Doi pe loc

11 May. 2009, 12:32 Liga 2
Doi pe loc

Un fotbal cu iz de blaturi, aranjamente și meciuri trucate în ciuda sau, după caz, spre fericirea caselor de pariuri gâfâie către finalul sezonului. Tehnic vorbind, FC Ploiești și Delta Tulcea se bat pentru a doua poziție ce accede în Liga I, în timp ce Cetatea Suceava și Lotus Băile Felix caută să evite retrogradarea în al treilea eșalon valoric.

 

În partea superioară a ierarhiei, cu opt puncte avans înaintea ultimelor cinci runde, Ceahlăul se poate considera ca și promovată, astfel că FC Ploiești și Delta Tulcea își vor disputa cea de-a doua poziție ce duce în primul eșalon. Dincolo de speculațiile potrivit cărora dobrogenii nici măcar nu ar prea vrea să ia contact cu Liga I, la prima vedere, ploieștenii par avantajați de program. Astfel, trupa lui Ioan Moldovan va juca un meci mai mult decât contracandidata sa, care în runda 32 stă, în urma retragerii celor de la Prefab.

 

În plus, „găzarii” joacă trei meciuri din cinci pe teren propriu, în ultima etapă chiar contra Deltei, iar deplasările le fac la Piatra-Neamț, pe terenul unei echipe deja cu sacii în căruță, și Roman, contra aproape condamnatei Lotus.

 

Și la polul opus există o favorită între cele două echipe ce se bat pentru evitarea singurului loc retrogradabil din serie. Interesant este că atât Cetatea, cât și Lotus mai au de jucat doar patru partide, iar „țintarul” pare favorabil sucevenilor. Sucevenii, cu două puncte avans în fața celor de la Lotus, joacă trei din cele patru meciuri, iar în două dintre acestea primesc vizita a două echipe, Petrolul și FC Botoșani, deja în vacanță.

 

articol scris de Ionuț Socaciu

11 May. 2009, 12:32 Liga 2
Pe aceeași temă