Dunărea Călărași își propune promovarea în sezonul următor. Pustai: ”Acesta va fi obiectivul. Vedem ce mai schimbăm, ce mai aducem și e timp în două luni să facem un proiect.” Situația contractuală a jucătorilor

Răzvan STÎNGĂ 23 May. 2020, 08:40 Liga 2
Dunărea Călărași își propune promovarea în sezonul următor. Pustai: ”Acesta va fi obiectivul. Vedem ce mai schimbăm, ce mai aducem și e timp în două luni să facem un proiect.” Situația contractuală a jucătorilor

Dunărea Călărași se gândește la strategia pentru sezonul următor din Liga 2, iar antrenorul Cristian Pustai (52 de ani) a vorbit pentru Liga2.ro despre planurile echipei până la primul meci oficial. În zilele următoare, după ce clubul va rezolva cu licența, se va intra în negocieri cu jucătorii care își termină contractele în această vară. Pentru o parte mare din lot, înțelegerile sunt scadente în luna iunie, dar principalul își dorește ca majoritatea fotbaliștilor să rămână și pentru 2020-2021.

Dunărea Călărași își propune promovarea 

Cristian Pustai este convins că echipa se poate bate la promovare dacă vor fi bifate prelungirile, întrucât situația va fi cu mult mai bună decât anul precedent, atunci când Dunărea Călărași a început sezonul cu un lot destul de ”subțire”.

Deocamdată o să ne conturăm lotul, pentru că sunt foarte mulți jucători care își termină contractele în vară, dar eu zic că se va rezolva în mare parte și vom avea un ’schelet’. Vom începe sezonul următor mai bine decât pe precedentul. Am luat totul de la zero, erau doar doi jucători la echipă. Să vedem ce mai schimbăm, ce mai aducem și e timp în două luni să facem un proiect.

De azi începând, conducerea va discuta cu jucătorii să vedem cum facem. O să le prezentăm ofertele și vedem ce se întâmplă, dacă vor să continue. Noi dorim să prelungim cu majoritatea. Vom avea ca obiectiv promovarea pentru sezonul următor”, a menționat Cristian Pustai.

Cristian Pustai intenționează să pornească pregătirea la finalul lunii iunie 

Dunărea Călărași are în plan să se reunească pe 22 iunie. Echipa nu va intra în cantonament de acum, întrucât nu poate respecta protocoalele de sănătate. Antrenorul Dunării precizează că va avea astfel la dispoziție două luni până la data primului meci oficial. Intenția Federației Române de Fotbal este să dea start sezonului următor în a doua parte a lunii august:

Eu mi-am spus părerea înainte, dar nu avem ce face acum decât să ne conformăm cu privire la decizia din acest sezon de Liga 2. Oricum, era o decizie foarte grea și dacă asta s-a hotărât nu avem ce să facem. Să sperăm că se va putea juca din sezonul următor, să sperăm că se va putea relua Liga 2 la data prognozată, 20 august, pentru că e o pauză foarte lungă pentru jucători.

Acum, noi nu putem să facem protocoalele medicale impuse, nu putem organiza cantonamentul. Probabil că în 22 iunie o să ne reunim. Cred că e o dată bună pentru că am avea două luni la dispoziție să ne pregătim. Probabil că atunci vom afla dacă putem să ne antrenăm toți, normal. E pauză foarte lungă din martie până în august. E cam mult”.

Echipele care vor intra în play-off-ul pentru promovarea în Liga 1 și pentru meciul de baraj vor avea un avantaj pentru sezonul următor, față de celelalte echipe. Cele care nu vor urca în prima divizia și vor continua la Liga 2, vor avea parte de o pregătire bună, cu cele cinci partide pe care le vor juca în acest mini-turneu, precizează Cristian Pustai. Play-off-ul ar urma, din câte se pare, să debuteze la începutul lunii iulie.

Ceilalți care joacă, au avantajul că se pregătesc cu meciuri. Să sperăm însă că totul va fi bine de acum înainte, dar la ce se întâmplă nu suntem siguri că se va putea juca. Pregătirea noastră din iarnă s-a pierdut, n-avem cum să o păstrăm. Chiar dacă jucătorii s-au pregătit acasă, nu ai cum să rămâi la aceeași formă. Chiar și cu platforma prin care i-am urmări… Am făcut antrenamente zilnic”, a încheiat Cristian Pustai.

Dunărea Călărași va continua și la anul în Liga 2, conform votului exprimat pe 13 mai. După disputarea a 24 de etape din acest sezon, echipa lui Cristian Pustai se situează pe locul 12 în clasament, cu 31 de puncte. Conform ierarhiei la zi, Dunărea este la nouă puncte de FK Csikszereda, locul 17, care în mod normal ar fi dus la finalul anului fotbalistic în Liga 3.

La videoconferința organizată pe data de 13 mai, Dunărea Călărași a optat pentru scenariul unu propus de Federația Română de Fotbal, disputarea tuturor etapelor rămase.

Foto: AFC Dunărea Călărași și Leczki JOZSI/ Mediafax Foto

 

 

Răzvan STÎNGĂ 23 May. 2020, 08:40 Liga 2
Pe aceeași temă