Vlad Dragomir, în centrul atenției la naționala sub 16 ani. ACS Poli și CS Mioveni au reprezentanți la turneul organizat de România

Cornel Biholari, Marius ANGHEL 15 Apr. 2015, 19:24 Diverse
Vlad Dragomir, în centrul atenției la naționala sub 16 ani.** ACS Poli și CS Mioveni au reprezentanți la turneul organizat de România

România găzduiește între 16 și 19 aprilie Turneul UEFA de Dezvoltare U16. Jucătorul naționalei ales alături de selecționerul Adrian Boingiu pentru a prefața duelurile cu Ungaria, Moldova și Bulgaria, a fost Vlad Dragomir. Mijlocașul lui ACS Poli dorit de Arsenal Londra a devenit rapid un lider în cadrul lotului sub 16 ani.

Dragomir are timp încă nouă zile pentru a se decide asupra viitorului său la echipa de club. El are pe masă o ofertă de a deveni deja profesionist la ACS Poli când va împlini 16 ani sau opțiunea să plece în Anglia, fiind dorit de celebrul club londonez Arsenal. Până atunci, Vlad, alături de colegii săi de la Timișoara încep mâine turneul UEFA organizat la Mogoșoaia. Din lot mai fac parte încă patru timișoreni. Trei sunt tot de la ACS Poli: Denis Hăruț, Cristi Podină, ambii fundași, și atacantul Andrei Mezin, în timp ce la capitolul noutăți se află vârful Andrei Dumiter, remarcat la LPS Banatul. Un alt nume interesant e cel al lui George Ganea, fiul fostului mare atacant a fost alături de tatăl său la Timișoara, când „Ganezul” îmbrăca tricoul lui Poli.

Un alt club din Liga 2 care este reprezentat la acest turneu de un jucător, Rareș Lazăr, este CS Mioveni.

Mâine, România U16 înfruntă Bulgaria, poimâine Moldova, ambele partide vor începe la ora 17, în timp ce duminică tricolorii mici vor înfrunta rivala Ungaria (ora 12.30). Astăzi, Vlad Dragomir a prefațat turneul în cadrul unei conferințe speciale de presă. „Sunt foarte pregătit pentru acest turneu! Împreună cu colegii mei îmi doresc să obținem victoriile care ne vor da moral pentru următoarele jocuri și pentru calificările din toamnă”, a declarat puștiul Timișoarei. România U16 urmează să lupte la finele anului pentru calificările la  UEFA Under 17 Euro 2016.

„Toți băieții au răspuns pozitiv la antrenamente. Chiar dacă la final, conform regulamentului competiției, nu se va face clasament, eu nu abordez niciodată un joc, o competiție fără să îmi doresc să câștig. Rămâne de văzut dacă vom reuși trei succese”, a declarat Adrian Boingiu la conferința de presă de dinaintea turneului.
 
Cele patru selecționate vor juca între ele, în sistem grupă, câte două reprize de câte 40 de minute. Dacă două echipe se află la egalitate la finalul partidei, se vor executa lovituri de departajare. Victoria în timpul regulamentar este răsplătită cu 3 puncte, cea obținută după penalty-uri două puncte, iar echipă învinsă după executarea loviturilor de la 11 metri primește un punct. Totuși, conform regulamentului turneului, la final nu se va întocmi clasament.
 
Pentru antrenorul României U16 acest turneu reprezintă o bună oportunitate de a pregăti calificările din toamnă, când „tricolorii” vor întâlni Ungaria, Slovacia și Georgia. „La toate meciurile pe care le disputăm în această perioadă voi fi cu gândul și la calificările din toamnă. Curând, voi trage linie și îi voi alege pe cei 25 de jucători din lotul lărgit. Meciul cu Ungaria va fi unul special, ținând cont că o vom întâlni și în meci oficial, în calificările pentru EURO. Trebuie să îi facem să se teamă de noi înaintea partidei din toamnă”, a completat Adrian Boingiu, citat de frf.ro.

Programul jocurilor la Turneul UEFA de Dezvoltare:

16 aprilie: Moldova – Ungaria (ora 14:00), România – Bulgaria (ora 17:00)
17 aprilie: Ungaria – Bulgaria (ora 14:00), România – Moldova (ora 17:00)
19 aprilie: Bulgaria – Moldova (ora 10:00), România – Ungaria (ora 12:30)

Lotul României U16:

Portari: Adelin Iliescu (CSȘ Drobeta Turnu Severin), Alexandru Costache (Concordia Chiajna)
Fundași: Denis Hăruț, Cristian Podină (ambii ACS Poli Timișoara), Radu Boboc (Academia Gheorghe Hagi), Ștefan Pădureț, Constantin Dima (ambii Dinamo), Dan Berci („U” Cluj), Carlos Kerteș (ASA Târgu Mureș)
Mijlocași: Vlad Dragomir (ACS Poli Timișoara), Alexandru Mățan (Academia Gheorghe Hagi), Rareș Lazăr (CS Mioveni), Alexandru Petrus (CFR Cluj), Marco Dulcă, Daniel Chifu (ambii „U” Cluj), Nicușor Craiu (Real Madrid), Hery Kim (CS U Craiova), Krisztyan Moskola (LPS Bihor);
Atacanți: Andrei Mezin (ACS Poli Timișoara), Andrei Dumiter (LPS Banatul), George Ganea (Rapid), Robert Moldoveanu (Dinamo)

Articol scris de Cornel BIHOLARI (Sport9)
Foto: frf.ro

Cornel Biholari, Marius ANGHEL 15 Apr. 2015, 19:24 Diverse
Pe aceeași temă