„Pandurii” au rezistat pe terenul lui ASU Politehnica după ce căpitanul le-a ajuns la spital, iar un fundaș central a fost eliminat. Timișorenii, fără victorie de cinci etape

Anda DELIU, Marius ANGHEL 24 Nov. 2018, 21:30 Campionat
  • ASU Politehnica a ieșit doar parțial și relativ din pasa proastă, după ce a terminat la egalitate, scor 1-1, meciul cu Pandurii din etapa a 18-a a Ligii 2. La revenirea pe stadionul Știința, alb-violeții și-au întrerupt seria de patru înfrângeri consecutive.
  • Pentru olteni, deși nu au pierdut, a fost un joc din care au ieșit destul de „șifonați”, deoarece căpitanul Denis Brînzan s-a accidentat și a fost transportat la spital cu ambulanța, în stare de semi-inconștiență. De asemenea, ultima jumătate de oră din meci au jucat în zece, după eliminarea lui Konate.
  • Altfel, elevii lui Adrian Bogoi au marcat prin Daniel Pîrvulescu, dar timișorenii au reușit să egaleze grație lui Alin Ignea.

 

Denis Brînzan s-a prăbușit pe gazon din minutul 8, după ce a fost lovit de Vidrăsan, și ambulanța a intrat pe teren pentru a-i acorda îngrijiri. Fotbalistul a fost scos în afară, iar, ulterior, a venit o altă ambulanță să-l preia. Prima salvare nu a putut pleca, deoarece ASU Politehnica, la fel ca multe alte echipe, face economie grație portiței de regulament care spune că a doua mașină poate fi una cu cruce roșie și trusă de prim ajutor, într-o țară în care s-a murit, din nefericire, pe teren.

Chiar și rămași fără căpitan, gorjenii au marcat în minutul 15, după un contraatac purtat de Nsiah, care a trimis spre Daniel Pîrvulescu, iar olteanul a înscris.

„Pandurii” au dominat prima repriză, dar au și încasat gol

Gorjenii au dominat prima repriză destul de clar și au irosit ocazii importante. Dintr-o lovitură liberă, Tudoran a trimis puțin pe lângă. Nsiah a șutat pe spațiul porțiii, dar Munteanu a reținut. Din minutul 24, timișorenii au reușit egalarea după o fază la care Plămadă a fost blocat de doi adversari. Mingea a ajuns la Ignea, care a marcat din 6 metri. Ocaziile au continuat, iar vârful Nsiah a reluat cu capul pe lângă buturi o centrare. La cealaltă poartă, Bedea nu l-a putut păcăli pe Mihai Cotolan. Oltenii au mai avut o ocazie la o minge trimisă de Nsiah în fața porții goale, dar Vidrăsan a intervenit salvator.

Eliminarea lui Kanote a schimbat total jocul

Timișorenii au ratat o mare ocazia la o centrare greșită a lui Schieb pentru Bedea, dar, din minutul 58, au rămas cu om în plus. Deși mai avea un avertisment, Moussa Konate a șutat nervos în minge după ce tot el faultase și s-a ales cu eliminarea. De aici, jocul s-a schimbat total.

Gorjenii s-au concentrat pe apărarea rezultatului, iar meciul s-a jucat aproape 100% cu fața spre poarta lui Cotolan. Cu o centrare de la Plămadă, Bozian a reluat cu capul pe lângă poartă. Bedea a centrat după o acțiune de pe stânga, fază la care Cotolan și-a complicat singur existența după ce a scăpat mingea în corner. Timișorenii nu au putut fructifica însă lovitura de colț.

Bănățenii s-au bucurat câteva secunde în prelungiri

Gazdele au continuat ratările și la o fază la care Ignea a trimis cu capul pe lângă buturi o centrare a lui Ghinescu. Pandurii au reușit să „evadeze” din propria jumătate spre finalul jocului. Lică a centrat pentru același Nsiah, care din calteral, însă nu a putut relua cu capul pe spațiul porții. În prelungiri, banca alb-violeților s-a bucurat câteva secunde, dar degeaba. Ignea a bătut o lovitură liberă, Bedea a reluat cu capul, iar Coadă a marcat, din poziție de ofsaid însă.

Cu 25 de puncte acumulate în 18 etape, Pandurii rămâne pe locul 9 și la mijlocul săptămânii, miercuri, de la ora 14:00, vor primi vizita celor de la „U” Cluj. ASU Politehnica a urcat pe locul 12, cu 21 de puncte, iar miercuri, de la ora 14:00, va juca la Metaloglobus București.

ASU POLITEHNICA TIMIȘOARA – PANDURII TÂRGU JIU   1-1
Alin Ignea 24′ / Daniel Pîrvulescu 15′

D. Munteanu – Jurj, Coadă, Nicolescu, Cherecheș – A. Ignea, Vidrăsan (Lazea 74′) – Schieb (Miholca 84′), Bozian (Ghinescu 71′), Bedea – I. Plămadă
Rezerve neutilizate: Borbei – Scutaru, Dr. Cojocaru, Călin Popescu
Antrenor: Cosmin Petruescu

Mih. Cotolan – Brînzan (cpt.)(Draca 12′), D. Ciobanu, Konate, Vasilescu – Skoric, Cenaj – Tudoran (Rob. Lică 60′), Vodă, D. Pîrvulescu (Blejdea 81′) – Nsiah
Rezerve neutilizate: Al. Oprița – Nic. Cotolan, P. Popescu, R. Gheorghe
Antrenor: Adrian Bogoi
Eliminat: Moussa Konate 58′ (cumul de cartonașe galbene)

Stadion: Știința (Timișoara – Timiș); Spectatori: 300; Arbitru: Viorel Nicușor Flueran (Craiova); Asistenți: Gabriel Ion Catană (Târgoviște) și Dobre Răzvan Mihai (Șotânga – Dâmbovița).

Articol scris de Anda DELIU
Foto: Leczki JOZSI, Emanuel Titus ILIEȘI și Gabriel BREZEANU (Mediafax foto)

Anda DELIU, Marius ANGHEL 24 Nov. 2018, 21:30 Campionat
Pe aceeași temă