Erik Lincar are și nemulțumiri după victoria mare cu Dinamo: ”Mi-aș fi dorit ca scorul să fie 3 sau 4-0. Ne-am creat ocazii enorme, monumentale.” Impresiile fostului stelist după succesul din manșa tur a barajului pentru Liga 1

Marius ANGHEL 22 May. 2022, 00:17 Liga 2

”U” Cluj a reușit un rezultat mare în manșa tur a barajului de promovare în Liga 1 cu Dinamo, câștigând cu 2-0 pe Cluj Arena și luând prima opțiune în a evolua în noul sezon de primă ligă.

Într-o atmosferă incendiară pe Cluj Arena, echipa lui Erik Lincar a deschis scorul repede, prin Martin Remacle (14′), într-o fază în portarul Eșanu putea fi eliminat, și l-a închis cu reușita lui Alexandru Boiciuc (83′), într-un moment în care Universitatea juca în inferioritate numerică după eliminarea lui Ely Fernandes (71). Mijlocașul putea fi eliminat mult mai repede, în prima repriză, după faza în care l-a scos din joc pe Aloe (39), însă ”U” a și avut noroc la două transversale ale dinamoviștilor, la șuturile lui Matei (47) și Irobiso (80). Dar și clujenii au avut alte două mari ocazii, ”monumentale”, cum le-a numit Lincar, prin Ely Fernandes (24) și Boiciuc (57), singuri cu portarul.

Erik Lincar, după victoria din manșa tur cu Dinamo: ”Am ratat și mi-aș fi dorit, sincer, ca scorul să fie 3,4-0”

În ciuda victorie cu două goluri, Erik Lincar spune că echipa sa trebuie să rămână cu picioarele pe pământ și să trateze la fel de serios și manșa retur, una în care crede că atmosfera va fi și mai incendiară decât pe Cluj Arena. Antrenorul Universității și-ar fi dorit un succes la o diferență de trei sau patru goluri.

”E prima repriză, mai avem o repriză la București, de 95 de minute, 100 de minute. Sper să fim la fel de determinați, de luptători, cum am fost în seara asta, deși, în multe moment, poate calitatea nu a fost la cel mai înalt nivel. Totuși, ne-am creat două-trei ocazii enorme, monumentale pot să zic, singur cu portarul. Ce poți să-mi mai dorești mai mult în fotbal? Am ratat și mi-aș fi dorit, sincer, ca scorul să fie 3 sau 4-0, adică să profităm la maximum de toate șansele foarte mari pe care le-am avut. Este adevărat că și Dinamo a lovit de două ori bara, e o echipă cu o calitate enormă, jucători cu experiență, de echipă națională, dar, până la urmă, zic eu că, dacă va fi să promovăm o vom face doar prin grup și prin muncă”, a spus, la microfonul DigiSport, Lincar, care nu crede că atitudinea a făcut diferența în acest meci: ”Nu cred, pentru că și ei au avut atitudine, dar în fotbal sunt momente și momente. În alte meciuri nu am avut șansă, astăzi am avut șansa să înscriem primii, ceea ce a fost important. Am reușit să punem în practică exact ceea ce ne-am dorit și acum pot să spun că a fost șansă și pe final de joc, în 10 oameni să reușești să marchezi contra unei echipe ca Dinamo.”

Ely Fernandes și Boiciuc au ratat singuri cu portarul, Lincar e nemulțumit: ”Acolo concentrarea trebuie să fie aproape de 100 la sută”

Între reușitele lui Martin Remacle și Alexandru Boiciuc, ”U” Cluj a avut alte două mari situații de gol, prin Ely Fernandes (24) și Boiciuc (57), aflați singuri cu portarul Eșanu. Primul a tras în aut de margine, iar basarabeanul a fost blocat în careu.

”Ely a avut mingea pe 5 metri singur cu portarul. Ajungem în niște situații în care, totuși, acolo concentrarea trebuie să fie aproape de 100 la sută când scapi singur cu portarul. Dar trebuie, poate, să exersăm mai mult la antrenament situațiile astea și să încercăm să marcăm, să avem un procentaj mai bun. Adică din patru situații de singur cu portarul să dai doar 50 la sută, două, e destul de puțin din punctul meu de vedere. Măcar trei, era un ideal.

