Steaua a dat o replică bună Rapidului în Cupa României, diferența de ligă fiind inexistentă. Daniel Oprița, după remiza cu giuleștenii: ”De rezultat nu pot să zic că nu ne bucurăm, dar mulțumiți nu suntem”

Marius ANGHEL 02 Nov. 2023, 00:54 Cupa

Poziționată în partea a doua a clasamentului Ligii 2, Steaua era văzută ca o victimă sigură în fața Rapidului, a treia clasată în SuperLigă, chiar dacă meciul lor din etapa a 2-a a fazei grupelor Cupei României se disputa în Ghencea. Pe teren însă, nu s-a văzut nicio diferență, ba chiar trupa antrenată de Daniel Oprița a fost mai prezentă în ofensivă și a avut mai multe situații de a înscrie.

0-0 s-a încheiat, însă, partida din Ghencea, una spectaculoasă nu doar datorită atmosferei creată de cele două galerii, ci și a jocului practicat de fotbaliști.

Daniel Oprița, după egalul cu Rapid: ”Până la urmă, când joci cu Rapidul trebuie să te mulțumești și că nu ai pierdut”

La conferința de presă de după joc, Daniel Oprița a comentat că nu poate să spună că nu este bucuros de rezultat, dar nici mulțumit nu este.

”De rezultat nu pot să zic că nu ne bucurăm, dar mulțumiți nu suntem, pentru că le-am și spus: «Dacă tot facem un efort, că trebuie să facem efort cu Rapid ca să putem să scoatem un rezultat pozitiv, ar fi bine să încercăm să câștigăm, ca să ne mai mențină în cursa asta ca să trecem de grupe.»”, a spus Oprița, care apoi a schimbat subiectul și a acuzat faptul că FRF nu a dorit să accepte ca Steaua să joace mai târziu de sâmbătă, la ora 11:00, în etapa următoare a Ligii 2. Despre acest subiect vom scrie separat.

”Ne-au întins cei de la Rapid, a trebuit să alergăm, i-am lăsat să ne domine, nu am vrut să le dăm spații, pentru că știam că dacă jucăm pe contre cu ei nu avem nicio șansă. Au jucători de viteză, de calitate și am zis să stăm, să ne aglomerăm și să-i surprindem pe contraatac. De aia spun, că, pentru efortul și ceea ce urmează, era bine să fi câștigat dacă aveam puțină șansă. Am avut ocazii. Poate am fost dominați, dar ocaziile mai mari și situațiile am avut mai multe noi, mai ales în prima repriză, când ei nici nu știu dacă au avut vreo ocazie. Dar, până la urmă, când joci cu Rapidul trebuie să te mulțumești și că nu ai pierdut”, a mai declarat antrenorul Stelei despre jocul cu Rapid.

”Echipele care joacă cu noi joacă cum am jucat noi astăzi”

Steaua a jucat curajos cu clasata pe locul 3 în prima ligă, și-a creat mai multe ocazii, cea mai mare având-o prin Vîrtej, în minutul 75, când a reluat cu capul într-o minge centrată din corner, Drăghia era bătut, însă Kait a respins din fața barei. Pe final, probabil afectată și de efortul depus, echipa lui Oprița a făcut pasul în spate, iar giuleștenii au ajuns la ușor în poziții de finalizare, însă doar prin Borja Valle (90+1) au avut o situație bună de a marcat. Balonul șutat din fața careului a fost deviat, iar Pop a respins salvator de lângă bară.

”A fost un meci bun. Tactic, ce am vorbit, astăzi am stat destul de bine, nu am făcut greșeli. E normal, au mai avut situații, că se întâmplă, mai ales pe final, când au forțat, au băgat jucători proaspeți, cu calitate și puteau să ne mai surprindă și ei. Dar și noi, pe contraatac, dacă eram puțin mai lucizi și mai curajoși, puteam să câștigăm”, a mai spus Oprița despre jocul cu Rapid, făcând apoi și o comparație a modului în care s-a desfășurat această partidă și a celor din campionatul Ligii 2, în care vede Steaua în postura pe care a avut-o acum Rapidul.

”În campionat se întâmplă invers. Echipele care joacă cu noi joacă cum am jucat noi astăzi, joacă cu Steaua. Și noi trebuie să răspundem la fel, pentru că altfel avem probleme, cum am avut. Dar eu știu că jucătorii au calitate, cei pe care i-am adus, pentru că au, pentru nivelul Ligii a 2-a, ceva în CV-ul lor. Doar că acum văd și eu că nu e ușor când schimbi foarte mulți jucători. Trebuie să-i înțeleg și eu pe ei, și ei pe mine, fiindcă trebuie să creăm o echipă, un grup. Eu zic că se face lucrul ăsta. Problema e că meciurile pe care le mai avem în campionat sunt ca niște finale, cum a fost cu Rapid. Nu mai sunt puncte puse în joc ca să avem de unde să pierdem ca să prindem play-off-ul”, a transmis Oprița.

