Dunărea Călărași se reunește pe 29 iunie, dar cu câteva zile înainte are loc o ședință între conducere și staff. Cristian Pustai spune ce subiecte vor fi abordate

Autor: Răzvan STÎNGĂ Publicat: 20 Jun. 2020, 17:38 Actualizat: 20 Jun. 2020, 18:35 Liga 2
Dunărea Călărași se reunește pe 29 iunie, dar cu câteva zile înainte are loc o ședință între conducere și staff. Cristian Pustai spune ce subiecte vor fi abordate

Cristian Pustai va da startul antrenamentelor la Dunărea Călărași pe 29 iunie! Antrenorul principal a declarat că pregătirile se vor desfășura în termenii impuși de Federația Română de Fotbal, prin protocolul medical. Anterior reunirii, va avea loc o întâlnire a staffului tehnic cu conducerea, pentru discutarea anumitor aspecte legate de lotul cu care va fi abordat sezonul următor de Liga 2, ediția 2020/2021.

Potrivit declarațiilor lui Cristian Pustai, se va decide numele jucătorilor care vor pleca și a celor care vor rămâne. Se va contura un nucleu clar, iar ulterior ar putea avea loc și câteva transferuri, pentru ca valoarea lotului să crească.

”Mai întâi va avea loc, să zic aşa, reunirea conducerii tehnice şi administrative. Vom discuta probleme legate de pregătirea viitorului sezon al Ligii a 2-a. Să vedem pe ce jucători ne bazăm, vom creiona poate şi campania de achiziţii. Sunt câteva chestiuni importante pe care sper să le putem rezolva în timp util. În ceea ce priveşte reunirea lotului, acest lucru se va întâmpla pe 29 iunie, desigur cu respectarea prevederilor legale în vigoare”, a declarat antrenorul Cristian Pustai, pentru site-ul clubului Dunărea Călărași.

Până acum, echipa din Călărași s-a despărțit de un jucător, de mijlocașul Georgian Honciu (31 de ani). Contractul care se încheia la finalul acestei luni nu a mai fost prelungit, iar târgovișteanul a semnat cu Campionii FC Argeș.

Dunărea Călărași își propune promovarea în sezonul următor 

În primă fază, antrenorul a avut în plan să sune adunarea pe 22 iunie, după cum a declarat într-o discuție cu Liga2.ro, dar planurile s-au modificat. În cadrul interviului, Cristian Pustai a anunțat și care va fi obiectivul călărășenilor în sezonul următor, clasarea pe unul din primele trei locuri.

”Vom începe sezonul următor mai bine decât pe precedentul. Am luat totul de la zero, erau doar doi jucători la echipă. Să vedem ce mai schimbăm, ce mai aducem și e timp în două luni să facem un proiect. De azi începând, conducerea va discuta cu jucătorii să vedem cum facem. O să le prezentăm ofertele și vedem ce se întâmplă, dacă vor să continue. Noi dorim să prelungim cu majoritatea. Vom avea ca obiectiv promovarea pentru sezonul următor”, spunea Pustai în discuția din urmă cu o lună.

Dunărea Călărași a terminat stagiunea 2019-2020 pe locul 12 

Dunărea Călărași va continua și la anul în Liga 2. După disputarea a 24 de etape din acest sezon, care a fost închis de la locurile 7 în jos din cauza pandemiei, echipa lui Cristian Pustai a terminat pe locul 12 în clasament, cu 31 de puncte. Dunărea a finalizat campionatul cu nouă puncte peste FK Csikszereda, locul 17, care în mod normal ar fi dus la finalul anului fotbalistic în Liga 3.

La videoconferința organizată pe data de 13 mai, când cluburile au fost întrebate cum doresc să se încheie stagiunea, Dunărea Călărași a optat pentru scenariul unu propus de Federația Română de Fotbal, disputarea tuturor etapelor rămase. Alegerea a fost una ”în aer”, pentru că acest scenariu nu a mai fost votat de nicio altă echipă dintre celelalte 17.

Foto: AFC Dunărea Călărași 

Autor: Răzvan STÎNGĂ Publicat: 20 Jun. 2020, 17:38 Actualizat: 20 Jun. 2020, 18:35 Liga 2
Pe aceeași temă