Ziua despărțirii! Vasile Moga a fost condus pe ultimul drum

Marius ANGHEL 26 Nov. 2013, 18:35 Diverse

Mare durere în lumea sportului bistrițean și nu numai. Vasile Moga a fost condus pe ultimul drum de familia îndurerată, de prieteni, foști coechipieri, colegi și colaboratori. Au venit să-și ia rămas bun de la „Ică” jucătorii Gloriei și antrenorii lor, președintele de onoare Jean Pădureanu, șeful CJ Radu Moldovan, viceprimarul George Avram și mulți alții.

Într-o zi mohorâtă și rece de noiembrie, cei care l-au cunoscut, îndrăgit și apreciat, oameni cu care a lucrat sau colaborat de-a lungul timpului au fost alături de familie în momentul despărțirii de Vasile Moga, trecut fulgerător la cele veșnice. Și a curs o mare de lacrimi.

La înmormântare au participat președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Radu Moldovan, viceprimarul George Avram, directorul APIA Bistrița-Năsăud, Florin Căpraru, directorul executiv al ADI apă-canal, Răzvan Grec, președintele de onoare al Gloriei Bistrița, Jean Pădureanu, componenții lotului de jucători și antrenorii lor, Cristian Coroian și Sandu Negrean, foști colegi de echipă și de la club. Printre ei, Remus Vlad, Sebastian Moga, Valer Someșan, Gheorghe Hurloi, Doru Nicolae, Adrian Florea, Paul Czervenski, Grigore Butuza, Traian Ionele, Dorel Zegrean, Valer Săsărman, Ion Nicolae, Dinu Vlad, Gabriel Cârstea, dr. Radu Caizer.

Au adus flori și coroane, au transmis condoleanțe și cuvinte de încurajare familiei îndoliate și s-au rugat pentru sufletul celui care a fost soțul, tatăl, fratele, prietenul, colegul, jucătorul și omul de fotbal Vasile Moga, plecat din această lume mult prea devreme, la vârsta de 58 de ani.

Familia i-a îndeplinit dorința ca, după slujbă, lumea să-i aducă un ultim omagiu pe acordurile melodiei „Simply the Best”, interpretată de Tina Turner.

Jean Pădureanu a spus că a pierdut unul dintre cei mai buni prieteni ai săi”. „Clubul și orașul au rămas fără un om devotat trup și suflet. Personal, am pierdut un prieten drag”.

„Atât sportul bistrițean cât și întreaga comunitate din județul Bistrița-Năsăud au suferit o mare pierdere, prin trecerea în veșnicie a sportivului, managerului și omului Vasile Moga. Comunitatea bistrițeană îi va rămâne veșnic recunoscătoare, pentru toate sacrificiile făcute în slujba clubului Gloria Bistrița”, a transmis Radu Moldovan într-un mesaj de condoleanțe.

Vasile „Ică” Moga s-a născut în 7 ianuarie 1955 la Apahida (jud. Cluj), la 13 ani debutând la echipa Someșul din localitate. A trecut apoi la CFR Cluj, fiind remarcat de antrenorul Constantin Rădulescu, și a activat patru ani în Divizia A (1972-1976, circa 100 de meciuri, 15 goluri), fiind selecționat și în echipa națională de tineret a României. Din 1976 a jucat pentru Gloria Bistrița, unde a evoluat până în 1989, timp în care a fost selecționat în lotul B al României. În 1989 a fost numit președinte al ACF Gloria Bistrița, unde a activat până în 1991, când a revenit la CFR Cluj în calitate de conducător al clubului. S-a întors la Gloria în 2006, ca director de marketing, în 2009 fiind numit director sportiv. A lucrat la gruparea bistrițeană până în vara acestui an.

Dumnezeu să-l ierte și să-l odihnească în pace!

Sursa: Timp Online

Marius ANGHEL 26 Nov. 2013, 18:35 Diverse
Pe aceeași temă