Dunărea și-a mărit cota! Călărașiul a câștigat la Târgu Jiu și s-a apropiat la două puncte de lider. ”Profesorul” Pustai și-a făcut câteva calcule, dar n-a putut stabili rezultatul final al ecuației promovării

Mircea OGLINDOIU 07 Nov. 2020, 20:08 Liga 2
Dunărea și-a mărit cota! Călărașiul a câștigat la Târgu Jiu și s-a apropiat la două puncte de lider. ”Profesorul” Pustai și-a făcut câteva calcule, dar n-a putut stabili rezultatul final al ecuației promovării

Dunărea Călărași a câștigat, la limită, partida cu Pandurii și a urcat trei locuri în clasament, fiind, după rezultatele din etapa a 11-a, pe poziția secundă.

Echipa antrenată de Cristian Pustai a controlat jocul de la Târgu Jiu, pe parcursul căruia a marcat de două ori și a trimis de trei ori balonul în bară, prin Marius Fotescu (2) și George Tudoran (42, 87). Fotescu n-a mai ratat și în minutul 36, când a înscris cu un șut plasat, de la 10 metri.

În partea secundă, nou-intratul Mădălin Calu a majorat scorul, în minutul 67, după ce a fructificat, cu latul, din 5 metri, centrarea căpitalului Alexandru Ciucur, de la partea stângă de atac.

Pandurii a redus din diferență și a sperat pe final la o remiză cu Dunărea

Gazdele au redus din diferență în minutul 76 și au dat emoții oaspeților. Faza golului a plecat de la Cătălin Vaida, care a păstruns în careu și i-a pasat lui Gabriel Dodoi, iar balonul trimis de atacantul gorjean, ușor din unghi, a lovit bara din dreapta portarului și a poposit în plasă. Pandurii n-a avut și forța egalării, deși în minutul 90+3 a solicitat penalty, la cărerea în careu a lui Dodoi.

S-a terminat 1-2, iar echipa lui Pustai a urcat pe locul secund, după ce a fost ajutată și de rezultatele din partidele ASU Politehnica – ”FC U” Craiova (scor 0-0) și Metaloglobus – Viitorul Pandurii (scor 1-2).

Dunărea a urcat pe locul 2, la două puncte de liderul ”FC U” Craiova

Astfel, Dunărea Călărași a depășit, cu un punct, Metaloglobus, a egalat ASU Politehnica, în fața căreia are avantajul golaverajului superior, și s-a apropiat la două puncte de liderul ”FC U” Craiova.

Etapa viitoare, Dunărea primește vizita echipei din Turnu Măgurele, care a făsut și ea un pas greșit în această rundă, prin remiza, de la teren propriu, cu FK Ciskszereda, scor 0-0.

Cristian Pustai, după victoria cu Dunărea la Târgu Jiu: ”Sperăm să rămânem în primele șase locuri”

La finalul partidei de la Târgu Jiu, „profesorul” Cristian Pustai a făcut câteva calcule în privința calificării în play-off, dar e convins că vor fi permutări în partea superioară a clasamentului după fiecare etapă, ținând cont de diferența mică de puncte dintre contracandidate.

„Sunt foarte multe echipe care vor să intre în play-off, iar diferența de puncte este mică. Noi sperăm să rămânem în primele șase locuri la finele sezonului regular și apoi să ne batem pentru promovare. Sezonul acesta, și locul 4 te poate duce în prima ligă”, a declarat Pustai.

Acesta și-a exprimat și nemulțumirile față de echipa sa, care pare să sufere de trac în minutele de final. ”Am condus cu 2-0, dar am avut iar emoții pe final. Cred că e și un trac, fiindcă am controlat și precedentele două deplasări, de la Timișoara și Slobozia, unde am condus de fiecare dată, dar pe final am fost egalați. La Târgu Jiu, puteam să ne desprindem și să avem un joc mai ușor. Până la urmă e bine că am câștigat, mai ales că Pandurii arată mult mai bine decât sezonul trecut, chiar dacă pierde în continuare puncte pe greșeli copilărești”, a adăugat Pustai.

Amintiri plăcute cu Pandurii pentru Pustai

Actualul antrenor de la Călărași și-a amintit și de perioada de glorie petrecută la Târgu Jiu, din urmă cu de 7 ani, când lupta cu Pandurii împotriva echipelor cu nume din Europa.

”Am avut cele mai mari performanțe din cariera mea cu Pandurii: am devenit vicecampioni ai României și ne-am calificat în grupele Europa League. Atunci nu exista această bijuterie de stadion (n.r.- referindu-se la noul stadion Municipal din Târgu Jiu), jucam acasă la Cluj, eram mereu pe drumuri, prin autocar și avion, ne era greu din cauza deplasărilor, dar aș da orice să mai trec prin acele momente”, a rememorat Pustai.

În 2013, Pandurii trecea, în tururile preliminare, de Levadia Tallinn, Hapoel Tel Aviv și Sporting Braga și se califica în grupele Europa League, alături de Fiorentina, Pacos Ferreira și Dnipro Dnipropetrovsk.

PANDURII TÂRGU JIU – DUNĂREA CĂLĂRAŞI 1-2

Gabriel Dodoi 76′ / Marius Fotescu 36′, Mădălin Calu 67′

Pandurii Târgu Jiu: Aldescu – Nic. Cotolan (Bunga 55′), Moisie, Erhard, C-tin. Grecu (cpt.) – Luzemo (Zaborowski 55′), Filipe Acosta, Bauben, Remacle – Dodoi, Velcotă (Ct. Vaida 71′)
Rezerve neutilizate: Al. Oprița – Al. Vasilescu, Peia, Habet, Cuțitoiu, Gal
Antrenor: Călin Cojocaru

Dunărea Călărași: Krell – I. Sîrbu, Wiktorski, Ariel Lopez, Sălceanu – Djuric, Bedea (Măd. Calu 62′) – Tudoran, M. Fotescu (Țenea 80′), Ciucur (cpt.) – Val. Alexandru (Bud 60′)
Rezerve neutilizate: Began – Andr. Rus, Bg. Șandru, Mihăescu, Zaluschi, Caragea
Antrenor: Cristian Pustai

Stadion: Municipal (Târgu Jiu – Gorj); Fără spectatori; Arbitru: Vladimir Andrei Nagy (Măhăceni – Alba); Asistenți: George Turcu (Bucureşti) și Răzvan Mihai Dobre (Şotânga – Dâmboviţa); Rezervă: Ionela Alina Peşu (Craiova); Observatori: Zaharia Ciev (Timişoara) și Cristian Petrean (Hunedoara).

Foto: Pandurii Târgu Jiu și Leczki Jozsi / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-11-doar-cinci-meciuri-se-joaca-de-la-ora-1100-dupa-ce-doua-au-fost-amanate-de-la-ora-1200-se-joaca-derby-ul-asu-poli-fc-u-craiova-19156349

Mircea OGLINDOIU 07 Nov. 2020, 20:08 Liga 2
Pe aceeași temă