Duelul suferinzilor, la Însurăței! Poli Iași caută ieșirea din criză pe terenul ultimei clasate Dacia Unirea Brăila. Costel Enache: ”Și pe Marte dacă jucăm trebuie să câștigăm acest meci”

Narcis POHOAȚĂ 29 Oct. 2021, 16:13 Liga 2
Duelul suferinzilor, la Însurăței! Poli Iași caută ieșirea din criză pe terenul ultimei clasate Dacia Unirea Brăila. Costel Enache: ”Și pe Marte dacă jucăm trebuie să câștigăm acest meci”

Fără punct obținut în ultimele trei etape, bilanț care a tulburat serios apele în vestiar, fotbaliștii Politehnicii Iași au șansa de a mai îndulci cât de cât amarul, sâmbătă, când vor întâlni ultima clasată Dacia Unirea Brăila, în etapa a 12-a a Ligii 2.

Partida nu se va juca la Brăila, ci la Însurăței, acolo unde s-a mutat pentru următoarele meciuri de acasă echipa lui Florentin Petre, cu începere de la ora 11:00, iar ieșenii nu iau în calcul decât varianta victoriei, ”pentru a mai șterge pata” din ultima perioadă, așa cum a spus căpitanul Florin Plămadă.

Serie dezastruoasă pentru Brăila

Fără victorie în acest sezon, Dacia Unirea Brăila a bifat două remize în primele patru etape, după care a urmat un parcurs dezastruos pentru dunăreni, cu șapte înfrângeri consecutive, niciun gol marcat și 26 primite, serie în urma căreia a ajuns pe ultimul loc în clasament.

Ieșenii trebuie să trateze însă meciul cu maximă seriozitate pentru a nu avea surprize, opinia unanimă în Copou fiind că o atitudine indolentă în teren precum în partida cu Viitorul Pandurii și un joc lamentabil ca în prima repriză cu gorjenii putând fi sinonime cu un nou rezultat prost, chiar și cu ultima clasată.

Nici ieșenii nu traversează însă o formă mai bună, echipa lui Costel Enache fiind la rândul ei în criză după trei înfrângeri consecutive în care a marcat doar două goluri și a primit șapte!

Florin Plămadă: ”Trebuie să ștergem pata”

De altfel, antrenorul Costel Enache spunea înainte de plecarea spre orașul de la malul Dunării că elevii săi trebuie să câștige acest meci, indiferent de condiții. ”Chiar și pe Marte dacă jucăm, trebuie să câștigăm. Sper ca jocul de sâmbătă să fie unul normal pentru statutul echipei noastre și să readucă încrederea în cadrul echipei”, a spus Costel Enache, de aceeași părere fiind și căpitanul Florin Plămadă: ”Ne așteaptă un meci greu, având în vedere situația delicată prin care trecem. Nu suntem în cea mai bună formă, însă va trebui să jucăm pentru cele trei puncte și să le obținem. Vom da totul pe teren și sperăm să câștigăm. Trebuie să dăm mai mult pentru Poli Iași, să arătăm o altă față și să ștergem această pată.”

Alexandru Stan s-a accidentat din nou

Costel Enache nu va conta în meciul cu Brăila pe Ovidiu Mihalache, Alexandru Stan, Brayhan Torres și Ioan Pop, toți din motive medicale.

Dacă Mihalache, Pop și Torres sunt clienți mai vechi la infirmerie, Stan a plecat de urgență la București, pentru a fi văzut de medicul care l-a operat, după ce i s-a umflat genunchiul la un antrenament.

Înaintea desfășurării etapei a 12-a, Poli Iași ocupă locul 13 în clasamentul Ligii 2, cu 12 puncte, iar Dacia Unirea Brăila se află pe ultima poziție, a 20-a, cu 2 puncte.

Conferința de presă susținută de Costel Enache și Florin Plămadă:

 

https://liga2.prosport.ro/seria-1/costel-enache-recunoaste-ca-au-fost-zile-agitate-in-vestiarul-politehnicii-iasi-nu-a-fost-o-saptamana-prea-linistita-au-fost-tensiuni-ce-spune-despre-blocarea-salariilor-si-meciul-19207605

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dacia-unirea-pleaca-din-oras-gazonul-municipalului-din-braila-se-schimba-iar-formatia-lui-florentin-petre-si-a-ales-deja-noua-casa-unde-va-juca-pana-in-februarie-2022-19207197

https://liga2.prosport.ro/seria-1/steaua-joaca-din-nou-in-deschiderea-etapei-de-liga-2-tot-intr-un-derby-al-rundei-doua-meciuri-au-suferit-modificari-de-program-fata-de-cum-fusesera-stabilite-initial-partidele-televizate-19207287

https://liga2.prosport.ro/seria-1/exclusiv-primele-masuri-la-poli-iasi-dupa-seria-negativa-de-rezultate-salariile-au-fost-blocate-si-echipa-are-obiectiv-clar-pentru-urmatoarele-meciuri-nu-mai-merge-asa-19207149

Narcis POHOAȚĂ 29 Oct. 2021, 16:13 Liga 2
Pe aceeași temă