Dunărea Călărași își face calcule pentru o promovare istorică. „A venit timpul ca marile companii să-și îndrepte atenția către fotbal”

Marius ANGHEL 12 Dec. 2015, 10:46 Liga 2

Dunărea Călărași a terminat anul 2015 în fotoliul de lider al Seriei I, Liga 2. Cu un parcurs excelent, „valahii” lui Ionel Ganea au reușit să depășească echipe cu tradiție cum ar fi Rapid, Farul, Ceahlăul sau Oțelul Galați. La această performanță au contribuit mulți factori, dar și anumite persoane care au fost mereu aproape de echipa călărățeană. E drept că un mare merit îl are antrenorul Ionel Ganea și jucătorii săi, dar pentru aducerea tehnicianului la Călărași au fost de „vină” doi oameni importanți de pe meleagurile locale, Marian Dinulescu și Viorel Ivanciu.

„Coordonatorul” acestui proiect, Viorel Ivanciu (foto mic, în dreapta lui Hagi), consilier local și membru PNL, a preluat Dunărea în urmă cu trei ani și jumătate, atunci când echipa se „zbătea” pe fundul clasamentului din Liga a 3-a. Cu un plan bine pus la punct, o muncă enormă desfășurată în cadrul clubului și o mai bună coordonare a banilor publici, Dunărea Călărași a ajuns la o performanță unică în istoria ei. „Acum 3 ani și jumătate am pornit la drum. Un drum cu Costică Ștefan, Relu Runcu, George Coman, Dl. Moțățăianu, Virgil Bogatu… apoi Doru Dincă, Nelu Stan Mihai Stroie, Daniel Ștefan, Sandu, Leo Bogdan… Sunt oameni deosebiți, călărășeni adevărați pentru care Dunărea înseamnă aproape totul. Și lor trebuie să le mulțumim. De felul cum ei vor conlucra va depinde mersul acestui club”, a comentat Viorel Ivanciu pe o rețea de socializare.

Viorel Ivanciu le-a mulțumit și principalilor finanțatori și a afirmat că, fără implicarea unor companii, Dunărea nu va putea face față în cazul în care la Călărași s-ar dori promovarea. Este drept că pe raza municipiului companii mari ca Saint-Gobain, Tenaris Silcotub sau Romply Merops nu au sprijinit niciodată echipa locală, dar este posibil ca, pe viitor, performanțele Dunării să atragă astfel de companii. „Cei mai importanți sunt totuși finanțatorii! Mulțumim celor care au ajutat clubul în acest an! A venit timpul ca marile companii care își desfășoară activitatea în Călărași să-și îndrepte atenția către fotbal. Fără implicarea lor va fi greu…”, a mai spus Viorel Ivanciu.

Într-o conferință de presă care a avut loc săptămâna aceasta la sediul PNL, Răducu Filipescu, președintele Consiliului Județean Călărași, a afirmat faptul că la Dunărea este nevoie de anumiți investitori și că bugetul C.J. este limitat pentru fotbal. „Dacă echipa promovează, foarte bine. Eu nu am nimic împotrivă, numai că bugetul nostru este limitat. Consiliul Județean nu sprijină numai fotbalul. Mai sunt și alte sporturi în Călărași. E drept că pentru promovare este nevoie de mult mai mulți bani, dar aici ar trebui să intervină și acele companii mari care să sprijine activitatea”, a spus Filipescu.

Dunărea Călărași a încheiat prima parte a campionatului Ligii 2 pe primul loc al Seriei I, la egalitate de puncte cu Rapid București, 36, datorită golaverajului mai bun, însă echipa lui Ionel Ganea are un meci în plus față de giuleșteni. Călărășenii sunt aproape siguri de calificarea în play-off, competiție unde într-adevăra se va lupta pentru promovare.

Articol scris de Cătălin NIȚU (Ediția.ro)

Marius ANGHEL 12 Dec. 2015, 10:46 Liga 2
Pe aceeași temă