250 de steliști sunt așteptați la Dumbrăvița. Cosmin Stan visează la play-off: ”Să facem un meci de povestit la nepoți”

Anda DELIU 02 Nov. 2023, 18:24 Liga 2
250 de steliști sunt așteptați la Dumbrăvița. Cosmin Stan visează la play-off: ”Să facem un meci de povestit la nepoți”

CSC Dumbrăvița va primi sâmbăta vizita celor de la Steaua, care miercuri seară a jucat în Cupa României și joi dimineață a plecat spre Timiș, iar clubul alb-verde a fost anunțat că vin 250 de fani ai clubului bucureștean, sub escorta jandarmilor.

Antrenorul Cosmin Stan se așteaptă la o prezență numeroasă a publicului la stadion, dar și o evoluție bună e echipei sale în cadrul jocului din etapa a 12-a a Ligii 2.

Cosmin Stan vrea mulți suporteri în tribune la CSC Dumbrăvița – Steaua

Sezonul trecut, la meciul direct din sezonul regular dintre cele două echipe a fost foarte multă lume, care a sta și pe jos. Acum, CSC Dumbrăvița are o tribună pentru oaspeți, dar, evident, nu de 250 de locuri, așa că unii fani vor sta acolo direct în stradă. Cel mai probabil, mulți utiști înfrățiți cu steliștii.

Cosmin Stan speră la un public numeros la jocul cu Steaua. ”Nu cred că e un meci diferit față de celelalte. Poate doar prin prisma brandului Steaua, care probabil va face ca publicul să fie mai numeros decât de obicei. Îmi aduc aminte de meciul de anul trecut contra lor, cred că a fost mai multă lume și decât la turul barajului cu Reșița. Stadionul a fost arhiplin, lumea stătea și pe jos. Sperăm să fie și de această dată o asistență numeroasă. E greu să fie la fel de multă lume, pentru că între timp s-au mai restrâns locurile, de la gard nu se mai vede din toate unghiurile. Dar sper să se apropie de numărul de spectatori de atunci. Cred că sunt toate ingredientele ca lumea să vină la stadion, dacă ținem cont și de poziția noastră din clasament și de jocurile bune pe care le-am făcut în acest sezon”, a spus Stan.

  • Cu scorul de 3-0 s-a impus Steaua în precedentul joc cu CSC Dumbrăvița, desfășurat pe stadionul ”Stefan Dobay”. Au marcat atunci Ștefan Pacionel (13), Dragoș Gheorghe (32) și Stephan Drăghici (88). Doar ultimul mai joacă la Steaua.

Fără probleme de lot la dumbrăvițeni. Va fi un meci spectaculos?

În acest moment, echipa bănățeană nu are indisponibili medical sau suspendați. Cosmin Stan se așteaptă la un joc ofensiv al Stelei.

”Steaua e o echipă super-ofensivă, a marcat foarte multe goluri, e o echipă destul de diferită însă față de cea din sezonul trecut. Ei au avut probleme în apărare în acest sezon, dar, paradoxal, la meciul de aseară cu Rapid, din Cupa României, nu au fost foarte lucizi în atac dar s-au apărat foarte bine. Rapidul aproape că nu a avut nicio ocazie tot meciul”, a mai spus antrenorul principal al timișenilor, citat de site-ul clubului.

  • Steaua și-ar fi dorit programarea meciului cu Dumbrăvița pentru duminică sau chiar luni, însă s-a lovit de refuzul FRF, cu toate că jocul nu va fi televizat. Bucureștenii au încheiat meciul cu Rapid, din Cupa României, miercuri la ora 23:00, ia joi dimineața au plecat spre Dumbrăvița.

Vede ambiție la jucătorii săi și visează la un play-off aproape fără sens pentru Dumbrăvița

După înfrângerea cu 0-1 în fața Șelimbărului, Stan spune că și-a văzut echipa foarte ambițioasă. Antrenorul vorbește despre play-off, culmea, deși nici CSC Dumbrăvița, nici Steaua nu au drept de promovare, însă regulamentul nu le interzice să evolueze în această fază a campionatului.

”Imediat după meciul cu Șelimbăr am văzut la jucători părere de rău, încrâncenare… Cred că acel meci ne-a întărit și mai mult. A fost un joc pe care l-am pierdut nemeritat, după modul în care s-au desfășurat ostilitățile. Cred că ne-am dat seama de șansa pe care am avut-o și de faptul că am trecut pe lângă ea. Sper ca acest lucru să se vadă la meciul de sâmbătă, nu mai vrem să facem niciun pas greșit. Sincer, aș prefera ca de data aceasta să jucăm prost dar să câștigăm, să nu se repete de două ori același scenariu. I-am văzut pe băieți foarte bine la antrenamente în această săptămână, spre deosebire de săptămâna trecută, când am și declarat că nu mi-a plăcut modul în care s-au pregătit. Meciurile care vor urma, toate cu adversari buni și foarte buni, ne vor arăta dacă suntem sau nu pregătiți să ne luptăm pentru play-off. La ceea ce am văzut eu în ultima lună, suntem de play-off! Exceptând săptămâna trecută de antrenamente, jocurile și pregătirile îmi arată că acolo e locul nostru, și spun asta văzând și alte echipe și multe alte meciuri din Liga 2. Chiar le spuneam la primul antrenament din această săptămână, să facem un meci de povestit la nepoți!”, a mai spus Stan.

CSC Dumbrăvița e pe locul 4 în Liga 2, cu 18 puncte acumulate în zece meciuri. Steaua are 15 puncte și este pe locul 11. Meciul dintre ele are loc sâmbătă, de la ora 11:00, în cadrul etapei a 12-a.

Foto: Leckzi Jozsi și Sebastian Tătaru / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/daniel-virtej-a-comentat-tensiunile-de-la-steaua-rapid-19291257

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cupa/mesajele-transmise-de-galerii-in-steaua-rapid-19291158

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cupa/concluziile-despre-joc-ale-lui-oprita-dupa-steaua-rapid-0-0-19291155

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cupa/miercuri-se-joaca-5-meciuri-din-etapa-2-a-grupelor-cupei-romaniei-19290939

Anda DELIU 02 Nov. 2023, 18:24 Liga 2
Pe aceeași temă