Dumbrăvița n-a contat la Brașov. Cosmin Stan se simte umilit și nu și-a menajat deloc jucătorii: ”Li s-a urcat la cap. Ne-am făcut de râs în toată țara! E clar că trebuie luate măsuri”

Adi MARICA 30 Oct. 2022, 15:09 Liga 2

Cosmin Stan, antrenorul echipei CSC Dumbrăvița, a mers cu gânduri mari la Brașov, însă a suferit un eșec umililor în fața trupei antrenate de Dan Alexa.

La finalul jocului pierdut cu scorul de 0-4, în care trupa timișeană aproape că nu a contat în atac, Stan și-a desființat jucătorii, despre care spune că au bifat o excursie la Brașov.

”Îmi este rușine de modul în care am jucat, rezultatul putea fi chiar și mai rușinos, pentru că brașovenii au mai avut ocazii. Sper ca și jucătorilor să le fie rușine pentru modul în care s-au prezentat astăzi. În acest meci am pierdut vremea degeaba, pentru că pur și simplu doar am bifat un joc. Am arătat și mai rău decât meciul de săptămâna trecută, cu Miercurea Ciuc”, a spus antrenorul Dumbrăviței după eșecul de pe Tineretului.

Jucătorilor Dumbrăviței li s-a urcat la cap faima

Milcho Angelov (19′, 58′) și Alexandru Saim Tudor (83′, 87′) au înscris golurile Brașovului și i-au produs Dumbrăviței al șaptelea eșec în acest sezon de Liga 2, cel mai drastic suferit în acest campionat din care au trecut 12 etape.

Antrenorul trupei timișene crede că jucătorilor săi li s-a urcat la cap calificarea în faza grupelor Cupei României și faptul că au ajuns să joace cu Rapid în Giulești, iar în curând vor întâlni campioana CFR Cluj tot pe terenul acesteia, deoarece nu au dorit să evolueze pe un stadion mai aproape de casă.

”O explicație? Totul se trage de la meciul cu Rapid, în care am reușit o prestație bună și ăsta e fotbalistul român… Ni se urcă la cap, ce mari fotbaliști suntem noi! Sută la sută asta e explicația. Și la antrenamente avem mari probleme de concentrare și atitudine și de aici rezultă ce s-a întâmplat și în meciul de azi cu FC Brașov, a declarat Cosmin Stan.

”M-am răzgândit și cred că am greșit!”Antrenorul Dumbrăviței își reproșează faptul că a schimbat în ultimul moment garnitura de start. ”Nu vreau să dau vina pe absențe, chiar dacă ne-au lipsit Zurbagiu, căpitanul echipei, mijlocașul de creație Martinov și Ungureanu, al doilea mijlocaș central de creație. Toți jucători foarte buni. Noi avem 26 de jucători în lot și cei care au jucat azi s-au prezentat lamentabil. E clar că trebuie luate măsuri atunci când pierzi două meciuri cu 3 și 4 la 0. Îmi pare rău că nu am mers pe planul meu până la capăt, pe primul 11 pe care dorisem inițial să îl trimit azi în teren. M-am răzgândit și cred că am greșit”, a spus Stan.După jocul din Cupa României cu Rapid, pierdut cu 1-4 în Giulești, ca echipă gazdă, CSC Dumbrăvița a avut apoi două deplasări în centrul țării, ambele în campionat. Weekendul trecut a cedat cu 0-3 la FK Miercurea Ciuc, iar acum s-a pierdut și mai rău, 0-4 la Brașov.

Dan Alexa și-a luat revanșa, Dumbrăvița ”s-a făcut de râs în toată țara!”

Meciul dintre FC Brașov și CSC Dumbrăvița a fost unul special și pentru antrenorul Dan Alexa. Acesta pierdea în vară, pe când antrena CSM Reșița, barajul de promovare în Liga 2 chiar în fața trupei timișene, la lovituri de departajare.

