Dorian Railean, la unul dintre cele mai bune sezoane ale carierei. Portarul a contribuit decisiv la performanțele realizate de Unirea Dej în Liga 2 și anunță: ”Vreau în play-off data viitoare”

Răzvan STÎNGĂ 19 May. 2022, 15:11 Liga 2
Dorian Railean, la unul dintre cele mai bune sezoane ale carierei. Portarul a contribuit decisiv la performanțele realizate de Unirea Dej în Liga 2 și anunță: ”Vreau în play-off data viitoare”

Dorian Railean (28 de ani) a fost printre jucătorii cei mai importanți ai echipei Unirea Dej, care a pus umărul la un sezon peste așteptări pentru formația antrenată de Dragoș Militaru. Portarul din Republica Moldova a ratat doar un meci în sezonul de Liga 2.

Railean, un obișnuit al acțiunilor Republicii Moldova, a terminat sezonul de Liga 2 cu 19 goluri primite, dar a închis definitiv poarta în 12 partide, jumătate din totalul confruntărilor în care a apărat, 24 la număr.

Dorian Railean, încântat de sezonul realizat de Unirea Dej: ”Ne-au despărțit cinci puncte de play-off, iar în play-out am avut cea mai bună defensivă și al doilea atac”

Este mulțumit de modul în care s-a desfășurat sezonul acesta de Liga 2, mai ales că Unirea Dej s-a aflat la prima stagiune după promovarea din Liga 3, și e convins că în 2022/2023 se poate depăși rezultatul, iar Unirea Dej poate intra din nou în rândul formațiilor revelație.

Sunt foarte mulțumit de grup, de echipă, antrenori și de tot ce este acolo. Avem o echipă tânără, cu media de vârstă la 22 de ani și jucăm cred cel mai frumos fotbal. Nu cred că am fost dominați în campionat de nicio echipă, indiferent că era Petrolul, Hermannstadt sau Universitatea Cluj. Fiecare echipă care venea la Dej se ruga pentru un punct, iar dacă îl obțineau era deja o sărbătoare. În toate meciurile am avut ocazii de a marca, dar cred că uneori am stat mai rău la realizarea lor.

Pentru mine a fost un sezon chiar foarte bun. Meritul este și al antrenorilor și colegilor mei, iar când mă gândesc la 12 meciuri fără gol primit din 24 în campionat la o echipă nou promovată e ceva incredibil. Ne-au despărțit cinci puncte de play-off în sezonul regular, fapt destul de bun pentru o echipă nou promovată, iar în play-out am avut cea mai bună defensivă și al doilea atac.

(N.r. – Despre sezonul următor) La nivel de lot cred că fiecare dintre noi trebuie să ne îmbunătățim. Eu dacă am avut 12 meciuri fără gol primit aș vrea ca în următorul sezon să am 13. Mi-aș dori ca cele cinci puncte care ne-au lipsit în play-off să existe de această dată și să fim și noi în grupa de promovare.

Ne gândim să face totul treptat și mai întâi să ajungem în play-off, iar la fotbalul pe care îl practicăm cred că spectatorilor le-ar face plăcere să ne urmărească la TV”, a declarat Dorian Railean, conform Sportul Clujean.

Dorian Railean s-a aflat la al doilea sezon întreg în România

Dorian Railean s-a aflat la al doilea sezon întreg în fotbalul românesc. A sosit în țara noastră în iarna lui 2020, când a semnat cu desființata Fotbal Comuna Recea. A făcut trecerea la Unirea Dej în vara anului trecut.

Anterior, Railean a evoluat doar la cluburi din Republica Moldova, printre care FC Petrocub, Dacia Chișinău sau Sfîntul Gheorghe Suruceni.

Pe locul 2 a terminat Unirea Dej play-out-ul Grupei B a Ligii a 2-a

Unirea Dej a terminat play-out-ul Ligii a 2-a, Grupa B, cu cinci victorii și un eșec. Singura înfrângere a venit în partida cu Viitorul Pandurii, scor 1-2. Dacă dejenii au terminat la un punct sub liderul FC Buzău, au avut un avans de nouă puncte peste poziția a 3-a, Viitorul Pandurii.

În ultima rundă din play-out, Unirea Dej a trecut cu 3-0 de FC Buzău.

Foto: Flaviu Buboi / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/unirea-dej-pregateste-primele-transferuri-jucatori-cu-nume-pot-ajunge-sub-comanda-lui-dragos-militaru-dar-e-posibil-sa-fie-vanduti-cativa-fotbalisti-gabriel-magdas-m-au-sunat-impresari-19231342

https://liga2.prosport.ro/seria-1/un-sezon-peste-asteptari-si-promisiunea-unei-stagiuni-urmatoare-si-mai-bune-gabriel-magdas-a-facut-analiza-evolutiilor-unirii-dej-dupa-terminarea-play-out-ului-au-fost-multe-momente-frumoas-19230848

https://liga2.prosport.ro/seria-1/unirea-dej-a-umilit-fc-buzau-la-incheierea-play-out-ului-demonstrand-inca-o-data-ca-este-marea-surpriza-a-acestui-sezon-de-liga-2-dragos-militaru-sunt-fericit-si-mandru-de-ceea-ce-au-reali-19230406

https://liga2.prosport.ro/seria-1/adrian-popa-nu-si-pierde-speranta-chiar-daca-steaua-a-pierdut-un-an-in-liga-2-mijlocasul-convins-ca-se-poate-promova-fara-probleme-sezonul-urmator-asa-ne-putem-bate-la-19231983

https://liga2.prosport.ro/seria-1/petrolul-lider-in-liga-2-si-la-cel-mai-tanar-jucator-utilizat-mario-ionita-a-debutat-la-varsta-de-15-ani-si-nici-2-luni-topul-celor-mai-tineri-jucatori-utilizati-in-acest-sezon-19231964

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Răzvan STÎNGĂ 19 May. 2022, 15:11 Liga 2
Pe aceeași temă