Dorinel Munteanu face clarificări după ce la finalul ultimului meci jucat de SC Oțelul le transmitea nemulțumiților să nu mai vină la stadion. ”Sunt bine primiți, dar să nu uite că sunt suporterii Oțelului Galați, nu sunt suporterii Barcelonei sau Real Madrid”

Marius ANGHEL 19 Apr. 2023, 17:02 Liga 2
Dorinel Munteanu face clarificări după ce la finalul ultimului meci jucat de SC Oțelul le transmitea nemulțumiților să nu mai vină la stadion. ”Sunt bine primiți, dar să nu uite că sunt suporterii Oțelului Galați, nu sunt suporterii Barcelonei sau Real Madrid”

SC Oțelul a jucat în meciul de deschidere al ultimelor trei etape din play-off, din cele patru desfășurate până acum, iar în runda a 5-a va juca din nou prima. De această dată, trupa gălățeană are joc în deplasare la Dej, în fața ultimei clasate din grupa de promovare, vineri, 21 aprilie, de la ora 17:30.

Gălățenii speră la un succes contra Unirii, pentru a-și asigura menținerea pe locul 3 cel puțin încă două etape, poziție care îi asigură accederea directă în SuperLigă, având în vedere că liderul Steaua nu are drept de promovare.

Dorinel Munteanu, precizări după ce la finalul ultimului meci a criticat suporterii Oțelului

La conferința premergătoare acestui joc de la Dej, antrenorul Dorinel Munteanu a venit cu precizări față de ceea ce a vrut să spună, de fapt, la finalul meciului trecut, cu Gloria Buzău, atunci când a avut cuvinte prin care a atacat suporterii echipei și le-a transmis public să nu mai vină la stadion dacă o fac pentru a critica.

Acum, fostul internațional, spune că din partea multora dintre spectatorii prezenți la jocul cu Buzăul și-a dorit să încurajeze jucătorii în momentele grele, în care adversarul domina, lucru pe care îl vrea să la partidele viitoare.

”Sunt oameni și oameni, care au pretenții mai mici sau mai mari, referindu-mă strict la ceea ce s-a întâmplat după meciul nostru cu Buzăul, când reacția mea la interviul de după joc a fost ca suporterii să ne încurajeze echipa. Vreau să fiu foarte bine înțeles. Nu am criticat suporterii noștri niciodată. Am spus că trebuie să susțină echipa în momente grele. Și, după ce am marcat în minutul 3, Buzăul a avut momente bune în care suporterii noștri ar fi trebuit să fie lângă echipă, să o încurajeze. Pentru că, după cum ați văzut, s-au făcut eforturi foarte mari din partea echipei ca să menținem acel rezultat, acel gol marcat în minutul 3, și l-au obținut. Nu l-am obținut gratuit, ci cu foarte multă muncă, cu o organizare foarte bună.

Ăsta a fost, față de 90-99 la sută dintre suporterii noștri, oful meu, dacă pot să spun așa. Să fie lângă echipă și să creadă în echipă. Eu sunt convins, cum am mai spus de la începutul mandatului meu, că vom face tot posibilul, și omenește, și fotbalistic, ca echipa noastră să crească, să ne atingem obiectivele și să fim cât mai sus. Suntem sus, dar nu atât de sus încât să ne relaxăm. Trebuie la fiecare joc să fim foarte-foarte concentrați”, a spus Dorinel Munteanu.

Munteanu îi așteaptă la stadion și pe nemulțumiții de la începutul jocului!

Celor care critică din startul partidei, Munteanu le-a transmis că îi dorește și pe ei în continuare la meciuri, deși nu le înțelege atitudinea, mai ales că privesc jocul Oțelului, nu al unor mari echipe din Europa, pentru a avea și pretenții mari. Antrenorul i-a asigurat pe toți că echipa face tot ceea ce poate, în condițiile pe care le are, pentru a ajunge în prima ligă.

”Sigur, mai sunt printre suporterii noștri unii care de la începutul jocului sunt nemulțumiți. Asta chiar nu înțeleg. Le-am spus ceea ce am gândit în momentul respectiv, că trebuie să încurajeze echipa și dacă sunt suporteri adevărați să nu uite că sunt suporterii Oțelului Galați, nu sunt suporterii Barcelonei sau Real Madrid sau altor echipe mari din Europa.

