de la Otopeni, din etapa a 25-a: „Sunt doar zece zile de când lucrez cu echipa, iar dintre acestea, numai cinci au fost rezervate antrenamentelor. In restul, am avut trei meciuri si doua sedinte de refacere. Acum, avem la dispozitie un ciclu normal de pregatire, in care vreau sa punem la punct ceea ce avem de facut la Otopeni”.

Fără Curiliuc

Nici la jocul de sâmbata, cu CS Otopeni, Cristi Popovici nu va putea conta pe garnitura completa. Principala „gura de foc” din atacul „galben-albastrilor”, Catalin Curiliuc va ramâne pe tusa o etapa, ca urmare a eliminarii stupide din finalul jocului cu Viitorul Constanta. Va reveni in schimb Marius Dobos, un jucator pe care antrenorul bacauan il considera exponential in angrenajul echipei sale. „Prin calitatile sale, Dobos poate crea oricând dezechilibru in rândul defensivei adverse”, a declarat Popovici, care a precizat care este obiectivul Bacaului pe final de sezon: „Sa aratam din ce in ce mai bine ca echipa”.

Sursa: Deșteptarea

Publicat: 01 May. 2012, 07:48 Actualizat: 01 May. 2012, 07:56 Liga 2
Pe aceeași temă