Cosmin Stan e de părere că Alexa și-a luat acum revanșa, cu toate că importanța acestui meci este mult mai mică decât acel baraj care va rămâne ca o cicatrice în CV-ul antrenorului bănățean.

”Dan Alexa și-a luat o revanșă cu vârf și îndesat pentru ceea ce s-a întâmplat la barajul cu Reșița. Cred că este una dintre cele mai rușinoase înfrângeri din cariera mea de antrenor, nu neapară ca scor, ci prin maniera în care am jucat. A fost un meci televizat și ne-am făcut de râs în toată țara!”, crede Cosmin Stan.

Cosmin Stan: ”Este o conjuctură că suntem în clasament peste Poli și Ripensia”

Chiar și după acest eșec, CSC Dumbrăvița rămâne echipa din județul Timiș cel mai bine clasată în Liga 2 după 12 etape. Timișorenele Ripensia și Poli, ambele cu multe sezoane în acest eșalon, sunt în spatele nou-promovatei.

Dumbrăvița are 13 puncte și e pe locul 15, Ripensia are 12 puncte și e pe poziția a 16-a, iar Poli Timișoara are doar 8 puncte și e pe penultimul loc, 19.

”Clasamentul asta arată acum, dar la modul în care am jucat noi azi putem spune că suntem cea mai bună echipă din Timiș? Atunci cum arată celelalte? Cred că este o conjuctură că suntem în clasament peste Poli și Ripensia în acest moment.
Noi suntem o echipă fără valori, care am agonisit până acum punctele prin foarte multă muncă și atitudine, exact ceea ce ne lipsește de o săptămână și jumătate!”
, e de părere Cosmin Stan.

În etapa a 13-a, CSC Dumbrăvița are un meci și mai dificil, pe teren propriu, sâmbătă, de la ora 11:00, cu Poli Iași (locul 6, 21 puncte). Cele două echipe s-au întâlnit deja o dată în acest sezon, însă în Cupa României, timișenii obținând calificarea în grupe după ce s-au impus la lovituri de departajare. Atunci însă, moldovenii s-au prezentat cu o echipă formată doar din rezerve, iar antrenorul principal Claudiu Niculescu a rămas acasă cu titularii. Niculescu a fost demis ulterior, iar echipa din Iași este condusă acum de Leo Grozavu.

Foto: FC Brașov

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fc-brasov-a-demolat-dumbravita-dan-alexa-e-incantat-nu-s-a-pus-problema-castigatoarei-gabi-tamas-i-a-incurajat-pe-angelov-si-compania-inaintea-meciului-19251786

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fc-brasov-csc-dumbravita-se-joaca-de-la-ora-1100-dan-alexa-isi-intalneste-cosmarul-din-sezonul-trecut-19251736

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-12-cinci-meciuri-incep-de-la-ora-1100-cel-de-la-iasi-avand-in-componenta-ambele-echipe-pe-locuri-de-play-off-19251485

https://liga2.prosport.ro/seria-1/unirea-dej-a-ratat-sansa-sa-treaca-peste-steaua-si-sa-fie-noul-lider-al-ligii-2-dragos-militaru-dupa-remiza-cu-concordia-am-avut-trei-bare-si-cel-putin-doua-penalty-uri-asa-a-fost-sa-fie-19251759

https://liga2.prosport.ro/seria-1/poli-timisoara-nu-mai-bate-pe-nimeni-octavian-benga-scoate-in-evidenta-lucrurile-pozitive-antrenorul-despre-scenele-violente-de-la-final-nu-suntem-in-jungla-suntem-oameni-civilizati-aici-19251733

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ripensia-a-obtinut-al-doilea-punct-extern-dupa-remiza-cu-selimbarul-iulian-muntean-sa-recunoastem-ca-am-avut-si-noroc-19251709

Adi MARICA 30 Oct. 2022, 15:09 Liga 2
Pe aceeași temă