Ne așteaptă un meci foarte complicat la București, vă dați seama că presiunea va fi mult mai mare pe ambele echipe. Acum, din punctul meu de vedere, se va decide în funcție de cine va fi mai puternic mental”, și-a spus Lincar nemulțumirea față de jucătorii săi din atac.

  • ”U” Cluj în manșa tur a barajului cu Dinamo: Gorcea – Romeo (Gugu 80′), Fl. Ilie, D. Ispas, P. Pîrvulescu (Dobrescu 39′) – I. Filip, Romario Pires (cpt.) – Tescan (Ribeiro 80′), Ely Fernandes, Remacle (Balgiu 68′) – Boiciuc. Rezerve neutilizate: Aur. Păun – Hofman, Vomir, Haită, Val. Alexandru.

Lincar, victorie la primul meci ca antrenor contra echipei Dinamo

În manșa retur, ”U” Cluj nu se va baza pe unul dintre cei mai experimentați jucători pe care îi are în lot. Ely Fernandes nici nu a înscris contra lui Dinamo și a și terminat jocul mai devreme. Nu pentru că a fost schimbat, ci pentru că a primit al doilea cartonaș galben și a fost eliminat în minutul 72.

”Nu sunt fericit cu această situație. Le-am spus că cine are galben să fie mult mai atent. Chiar a fost un fault stupid la mijlocul terenului. Dar ce să facem? Mergem înainte, trebuie să ne concentrăm, să muncim bine săptămâna asta și să mergem cu multă încredere la București”, a comentat Lincar, care a explicat și descătușarea sa de la golul al doilea: ”Pur și simplu ăsta sunt eu, un tip poate mai vulcanic, care simte fotbalul. Vă dați seama că împotriva lui Dinamo sentimentul tot timpul este la cel mai înalt nivel. E prima dacă când joc împotriva lui Dinamo ca antrenor, dar, după cum spuneam, trebuie să rămâne cu picioarele pe pământ, să muncim bine săptămâna asta și să fim foarte puternic la jocul retur, pentru că, până la urmă, s-a jucat doar prima repriză.”

”U Cluj rămâne una dintre cele mai iubite echipe din România”

Întrebat despre atmosfera superbă de pe Cluj Arena, Erik Lincar a spus că și-a îndeplinit obiectivul privind spectatorii de ceva timp în urmă.

”Obiectivul meu, când am venit aici, a fost să strâns 10 mii de spectatori în tribună. Acest lucru l-am reușit cu Steaua, când am jucat acasă. După aceea au venit 14 mii, cu Petrolul. Din păcate, aveam promovarea pe masă și nu am reușit cu Hermannstadt să promovăm direct, când asistența a fost destul de numeroasă (n.r. – circa 23 de mii de spectatori). Acum, sper eu, ca suporterii noștri să plece bucuroși acasă. Asta le-am spus și fotbaliștilor mei, că pot să facă zeci de mii de suporteri foarte fericiți. ”U” Cluj rămâne una dintre cele mai iubite echipe din România și asta demonstrează prin publicul care vine la stadion”, a mai spus fostul stelist.

Manșa retur a barajului de promovare/menținere în Liga 1 va avea loc peste o săptămână, la București, pe stadionul Dinamo, duminică, de la ora 21:00.

Foto: Flaviu Buboi / Sport Pictures și Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/jucatorii-lui-dinamo-ca-niste-stane-de-piatra-dusan-uhrin-a-incercat-toate-variantele-dar-u-cluj-n-a-stat-la-discutii-si-a-executat-cainii-rosii-ce-a-facut-antr-19232595

https://liga2.prosport.ro/seria-1/u-cluj-ce-seara-minunata-alexandru-boiciuc-in-culmea-fericirii-dupa-victoria-de-gratie-cu-dinamo-dumnezeu-e-mare-19232587

https://liga2.prosport.ro/seria-1/u-cluj-liber-spre-liga-1-a-primit-licenta-de-la-frf-si-e-la-180-de-minute-de-prima-divizie-comunicatul-clubului-19232538

https://liga2.prosport.ro/seria-1/produce-surpriza-si-u-cluj-echipa-lui-erik-lincar-intalneste-dinamo-de-la-ora-2030-pe-cluj-arena-in-mansa-tur-a-barajului-de-promovare-mentinere-in-liga-1-19232488

Marius ANGHEL 22 May. 2022, 00:17 Liga 2
Pe aceeași temă