Steaua, în meciu cu Rapid: I. Pop – Dav. Maftei, Beța, Vîrtej, Ad. Ilie, Dobrescu – Rober Sierra, Bărbulescu (cpt.)(Dav. Matei 83′), St. Drăghici – Chipirliu (Buziuc 89′), Boiciuc (Chunchukov 81′). Rezerve neutilizate: H. Iancu – Enceanu, Raicu, Walace, Topuzov, C. Avram.

”Dacă nici în atmosfera asta nu ai atitudine, când să mai ai? Rapidul îmi place”

Antrenorul Stelei a vorbit și despre atmosfera creată de galerii, dar a spus și faptul că îi place modul în care joacă Rapid și că apreciază spilul antrenorului Cristiano Bergodi.

”Atmosfera a fost senzațională. Dacă nici în atmosfera asta nu ai atitudine, când să mai ai? Asta le-am și spus.

Mie, Rapidul îmi place, dar și ei au probleme, din ce am văzut, mai mult în deplasare, nu au același joc ca acasă, agresivitate. Probabil acasă, datorită stadionului, publicului, îi împing de la spate și joacă altfel. Trebuie să recunoaștem și că nu au folosit prima echipă, cu care joacă de regulă în campionat, dar și cei care sunt la Rapid, dacă sunt la Rapid, înseamnă că sunt jucători valoroși. Mie îmi place jocul lor și îmi place stilul lui Bergodi. E un antrenor ofensiv, căruia îi place să atace. Chiar îmi place, pentru mine este un exemplu și chiar face o treabă bună”, a mai spus Daniel Oprița la conferința de dup meciul cu Rapid.

Steaua, șanse mici de calificare în sferturile Cupei României

Momentan, cu 1 punct acumulat în primele două jocuri, după ce în prima etapă a pierdut în Ghencea cu U Cluj, scor 1-3, Steaua este pe locul 4 în Grupa B a Cupei României, la trei puncte în spatele Rapidului, lider.

Mai sunt de jucat trei meciuri în această etapă, CSM Alexandria – FC Botoșani, Gloria Buzău – Farul Constanța și Universitatea Cluj – CFR Cluj, iar apoi se va vedea ce sanse de calificare mai departe mai are echipa lui Oprița. Teoretice vor rămâne și pentru ultimul joc, când Steaua va întâlni în deplasare CSM Alexandria, însă va fi foarte greu să se obțină calificarea în sferturi inclusiv cu un succes contra teleormănenilor pe care în campionat nu a reușit să-i învingă chiar în Ghencea (scor 1-1).

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

https://www.prosport.ro/cupa-romaniei/scandal-intre-jucatori-la-csa-steaua-rapid-in-minutele-de-prelungire-s-a-lasat-cu-amenintari-grele-ne-vedem-dupa-ploaie-de-scaune-aruncate-din-peluza-19767680

https://www.prosport.ro/cupa-romaniei/duelul-ultrasilor-in-csa-steaua-rapid-ce-bannere-au-afisat-cele-doua-galerii-la-meciul-din-cupa-romaniei-betano-galerie-foto-19767613

https://www.prosport.ro/cupa-romaniei/florin-talpan-nu-i-a-ramas-dator-lui-daniel-oprita-si-i-a-raspuns-instant-este-platit-mult-mai-bine-decat-antrenor-din-liga-1-ce-salariu-are-antrenorul-de-la-csa-steaua-19767745

https://liga2.prosport.ro/seria-1/stefan-odoroaba-si-luca-mitrica-concluzii-dupa-cs-tunari-fc-voluntari-1-1-19291050

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/continua-haosul-la-chindia-targoviste-19291042

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/progresul-pecica-a-fost-umilita-de-fc-hermannstadt-in-cupa-romaniei-19291033

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cupa/concluziile-lui-vasile-miriuta-florin-parvu-si-iustin-popescu-dupa-chindia-petrolul-0-2-19290900

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/corvinul-hunedoara-a-invins-sepsi-osk-in-grupele-din-cupa-romaniei-19290852

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cupa/miercuri-se-joaca-5-meciuri-din-etapa-2-a-grupelor-cupei-romaniei-19290939

Marius ANGHEL 02 Nov. 2023, 00:54 Cupa
Pe aceeași temă