Doar la meciurile naționalei mai vezi așa ceva. Meciul Dunărea – Rapid, eveniment de interes major la Călărași

Marius ANGHEL 06 May. 2016, 16:11 Liga 2
Doar la meciurile naționalei mai vezi așa ceva.** Meciul Dunărea - Rapid, eveniment de interes major la Călărași

Revenită pe locul 2 în play-off-ul Seriei I după ce etapa trecută a pierdut în Giulești, Dunărea Călărași mai are însă o șansă în fața Rapidului și a obținerii promovării directe în Liga 1. Cu o victorie sâmbătă, pe teren propriu, echipa lui Adrian Mihalcea îi poarte luat din nou fața liderului, deoarece are un golaveraj net superior. Un succes la două goluri îi va menține până la final pe loc promovabil direct, însă trebuie să aibă un parcurs fără greșeală în ultimele patru etape rămase până la finalul sezonului.

Meciul de pe stadionul „Ion Comșa”, ce va începe la ora 13:00, nu va putea fi urmărit însă de suporteri. Clubul călărășean a fost sancționat de Comisia de Disciplină și Etică a FRF cu disputarea următoarelor două jocuri de pe teren propriu cu porțile închise, datorită incidentelor de la finalul partidei cu Dacia Unirea Brăila. Totuși, conducătorii Dunării au găsit o soluție pentru ca fanii echipei să poată urmări în mod grupat acest derby cu Rapid. Meciul va fi proiectat pe două ecrane uriașe montate pe scena din parcul Dumbrava din orașul Călărași. Va fi un eveniment rar întâlnit în oraș, pe care suporterii îl vor repeta la vară, atunci când naționala României va juca la Campionatul European din Franța.

„Echipa noastră, Dunărea, are mare nevoie de susținerea suporterilor care s-au întrecut pe sine la ultimele jocuri, susținute, desigur, la Călărași. Îi învităm pe toți cei care iubesc Dunărea, care iubesc fotbalul de calitate, în Parcul Dumbrava, lângă scenă, pentru a-i urmări pe „galben-albastri” într-un meci atât de important pentru noi. Va fi un duel de neuitat pe care sperăm să-l câștigăm. Chit că vor fi la distanță, suporterii noștri vor da energia necesară băieților noștri. A venit momentul să învingem Rapidul!”, susține Marian Dinulescu, vicepreședintele Consiliului Județean Călărași și unul dintre suporterii de top ai echipei din Liga 2.

Mihalcea: „Ar fi prea mult un al patrulea rezultat negativ într-un singur an”

Și antrenorul Adrian Mihalcea regretă că jucătorii săi nu vor putea fi încurajați de spectatori, însă misiunea sa e una foarte clară, să câștige meciul. „Păcat că vom juca fără spectatori, întrucât foarte multă lume ar fi așteptat meciul acesta. Să vadă la lucru echipa locală contra unei echipe valoroase. Păcat că spectacolul va lipsi, dar ceea ce mă interesează mai mult pe mine e faptul că îmi doresc să câștig. Ar fi prea mult un al patrulea rezultat negativ într-un singur an și faptul acesta mă înrăiește la figurat, și mai mult. I-am simțit și pe băieți la finalul jocului din Giulești un pic dezamăgiți. Și-au dat seama că puteau să obțină mai mult din acest meci, dar îi vreau la fel de montați și la meciul de sâmbătă și sunt convins că atunci avem șanse mult mai mari să câștigăm acasă”, spune Mihalcea, citat de site-ul oficial al Dunării.

În precedentele trei întâlniri dintre Dunărea Călărași și Rapid în acest sezon, giuleștenii s-au impus tot de atâtea ori, de fiecare dată cu același scor, 1-0.

Despărțite de trei puncte, primele două clasate din play-off-ul Seriei I, Rapid București și Dunărea Călărași, vor juca sâmbătă, de la ora 13:00, la Călărași, în prima etapă a returului.

Marius ANGHEL 06 May. 2016, 16:11 Liga 2
Pe aceeași temă