Georgian Honciu s-a despărțit de Dunărea Călărași și merge la o echipă din play-off-ul Ligii 2. În 2018, pleca de la Chindia și trecea la rivala Dunărea, care promova în Liga 1

Marius ANGHEL 16 Jun. 2020, 14:31 Liga 2

Dunărea Călărași nu se va mai baza în sezonul următor de Liga 2 pe unul dintre cei mai importanți și experimentați jucători pe care îi avea în lot, unul dintre puținii rămași și după retrogradarea din Liga 1. Georgian Honciu (31 de ani) își încheie la finalul acestei luni contractul cu trupa condusă de Cristian Pustai și nu și-l va prelungi. Asta pentru că merge la Campionii FC Argeș, echipă care joacă în play-off-ul Lgiii 2 și speră să promoveze în prima ligă.

Transferul lui Georgian Honciu la Dunărea Călărași a scandalizat Chindia, adversară la promovare în acel sezon

Subiect al unui scandal între Dunărea Călărași și Chindia Târgoviște la începutul anului 2018, când, alături de Denis Ispas, semna cu echipa din Călărași după ce intra în ultimele șase luni cu dâmbovițenii, cele două cluburi fiind implicate în lupta pentru promovare, Georgian Honciu era îndepărtat atunci de la Chindia, căreia îi era căpitan, și ajungea să joace în Liga 3. A fost lăsat, în cele din urmă, sub formă de împrumut la ACS Șirineasa, trupă alături de care avea să promoveze în Liga 2 și care să își schimbe numele în Energeticianul, iar mai apoi în Viitorul Pandurii.

Apoi, Honciu și-a început contractul cu Dunărea Călărași, echipă care a obținut promovarea în Liga 1, în timp ce Chindia a terminat pe 3 și a ratat accederea în elită într-un baraj cu FC Voluntari, pierdut la loviturile de departajare. A evoluat în 30 de partide de Liga 1 și a înscris două goluri, însă avea să pice alături de Dunărea în Liga 2 și să fie printre puținii jucători care să rămână în lot.

Georgian Honciu, final de aventură la Dunărea Călărași după un sezon de Liga 1 și altul de Liga 2 ”înghețat” de pandemie

În sezonul actual de Liga 2, suspendat și ”înghețat” de FRF din cauza pandemiei de COVID-19, Georgian Honciu a fost utilizat în 22 din cele 23 de partide ale Dunării, în 15 începând ca titular și în nouă fiind înlocuit. A marcat și 7 goluri, cu Ripensia (la Călărași, 1-1), Pandurii (4-0), Argeș (1-2), Metaloglobus (două, 3-1), Csikszereda (2-1) și Ripensia (la Timișoara, 1-1).

La scurt timp după suspendarea campionatului din cauza pandemiei, Honciu spunea pentru site-ul Dunării că ia în calcul și să rămână la echipa din Călărași.

”Nu ştiu dacă e prematur, eu mă gândesc să şi rămân. Deocamdată nu am primit nicio ofertă din partea clubului. Aşteptam ceva oferte dar de când a început pandemia am încetat orice fel de comunicare şi de negociere cu vreun club”, a spus Honciu.

”Mulţumim şi mult succes, Georgian Honciu!

Conducerea AFC Dunărea 2005 Călăraşi anunţă încetarea colaborării cu Georgian Honciu, al cărui contract expira la finele acestei luni. Sosit la Călăraşi în urmă cu 2 ani, Georgian Honciu a evoluat pentru clubul nostru în 51 de jocuri, înscriind şi 9 goluri. În acest sezon, a fost prezent pe teren în 21 de partide, de 7 ori trecându-şi numele şi pe lista marcatorilor. Georgian Honciu este jucătorul care a marcat primul gol pentru Dunărea în liga 1 (în meciul din runda inaugurală a ediţiei 2018 – 2019, Viitorul – Dunărea 0-1).

Clubul Dunărea îi mulţumeşte lui Georgian Honciu pentru munca depusă la Călăraşi, urându-i mult succes în activitatea profesională”, a anunțat Dunărea Călărași pe site-ul oficial.

Georgian Honciu merge la Campionii FC Argeș

Despărțirea de Dunărea Călărași se produce și datorită ofertei primite de Georgian Honciu din partea unei echipe care are șansa să promoveze în Liga 1 în această vară. E vorba de Campionii FC Argeș, care participă în play-off-ul Ligii 2, cel care începe la 4 iulie.

Al doilea marcator al Dunării în acest sezon, după atacantul Bogdan Rusu (9 goluri), a semnat un contract pe doi ani cu trupa din Pitești antrenată de Ionuț Badea. Tot la Argeș ar putea ajunge și Alexandru Crivac.

”Honciu este primul venit la capitolul achiziții. Discutăm și cu alți câțiva jucători pe care sper să îi convingem în perioada imediat următoare. Unul dintre ei este băiatul fostului nostru jucător Iulian Crivac, internaționalul de juniori Alexandru. Încercăm să îl readucem acasă”, a spus, la Sport Total FM, Cristian Gentea, președintele Consiliului de Administrație al FC Argeș.

Georgian Honciu a înscris în acest sezon împotriva viitoarei sale echipei, Campionii FC Argeș, cu care Dunărea a pierdut la Călărași, scor 1-2.

În cariera sa, Georgian Honciu a mai evoluat, pe lângă Chindia Târgoviște, ACS Șirineasa și Dunărea Călărași, pentru Fortuna Poiana Câmpina și CS Mioveni.

Campionii FC Argeș a anunțat în ultima perioadă despărțirea de Nedo Turkovic și Kevin Moihedja și prelungirea contractelor cu Răzvan Ducan și Mihai Leca.

Marius ANGHEL 16 Jun. 2020, 14:31 Liga 2
Pe aceeași temă