Dunărea Giurgiu, învinsă acasă de Tulcea, scor 0-1

Liga2.ro 07 Nov. 2008, 19:24 Liga 2

Giurgiuvenii au suferit azi o nouă înfrângere pe propriul teren, scor 0-1 în fața celor de la Delta Tulcea, după o partidă în care ocaziile au fost de partea lor, existând astfel  pericolul tot mai mare de a se apropia de zona echipelor retrogradabile. Meciul a început în forță și în cel de-al șaptelea minut Dunărea Giurgiu a ratat o lovitură de la 11 metri, executată în bătaie de joc de către Ciocârlan, urmată mai apoi de alte patru oportunități clare de a pune mingea în poarta tulcenilor.  În replică, oaspeții au reușit să deschidă scorul după o fază fixă, prin Mișelăricu, în minutul 22. În rest, până la final, doar N’Kongue s-a aflat mai mult în preajma careului lui Olteanu, remarcându-se astfel stilul de joc „la cutie” adoptat de tehnicianul Constantin Gache.   Pentru gazde, Iordache , Nicola , Damian și Claudiu Vasile au  încercat pe rând egalarea, fără niciun rezultat însă, ultimii doi ratând două ocazii imense din 14 , respectiv 6 metri. Simțită a fost absența lui Marius Bâtfoi, chemat la naționala U19 pentru campania de promovare la Mondialul din 2010.

La finalul partidei, antrenorul tulcenilor s-a arătat foarte mulțumit de rezultat , evidențiind faptul că scopul lor nu e promovarea în primul eșalon: „Contează pentru noi foarte mult această victorie, chiar dacă n-am jucat extraordinar. Nu întotdeauna câștigă cine merită. Important e că am obținut cele trei puncte. Obiectivul nostru nu este să promovăm, nu avem pretenții de acest gen. Ne dorim să ne facem o echipă cât mai bună, chiar dacă întâmpinăm greutăți financiare”, a declarat Constantin Gache. Tehnicianul celor de la Dunărea Giurgiu a refuzat să dea vreo declarație presei.

Delta Tulcea a jucat cu echipamentul de antrenament
Înaintea startului de meci dintre Dunărea Giurgiu și Delta Tulcea din etapa a 14-a a Ligii a doua, oaspeții au sosit cu echipament alb-albastru, asemănător cu cel al giurgiuvenilor, lucru strict interzis de regulamentul Federației Române de Fotbal. După o serie de telefoane către FRF, dispozițiile finale ale oficialilor au fost clare și anume să folosească alt echipament, altfel meciul ar fi fost pierdut cu 3 -0 la masa verde.  Elevii lui Gache au fost nevoiți să joace meciul cu un echipament folosit la antrenamente, de culoare alb-roșu.

Articol scris de Costel Spînu

Liga2.ro 07 Nov. 2008, 19:24 Liga 2
Pe aceeași temă