Ultimele două etape din sezonul Ligii 2. Programul jocurilor și televizărilor. Miza principala a rămas lupta pentru evitarea retrogradării

Marius ANGHEL 22 May. 2018, 16:36 Diverse
Ultimele două etape din sezonul Ligii 2.** Programul jocurilor și televizărilor. Miza principala a rămas lupta pentru evitarea retrogradării

Două etape au mai rămas de disputat din acest sezon al Ligii 2 și miza principală rămâne lupta pentru evitarea ultimelor două locuri retrogradabile. Știința Miroslava, Dacia Unirea Brăila (ambele cu 37 de puncte), Pandurii Târgu Jiu (38 de puncte) și Metaloglobus București (41 de puncte) au speranțe că se pot salva, în timp ce Foresta Suceava a picat matematic în Liga 3 după runda din weekend. În fruntea campionatului, Dunărea Călărași se va clasa pe locul 1, FC Hermannstadt pe 2 și vor evolua la anul în prima ligă, în timp ce Chindia Târgoviște termină pe poziția a 3-a și va juca barajul pentru promovare.

În următoarele două weekenduri au loc ultimele meciuri ale sezonului. Sâmbătă, duminică și tocmai joi se desfășoară etapa a 37-a, iar ultima se dispută pe durata a trei zile, de vineri până duminică. În penultima rundă, Pandurii ia trei puncte mari la „masa verde”, în timp ce Miroslava, Brăila și Metaloglobus au meciuri grele. Ieșenii joacă pe teren propriu cu Luceafărul Oradea, Dacia Unirea se deplasează la UTA, în timp ce Metaloglobus merge la Afumați.

La Călărași, sâmbătă, de la ora 12:30, Dunărea își poate asigura matematic locul 1 cu o victorie împotriva Chindiei Târgoviște. Dacă se va întâmpla asta, Răzvan Burleanu va înmâna trofeul pentru câștigarea campionatului.

Un alt meci interesant al etapei are loc pe „Dan Păltinișanu”, între ASU Poli și Ripensia. Etapa se încheie joi, după meciul dintre FC Hermannstadt și CS Mioveni. Sibienii și-au mutat jocul, fiindcă duminică vor disputa finala Cupei României cu CS U Craiova.

În intervalul 1-3 iunie are loc ultima etapă a sezonului. Luceafărul – Foresta deschide runda vineri, de la ora 11:00, sâmbătă dimineață au loc cinci jocuri, în timp ce duminică, de la ora 11:00, se întâlnesc Sportul Snagov – FC Hermannstadt, respectiv CS Mioveni – CS Balotești.

În această rundă, cel mai sonor meci este cel dintre FC Argeș și UTA Arad, iar cel mai atractiv din punct de vedere al mizei ar putea fi Brăila – Pandurii, care să decidă ultima retrogradată.

CALCULE pentru lupta evitării retrogradării

Programul etapei 37 și meciurile care vor fi televizate:

sâmbătă, 26 mai, ora 11:00
Foresta Suceava – Sportul Snagov    
Știința Miroslava – Luceafărul Oradea    
UTA Arad – Dacia Unirea Brăila    
CS Afumați – Metaloglobus București
TelekomSport 1
Olimpia Satu Mare – FC Argeș          0-3
Pandurii Târgu Jiu – ASA Târgu Mureș          3-0

sâmbătă, 26 mai, ora 12:30
Dunărea Călărași – Chindia Târgoviște DigiSport 1

sâmbătă, 26 mai, ora 19:00
ASU Politehnica Timișoara – Ripensia Timișoara   

duminică, 27 mai, ora 14:30
CS Balotești – Academica Clinceni TelekomSport 1

joi, 31 mai, ora 17:30
FC Hermannstadt – CS Mioveni DigiSport 1  

Programul etapei 38:

vineri, 1 iunie, ora 11:00
Luceafărul Oradea – Foresta Suceava    

sâmbătă, 2 iunie, ora 11:00
Academica Clinceni – CS Afumați     
Metaloglobus București – Dunărea Călărași     
FC Argeș – UTA Arad     
Dacia Unirea Brăila – Pandurii Târgu Jiu     
Ripensia Timișoara – Știința Miroslava     
Chindia Târgoviște – Olimpia Satu Mare              3-0
ASA Târgu Mureș – ASU Politehnica Timișoara              0-3

duminică, 3 iunie, ora 11:00
Sportul Snagov – AFC Hermannstadt     
CS Mioveni – CS Balotești   

VEZI CLASAMENTUL LIGII 2 și GOLGHETERII

Articol scris de Marius ANGHEL
Foto: Sorin PANĂ‚ (Sportul Ilustrat)

Marius ANGHEL 22 May. 2018, 16:36 Diverse
Pe aceeași temă