Costel Enache recunoaște că au fost zile agitate în vestiarul Politehnicii Iași: ”Nu a fost o săptămână prea liniștită. Au fost tensiuni.” Ce spune despre blocarea salariilor și meciul cu Brăila

Narcis POHOAȚĂ 28 Oct. 2021, 22:11 Liga 2
Costel Enache recunoaște că au fost zile agitate în vestiarul Politehnicii Iași: ”Nu a fost o săptămână prea liniștită. Au fost tensiuni.” Ce spune despre blocarea salariilor și meciul cu Brăila

Fotbaliștii Politehnicii Iași vor încerca, sâmbătă, să pună punct seriei negre din ultimele trei runde, în care au suferit tot atâtea înfrângeri. Elevii lui Costel Enache vor întâlni Dacia Unirea Brăila, la Însurăței și au nevoie de un succes nu doar pentru a sta liniștiți în clasament, ci și pentru a detensiona atmosfera din vestiar. Una deloc calmă în primele zile ale săptămânii, dar care cu trecerea timpului s-a mai liniștit.

”Nu am avut o săptămână prea liniștită, a fost multă vâlvă în cadrul clubului nostru și în jurul echipei. Am avut discuții, atmosfera nu e cea mai propice, dar e normal cu situația în care suntem. Au fost tensiuni, e multă energie, sperăm ca noi să găsim toți bărbăția și inteligența să transformăm toată energia asta într-una pozitivă. Una care să readucă un pic de încredere și optimism, pentru că ultimele rezultate ne-au cutremurat puțin”, a declarat, într-o conferință de presă, antrenorul Costel Enache, care a explicat cum a încercat să liniștească atmosfera din vestiar: ”Am încercat să fiu eu mai liniștit în primul rând, am mai lăsat de la mine, am încercat să fiu mai echilibrat. Am lăsat energiile să se consume, am încercat să fiu mai aplecat pe modul de a nu mai crea tensiuni între jucători printr-un antrenament complicat sau agresiv și am mers mai mult pe o parte aerobă. Am luat și cina împreună, am încercat să mai unim lucrurile, sper să ne regăsim echilibrul până sâmbătă, să strângem grupul și să câștigăm.”

Costel Enache: ”Trebuia dat un semnal”

Enache a vorbit și despre blocarea salariilor jucătorilor și staffului, afirmând că era nevoie de un semnal dat de către conducători.

”Sunt alte lucruri mai importante la noi decât salariile. Salariile vor veni cu siguranță. În același timp, era nevoie de un avertisment, de ceva care să ne trezească. Pentru că la un ultimul meci a fost un somn general. Și ceva trebuia să ne trezească. După jocul de la Miercurea Ciuc, cei din conducere ne-au apreciat evoluția și au fost alături de noi, chiar dacă am pierdut, pentru că echipa a jucat. Din păcate, a venit acest meci cu Viitorul Pandurii și trebuia făcut ceva. Jucătorii au fost tratați întotdeauna cu maxim respect și cu dragoste de către conducere. Dacă vor să confirme bine, dacă nu, nu. Dar așa este. Conducerea clubului a vorbit mereu frumos cu jucătorii. Sunt întârzieri la salarii, dar din ce știu vineri vor intra o parte din banii din contract (n.r. – banii de la municipalitate aferenți actualului sezon). Lucrurile nu sunt chiar cele mai roz, dar nu cred că e o mare problemă. Nu ne cramponăm de un salariu, sunt două săptămâni de întârziere. Poate acesta era un mod de a arăta că suntem supărați, pentru că fiecare dintre cei responsabili a încercat să facă ceva, iar la ultimul meci nu am văzut asta și la jucători. Conducerea a vrut să transmită un semnal. Dacă noi am făcut tot ce a depins de noi, așteptăm să faceți și voi tot ce depinde de voi”, a mai spus Costel Enache, nemulțumit de atitudinea elevilor săi în ultimul meci: ”Le-am spus și eu jucătorilor, că vor fi cu toții apreciați nu când vor face combinații, ci atunci când vor lupta. Atâta timp cât luptăm, chiar dacă o să pierdem un meci, lumea o să ne înțeleagă. Identitatea noastră este lupta și am fost blamați după meciul acesta tocmai pentru că ne-a lipsit ceea ce ne caracterizează, lupta.”

Căpitanul Florin Plămadă: ”Trebuie să dăm mai mult pentru Poli Iași”

Florin Plămadă, căpitanul echipei, a declarat că jucătorii vor da totul pentru a șterge impresia proastă lăsată în ultimele meciuri.

”A fost o discuție bărbătească în vestiar, în care fiecare a extras ce a trebuit din ea. Ne-am asumat cu toții acest proiect și trebuie să facem ca lucrurile să meargă mai bine. A fost o întâlnire benefică. Poate că unii eram mai visători, poate nu eram conștienți de ceea ce se vrea aici, poate nu eram cu picioarele pe pământ. Nu știu de ce s-a ajuns aici, dar cum am ajuns în situația asta, așa ne putem reveni. Trebuie să arătăm că ceea ce s-a întâmplat în trecut nu este fața reală a echipei. Trebuie să dăm mai mult pentru Poli Iași, iar până în iarnă să arătăm o altă față. Trebuie să ștergem această pată”, a spus Florin Plămadă.

Înaintea desfășurării etapei a 12-a, Poli Iași ocupă locul 13 în clasamentul Ligii 2, cu 12 puncte, iar Dacia Unirea Brăila se află pe ultima poziție, a 20-a, cu 2 puncte.

Dacia Unirea Brăila – Poli Iași se joacă sâmbătă, de la ora 11:00, la Însurăței, acolo unde se mută începând de la acest joc de acasă echipa din Brăila, pe perioada în care gazonul de pe stadionul Municipal va fi refăcut.

Conferința de presă susținută de Costel Enache și Florin Plămadă:

https://www.youtube.com/watch?v=Ow8BB-o_xgU

Foto: Dragoș Pășcăneanu / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/exclusiv-primele-masuri-la-poli-iasi-dupa-seria-negativa-de-rezultate-salariile-au-fost-blocate-si-echipa-are-obiectiv-clar-pentru-urmatoarele-meciuri-nu-mai-merge-asa-19207149

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dacia-unirea-pleaca-din-oras-gazonul-municipalului-din-braila-se-schimba-iar-formatia-lui-florentin-petre-si-a-ales-deja-noua-casa-unde-va-juca-pana-in-februarie-2022-19207197

https://liga2.prosport.ro/seria-1/steaua-joaca-din-nou-in-deschiderea-etapei-de-liga-2-tot-intr-un-derby-al-rundei-doua-meciuri-au-suferit-modificari-de-program-fata-de-cum-fusesera-stabilite-initial-partidele-televizate-19207287

Narcis POHOAȚĂ 28 Oct. 2021, 22:11 Liga 2
Pe aceeași temă