Noi jucăm cum puten noi, ca să readucem Oțelul pe prima scenă fotbalistică, cu greutățile noastre, cu problemele noastre, așa că, chiar dacă vin acești suporteri care sunt nemulțumiți, sunt bine primiți, dar pe moment am reacționat și eu poate mai puțin ortodox. Îmi doresc foarte mult ca echipa asta să-și realizeze obiectivul.

Să știe toată lumea că nu am fost niciodată împotriva suporterilor sau oamenilor care vin la stadion, sau a galeriei. Dimpotrivă, am făcut tot ceea ce este posibil ca, prin rezultate, să umplem stadionul. Și asta cred că se vede foarte clar”, a declarat antrenorul echipei SC Oțelul.

”Celor care nu le convine, să nu mai vină la stadion! M-a deranjat foarte mult. Și la 1-0 suporterii noștri dormeau. Unii dintre suporteri, nu toți”
Dorinel Munteanu, către suporterii echipei SC Oțelul, după victoria cu Gloria Buzău

  • Ulterior declarațiilor lui Munteanu de la finalul jocului cu Gloria, clubul SC Oțelul ieșea cu un comunicat, semnat de președintele Marian Brăilescu, prin care încerca să calmeze spiritele suporterilor gălățeni care s-au simțit atacați de declarațiile antrenorului.

Etapă bună pentru SC Oțelul, dar Dorinel Munteanu e dezinteresat de rezultatele contracandidatelor!

Altfel, Dorinel Munteanu a spus că nu este interesat de rezultatele contracandidatelor, chiar dacă la finalul rundei a 4-a SC Oțelul a ieșit cea mai câștigată. Trupa gălățeană și-a câștigat meciul cu Gloria Buzău (1-0), Poli Iași a remizat acasă cu Unirea Dej (0-0), în timp ce Dinamo a pierdut derby-ul cu Steaua (0-2). Astfel, SC Oțelul s-a apropia la patru puncte de ieșeni și s-a distanțat la patru de Dinamo.

”Putem să spunem că a fost o etapă bună, deși, cum am mai spus, nu mă interesează celelalte rezultate. Fiecare echipă își apără șansa ei. Pe noi nu ar trebui să ne intereseze acest lucru, ci să ne facem treaba așa cum știm noi și să ne concentrăm la următorul joc, care va fi extrem de greu”, a comentat Dorinel Munteanu.

La startul play-off-ului, SC Oțelul era la patru puncte sub Poli Iași și la cinci peste Dinamo.

SC Oțelul joacă la Unirea Dej, echipă față de care are un punctaj dublu față de startul play-off-ului

În runda a 5-a a play-off-ului, SC Oțelul Galați joacă vineri, de la ora 17:30, la Dej, cu Unirea, echipă față de care la startul grupei de promovare avea patru puncte în plus, iar acum diferența dintre ele a crescut la opt puncte.

Gălățenii se află pe locul 3, cu 42 de puncte, iar Unirea Dej ocupă poziția a 6-a, ultima, cu 34 de puncte, la egalitate cu Gloria Buzău, care are un golaveraj mai bun.

În sezonul regular, cele două echipe s-au întâlnit în etapa a 9-a, tot la Dej, iar Unirea s-a impus cu scorul de 2-0, prin reușitele lui Angelo Cocian (8, 45). Înaintea acestui meci, SC Oțelul era neînvinsă și era lider, ca apoi să pice pe locul 3, iar Steaua să nu mai coboare din fotoliul de lider.

Declarațiile lui Dorinel Munteanu despre cele două subiecte prezentate în articol:

Foto și video: SC Oțelul Galați 

https://liga2.prosport.ro/seria-1/programul-etapelor-5-si-6-din-play-off-ul-si-play-out-ul-ligii-2-in-grupa-de-promovare-dejul-si-buzaul-sunt-gazde-in-urmatoarele-doua-runde-19267042

https://liga2.prosport.ro/seria-1/sc-otelul-nu-e-ingrijorata-de-oscilatiile-de-forma-19266990

https://liga2.prosport.ro/seria-1/sc-otelul-comunicat-dupa-reactia-lui-dorinel-munteanu-19266685

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dorinel-munteanu-revoltat-pe-unii-dintre-spectatorii-otelului-dupa-victoria-cu-gloria-buzau-celor-care-nu-le-convine-sa-nu-mai-vina-la-stadion-la-1-0-suporterii-nostri-dormeau-sa-mearga-19266571

Marius ANGHEL 19 Apr. 2023, 17:02 Liga 2
Pe aceeași temă