Dragoș Tescan a spus lucrurilor pe nume după victoria înregistrată de ”U” Cluj cu Dinamo. Cheia succesului care i-a apropiat pe ardeleni de promovarea în Liga 1

Andrei PASCU 22 May. 2022, 11:41 Liga 2

Universitatea Cluj a făcut un meci ca la carte cu Dinamo, iar acum e la o partidă de promovarea în Liga 1. A învins cu 2-0, iar Dragoș Tescan (22 de ani) a explicat în fața camerelor, la interviuri, la finalul jocului de pe Cluj Arena, care au fost argumentele victoriei echipei sale.

Tescan a recunoscut că ”U” Cluj a vrut să spele imaginea lăsată după precedentul meci pe teren propriu, cu FC Hermannstadt, pierdut și în urma căruia ”studenții” au rămas cu șanse extrem de mici apoi pentru promovarea directă în Liga 1, pe care, după ultima etapă, au și ratat-o.

Dragoș Tescan, după ”U” Cluj – Dinamo 2-0: ”Am arătat atitudine de când am intrat pe teren, din primul minut”

Jucătorul formației clujene a recunoscut că dăruirea și dorința au făcut diferența în raport cu echipa lui Dinamo, care, poate, are jucători mult mai tehnici și, în mod cert, cu experiență mult mai mare.

Un moment cheie a fost eliminarea lui Ely Fernandes, dar care i-a făcut pe fotbaliștii lui Erik Lincar să fie și mai concentrați, fapt pentru care au mai marcat un gol contra formației lui Dușan Uhrin.

Era important să arătăm altfel față de meciul pe care l-am pierdut cu FC Hermannstadt. Am arătat atitudine de când am intrat pe teren, din primul minut, am avut ocaziile mai importante cred eu, chiar dacă și ei au lovit de două ori bara. Când joci împotriva unui club precum Dinamo trebuie să demonstrezi, să lași ultima picătură de energie pe teren, pentru că asta cred că au vrut să vadă și suporterii.

(N.r. – Despre faza primului gol) Cred că, în cazul în care nu se marca, puteam să vorbim de un cartonaș roșu. A fost o ieșire hazardată a portarului, mă bucur că a profitat colegul meu și că a marcat. Am marcat și în a doua și am obținut victoria, dar rămânem cu picioarele pe pământ.

În fotbal vrei să câștigi și pierzi, altădată nu meriți să câștigi, dar câștigi. Important este că am câștigat, suntem la 90 de minute de promovare, dar rămânem cu picioarele pe pământ pentru că mai avem un meci de luptă, iar Dinamo are jucători foarte valoroși.

Sincer, nu m-am gândit că Dinamo ne va domina chiar dacă am rămas în 10. A fost vorba de echipa care a reușit să se impună fizic. Mă bucur că am ținut Dinamo sub o presiune constantă și până la urmă am luat o opțiune serioasă pentru promovare, dar nu e nimic sigur.

Dinamo are jucători cu mare calitate, vorbim de Matei, de Gabi Torje, dar cred că am lăsat ultimul strop de energie pe teren, ne-am dăruit mai mult și e meritată victoria”, a declarat Tescan, care a vorbit, scurt, și despre partida retur a barajului, de la București.

Dragoș Tescan atrage atenția înaintea returului din ”Ștefan cel Mare”: ”Trebuie să luptăm și mai mult”

Tânărul ardelenilor e convins că ”U” Cluj trebuie să facă și mai mult ca în partida de sâmbătă seară pentru a putea trece, per total, de Dinamo. Oricum, va fi o presiune în plus pe echipa lui și din cauza / datorită faptului că fanii ”câinilor” vor lua cu asalt stadionul din ”Ștefan cel Mare”, așa cum au anunțat deja după confruntarea de pe Cluj Arena.

Returul trebuie abordat la fel, cu cap, cu dăruire și mergem acolo să facem mai mult decât am făcut azi, să luptăm și mai mult”, a mai afirmat Tescan.

Echipele din Liga 2, în avantaj după turul barajelor pentru Liga 1

”U” Cluj e la un meci de promovarea în Liga 1! Returul cu Dinamo e programat pentru săptămâna următoare, duminică, 29 mai, de la ora 21:00, dată la care va avea loc și celălalt baraj pentru Liga 1, dintre Chindia Târgoviște și Concordia Chiajna (ora 18:15). În turul acestei din urmă duble tot formația din divizia a doua s-a impus. Ilfovenii au învins cu 2-1.

Foto: Flaviu Buboi / Sport Pictures și Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/erik-lincar-are-si-nemultumiri-dupa-victoria-mare-cu-dinamo-mi-as-fi-dorit-ca-scorul-sa-fie-3-sau-4-0-ne-am-creat-ocazii-enorme-monumentale-impresiile-fostului-stelist-dupa-succe-19232594

https://liga2.prosport.ro/seria-1/jucatorii-lui-dinamo-ca-niste-stane-de-piatra-dusan-uhrin-a-incercat-toate-variantele-dar-u-cluj-n-a-stat-la-discutii-si-a-executat-cainii-rosii-ce-a-facut-antr-19232595

https://liga2.prosport.ro/seria-1/mesajul-peluzei-catalin-hildan-dupa-ce-dinamo-a-pierdut-mansa-tur-a-barajului-cu-u-cluj-incepem-demolarea-stadionului-dinamo-este-singura-sansa-pentru-a-intoarce-rezultatu-19232647

https://liga2.prosport.ro/seria-1/emil-boc-in-al-noualea-cer-dupa-ce-u-cluj-a-invins-dinamo-in-mansa-tur-a-barajului-pentru-liga-1-primarul-clujului-mesaj-raspuns-fata-de-bannerul-afisat-de-jucatorii-lui-lincar-19232642

https://liga2.prosport.ro/seria-1/u-cluj-ce-seara-minunata-alexandru-boiciuc-in-culmea-fericirii-dupa-victoria-de-gratie-cu-dinamo-dumnezeu-e-mare-19232587

https://liga2.prosport.ro/seria-1/produce-surpriza-si-u-cluj-echipa-lui-erik-lincar-intalneste-dinamo-de-la-ora-2030-pe-cluj-arena-in-mansa-tur-a-barajului-de-promovare-mentinere-in-liga-1-19232488

https://liga2.prosport.ro/seria-1/u-cluj-liber-spre-liga-1-a-primit-licenta-de-la-frf-si-e-la-180-de-minute-de-prima-divizie-comunicatul-clubului-19232538

Andrei PASCU 22 May. 2022, 11:41 Liga 2
Pe aceeași temă