Dorinel Munteanu a intrat în politică și candidează la Consiliul Local Galați. Marius Stan și Cătălin Moroşanu sunt înscriși și ei pentru funcții politice la Galați

Dorinel Munteanu a intrat în politică și candidează la Consiliul Local Galați. Marius Stan și Cătălin Moroşanu sunt înscriși și ei pentru funcții politice la Galați

Liber de contract după ce s-a despărțit la finalul lunii mai de CSM Reșița, echipă din Liga 2 unde a fost antrenor ultima dată, Dorinel Munteanu (52 de ani) s-a decis să intre în politică. Fostul internațional va candida din partea Partidul Mișcarea Populară (PMP) pentru un post de consilier local la Galați, acolo unde pentru postul de primar se află în luptă și Marius Stan, dar nu din partea partidului Împreună pentru Moldova, cum anunțase inițial, când încă era președinte la Petrolul Ploiești, ci din partea Pro România.

Dorinel Munteanu, candidat din partea PMP Galați la Consiliul Local

Dorinel Munteanu s-a înscris în PMP Galaţi şi va deschide lista pentru Consiliul Local al oraşului, a anunţat, luni, deputatul Cătălin Cristache, președintele PMP Galați.

”De astăzi, marele campion Dorinel Munteanu face parte din echipa P.M.P. Galați. Este o bucurie și o onoare pentru noi să îi oferim oportunitatea de a deschide lista propusă de P.M.P. pentru Consiliul Municipiului Galați. Numele lui Dorinel Munteanu este sinonim cu excelența în sport și cu perioada de glorie a echipei Oțelul Galați. Ne-a făcut campioni în 2011 și, pentru o perioadă, le-a insuflat oamenilor mândria de a spune că sunt din Galați. Este exponent al Generației de Aur a Naționalei României și numele lui a fost scandat cu admirație pe cele mai mari stadioane ale lumii. “Neamțul” e adoptat de Galați de mai bine de 10 ani. Este orașul unde a înregistrat cele mai importante performanțe ca antrenor, orașul unde este iubit și respectat așa cum merită”, a anunțat Cătălin Cristache.

Deputatul PMP a explicat și cum l-a convins pe Dorinel Munteanu să accepte să intre în politică.

”De ce Dorinel Munteanu? Consecvența, disciplina și spiritul de campion îl vor ajuta să învingă în orice domeniu.
Ce anume caută Dorinel Munteanu în politică? Cu siguranță nu bani, nu glorie, nu funcții. Nu a fost ușor să îl convingem să ni se alăture, dar dragostea pentru Galați și pentru Oțelul au fost determinante. Dorinel știe ce este administrația, ce înseamnă gestionarea proiectelor și a banilor, dar știe și ce este pasiunea.
Suntem convinși că, împreună cu echipa P.M.P., va face performanță și în Consiliul Local Galați!
Toți pentru Galați! Toți pentru România!”, a mai scris Cristache.

Campion cu Oțelul, cea mai importantă performanță obținută de antrenorul Dorinel Munteanu

Dorinel Munteanu este liderul convocărilor la naționala României, cu 134 de prezențe, și are 16 goluri marcate.

Ca jucător a evoluat la Metalul Bocșa, FCM Reșița, FC Olt, Inter Sibiu, Dinamo, Cercle Brugge (Belgia), FC Koln, Wolfsburg (ambele din Germania), Steaua, CFR Cluj, FC Argeș, FC Vaslui și ”U” Cluj.

Ca antrenor, Dorinel Munteanu a condus echipele CFR Cluj, FC Argeș, FC Vaslui, Steaua, ”U” Cluj, Oțelul Galați, Dinamo, Mordovia Saransk, Kuban Krasnodar (ambele din Rusia), FK Qabala (Azerbaidjan), Astra, FC Zakho (Irak), Concordia Chiajna și CSM Reșița. Cele mai mari performanțe în această funcție le-a avut cu Oțelul Galați, cu care a câștigat titlul de campioană în 2011 și Supercupa României în același an.

Marius Stan candidează pentru un nou mandat de primar la Galați, iar Cătălin Moroșanu e înscris pentru un mandat de consilier județean

La alegerile din această toamnă din Galați participă și alte două personalități sportive.

Marius Stan, președintele Oțelului când echipa a ieșit campioană, dar și fost primar al Galațiului, candidează pentru un nou mandat la primărie. Ultima dată președinte la Petrolul Ploiești, de unde a fost demis după momentul anunțului candidaturii, la începutul anului, Stan nu va mai concura la alegeri ca reprezentant al partidului Împreună pentru Moldova, cum anunțase inițial, ci din partea Pro România, partid condus de Victor Ponta.

Marius Stan a fost primarul Galațiului între anii 2012 și 2016, imediat după ce Oțelul a ieșit campioană.

Și luptătorul K1 Cătălin Moroşanu, poreclit ”Moartea din Carpați”, va candida la Galați pentru un mandat de consilier judeţean, din partea PNL.

Sportivul originar din Iaşi a precizat că va intra în competiţia electorală pentru CJ Galaţi la rugămintea preşedintelui organizaţiei judeţene a PNL, senatorul George Stângă, de care îl leagă o prietenie de pe vremea când amândoi făceau parte din structurile centrale de conducere ale tineretului liberal.

Moroșanu este la al doilea mandat de consilier județean din partea PNL la Iași, unde, potrivit spuselor sale, nu a găsit sprijinul necesar implemendării proiectelui său de suflet, dezvoltarea sportului de masă la nivel județean.

Pe aceeași temă