CSC Dumbrăvița, învinsă în derby-ul comunelor aflate pe locuri de play-off în Liga 2. Cosmin Stan, după eșecul cu Șelimbăr: ”Am făcut unul dintre cele mai bune meciuri ale noastre în deplasare, dar am fost neinspirați”

Anda DELIU 28 Oct. 2023, 15:16 Liga 2

CSC Dumbrăvița a pierdut, sâmbătă, la scorul de 0-1 meciul jucat cu CSC Șelimbări, la Cisnădie, din etapa a 11-a a Ligii 2, după ce a primit gol în minutul 4.

Au fost mai multe bare pentru ambele formații, dar nu s-a mai înscris în județul Sibiu, iar, după meci, în ciuda înfrângerii, antrenorul timișenilor, Cosmin Stan, a spus că este extrem de mulțumit de elevii săi, cu excepția jucătorilor introduși pe teren pe parcurs.

Cosmin Stan consideră că CSC Dumbrăvița a jucat cu mult curaj contra CSC Șelimbăr: ”Am făcut astăzi unul dintre cele mai bune meciuri ale noastre din deplasare”

CSC Șelimbăr – CSC Dumbrăvița a fost derby-ul de clasament al etapei a 11-a a Ligii 2, un meci între echipele situate pe locurile 2, respectiv 3 în clasament după zece etape, despărțite de trei puncte. Sibienii au ocupat locul 1 în acest sezon timp de șapte runde consecutive, în intervalul etapelor 2-8.

Golul meciului disputat pe stadionul Măgura din Cisnădie, casa Șelimbărului din acest sezon, a fost reușit în minutul 4, de fundașul central Radu Crișan, după primul corner, bătut de George Monea. Ulterior, și Rodri Hernando și Panos au trimis balonul în bară, în contul gazdelor, dar fără succes, la fel ca și Dragan Paulevici, pentru timișeni.

Cosmin Stan spune că elevii săi au jucat mai bine, iar gazdele mai mult s-au apărat, lucru cu care a obișnuit colegele din campionat, mai ales după ce înscrie. ”Un meci foarte bun făcut de noi, cu mult curaj. Am făcut astăzi unul dintre cele mai bune meciuri ale noastre din deplasare, chiar dacă nu am luat punct. Din păcate, am fost neinspirați în ultimii 20 de metri, am avut foarte multe situații bune, dar n-am fost inspirați. Cred că asta a fost buba noastră. Am dat și de o echipă care s-a apărat foarte exact, nu au făcut foarte multe greșeli pe care noi să le speculăm pe faza lor defensivă. Dar cred că noi am fost echipa mai preocupată de fotbal astăzi, iar gazdele au fost echipa preocupată să respingă acțiunile noastre. Au dat gol foarte repede. Fiind o echipă mai masivă, m-am temut de lucrul acesta și așa am și primit golul. Dar foarte repede am reintrat în joc și am controlat ostilitățile la mijlocul terenului. Ei au jucat pe minge lungă și au încercat să ne surprindă pe contraatac, de unde și-au creat alte câteva situații bune”, a declarat Stan, citat de site-ul clubului său.

  • CSC Șelimbăr are a doua cea mai bună apărare din Liga 2, cu 4 goluri primite, după liderul Unirea Slobozia, cu 3 goluri încasate, în timp ce CSC Dumbrăvița avea 10 goluri primite în primele zece jocuri. Sibienii aveau 10 goluri marcate, față de cele 16 ale timișenilor.

Ineficiență ofensivă pentru timișeni

Antrenorul principal al Dumbrăviței a apreciat construcția, însă tot el a explicat cum echipa sa a ratat ocazii, deși mingea a ajuns până în zona periculoasă pentru adversari.

”Concluzionând, cred că ne-a lipsit luciditatea pe ultimii 20 de metri. Am avut și noi foarte multe situații, mingea a căzut în careul de 6 metri advers de vreo patru-cinci ori la fazele noastre fixe, dar nimeni nu a avut inspirația să urmărească. Acele mingi foarte ușor se puteau transforma în gol. Avem problemele noastre, dar vom încerca la antrenamente să le corectăm și să arătăm mai bine la meciul următor”, a adăugat Stan.

Stan nu a vrut să facă schimbări! ”Cei care au intrat de pe margine au adus un minus”

Cosmin Stan a spus că se gândea să nu facă schimbări în acest meci, pentru ca apoi, în minutul 75, să facă patru deodată.

”Nu m-au mulțumit cei veniți de pe bancă. Niciunul! Dacă ar fi să îmi reproșez ceva, cred că asta ar fi. Mă gândeam să nu fac deloc schimbări, dar am văzut la unii dintre jucători că sunt afectați de efortul depus. De aceea, am ales să fac acele schimbări, patru la număr, în minutul 75. Niciunul dintre cei care au intrat nu m-au mulțumit, poate cu excepția lui Cibi. Dacă până acum, tot timpul cei care intrau de pe margine aduceau un plus, astăzi cred că au adus un minus”, a mai spus antrenorul bănățenilor.

CSC Dumbrăvița, în eșecul cu CSC Șelimbăr: Trifon – Amariei, Gîsă, Zurbagiu (cpt.), Gladun – Sofran (Tismonar 85’), Salhi, I. Tănase (Ghinescu 75’) – A. Toroc (Cibi 75’), Paulevici (Plokhotnyuk 75’), B. Nortey (Martinov 75’). Rezerve neutilizate: P. Toroc – Băluțoiu, Ristin, Țieranu.

CSC Dumbrăvița termină etapa tot pe loc de calificare în play-off și va juca împotriva Stelei

Rămasă cu 18 puncte, CSC Dumbrăvița a coborât, pentru moment, de pe locul 3 pe 4, fiind la egalitate cu Gloria Buzău, care urmează să joace duminică. A depășit-o Corvinul, care acum are 21 de puncte.

Timișorenii pot coborî cel mult pe locul 5 la finalul etapei, în cazul în care Gloria Buzău obține cel puțin un punct din meciul de mâine, de pe teren propriu, cu Campionii FC Argeș.

În etapa a 12-a, CSC Dumbrăvița joacă pe teren propriu, sâmbătă, de la ora 11:00, cu Steaua (locul 11, 15 puncte), adversar care va juca și miercuri, însă în Cupa României, în Ghencea, cu Rapid, astfel că va fi destul de obosit la meciul din campionat.

Foto: Valentin Macrea / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fk-miercurea-ciuc-victorie-cu-csm-alexandria-in-etapa-11-din-liga-2-2-1-19290336

https://liga2.prosport.ro/seria-1/concordia-chiajna-are-patru-meciuri-fara-esec-dar-nu-a-legat-doua-victorii-19290329

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cs-tunari-remiza-cu-viitorul-pandurii-in-etapa-11-de-liga-2-0-0-19290330

https://liga2.prosport.ro/seria-1/meciuri-si-rezultate-etapa-11-liga-2-19290265

https://liga2.prosport.ro/seria-1/emanuel-nikpalj-a-semnat-cu-viitorul-pandurii-19290268

https://liga2.prosport.ro/seria-1/facundo-rizzi-s-a-despartit-de-campionii-fc-arges-19290247

Anda DELIU 28 Oct. 2023, 15:16 Liga 2
Pe aceeași temă