Zi neagră pentru fotbalul timișorean! Adrian Stoicov, fost fotbalist la Politehnica, a încetat din viață la doar 49 de ani

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 15 Mar. 2017, 14:30 Diverse

Veste tristă, la Timișoara, pentru fanii Politehnicii. Unul dintre jucătorii importanți ai clubului alb-violet, Adrian Stoicov, a încetat din viață, astăzi, la doar 49 de ani, în urma unei scurte, dar grave suferințe, cancer pulmonar. Echipele ACS Poli (Liga 1) și ASU Poli (Liga 2) au transmis condoleanțe și regretă profund „pierderea unui om de valoare din fotbalul timișorean”.

„Adrian Stoicov s-a născut pe 12 noiembrie 1967 la Denta (jud. Timiș), iar la Timișoara a ajuns la vârsta de 15 ani, ca elev al LPS Banatul. Prima legitimare la Poli o are în 1985 și continuă să evolueze pentru formația alb-violetă până în 1993, timp în care participă la istorica eliminare a lui Atletico Madrid, joacă împotriva Realului și dispută o finală de Cupă, în 1992, pierdută cu Steaua. În 1993/1994 a evoluat în capitală, pentru FC Național, dar a revenit la Poli, pentru a pune umărul la promovarea izbutită în 1995. Continuă să evolueze pentru alb-violeți până spre finalul deceniului, după ce echipa revenise în „B”.

În ultimul deceniu, a pregătit echipa secundă a lui Poli (în „era” Marian Iancu) și a fost în câteva rânduri asistent la prima echipă. Din 2012, a activat la ACS Poli, ca antrenor al echipei secunde și antrenor de juniori. În urmă cu o lună, Adrian Stoicov fusese numit coordonator al Centrului de Copii și Juniori de la ACS Poli, în locul lui Aurel Șunda”, scrie Druckeria.ro despre cel poreclit „Bulgaru”.

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 15 Mar. 2017, 14:30 Diverse
Pe aceeași temă