Fotbalul revine la viață la Săcele. CSM Săcele va lua startul în Liga a 4-a Brașov cu Dan Bona antrenor și cu un buget impresionant

Adi MARICA 18 Jul. 2023, 16:58 Liga 4

În urma cu doi ani, Precizia Săcele se retrăgea din Liga a 4-a Brașov, deși echipa se afla pe primul loc în clasament!

Antrenor îi era fostul internațional Tiberiu Ghioane, iar după primele opt etape, Precizia era singura formație neînvinsă și ocupa primul loc cu un avans de 5 puncte față de a doua clasată ACSM Codlea! ”Nu mai avea rost să mai ținem echipa de seniori pentru că acest sezon al campionatului Ligii a 4-a este un bâlci! Am cheltuit o groază de bani cu testele COVID, chiar nu mai avea rost să cheltuim bani aiurea. Ne vom continua activitatea la copii și juniori. Prefer să investim serios în grupe de copii și juniori, dar și în antrenori specializați”, era anunțul șoc al președintelui Adrian Săcelean la finalul lunii martie 2021.

A apărut CSM Săcele

Administrația săceleană a înființat acum Clubul Sportiv Municipal Săcele, un club de drept public, aflat în subordonarea Consiliului Local Săcele.

Coincidență sau nu, CSM Săcele apare cu doar un an înaintea alegerilor locale care vor avea loc anul viitor. Primarul Virgil Popa, aflat în funcție din 2016, spune că noul proiect începe de la zero: ”E nevoie de fotbal la Săcele. Din păcate, în ultima perioadă au fost mai multe restarturi și s-a tot restart până nu a mai rămas nimic.”

Edilul-șef spune că clubul este acum funcțional. ”Eu am mai fost implicat în fotbalul săcelean și înainte de 2016 și chiar cu rezultate bune. După ce am ajuns primar am sprijinit activitatea fotbalistică, dar actorul principal a fost Electroprecizia Săcele. În 2021, echipa a fost retrasă din Liga 4 Brașov deși avea șanse mari să ajungă în Liga 3. Am avut multe discuții cu cei de la Electroprecizia după ce au retras echipa din Liga 4 Brașov pentru a demara un proiect comun, dar discuțiile s-au tot tergiversat și atunci am luat decizia să facem CSM Săcele. Acum suntem în faza în care clubul este funcțional și pornim la drum cu mai multe secții: fotbal, rugby, handbal, baschet și badminton”, spune Virgil Popa.

Acesta a anunțat că Dragoș Lungu va ocupa funcția de președinte al Consiliului de Administrație al clubului, Aurel Bărbuță este managerul echipei de fotbal, iar Dan Bona este antrenor. ”Ne dorim să facem performanță și pornim la drum cu cei mai buni”, a spus primarul.

Buget impresionant în primul an de la înființare pentru CSM Săcele

CSM Săcele se va afilia la AJF Brașov și va începe campionatul în Liga 4, însă fără drept de promovare în primul sezon. Detaliu omis de primar, dar care anunță un buget de top pentru nivelul Ligii a 4-a.

”În primă fază vom aloca 200.000 de lei pentru echipa de fotbal. Nu ne înscriem doar de dragul de a ne înscrie în Liga a 4-a. Obiectivul va fi promovarea în Liga 3. Totuși, noi suntem Săcele, și văd că în Liga 3 sunt multe comune care au fotbal”, a spus Popa.

A revenit când a fost informat că în primul an echipa nu poate promova. ”Chiar nu știu, dar dacă nu se va putea în primul sezon, asta este. Noi trebuie să fim buni, să jucăm fotbal, pentru că fotbalul la Săcele are tradiție, iar la mijlocul anilor ’90 am fost la un pas de Liga 1. Dacă se dorea… Vrem să construim o echipă puternică și să atragem lângă noi sponsori puternici. Am discutat cu cei de la Electroprecizia, proprietarii stadionului, și ne vor da baza cu titlu gratuit pentru doi ani. Această bază va trebui să o cumpărăm și asta vom face în viitor. Este o bază destul de mare, întinsă pe o suprafață de 40.000 metri pătrați. Împreună cu sponsorii vrem să asigurăm pentru acest sezon un buget de 500.000 de lei (100.000 de euro). E un buget bun pentru Liga 4 și știți că eu sunt un om de cuvânt”, a declarat Popa. Completat de președintele CA, Dragoș Lungu: ”Vom pune accent pe copii și juniori.”

  • În 2020, Adunarea Generală a AJF Brașov a votat ca echipele primite direct în Liga a 4-a Brașov să nu aibă drept de promovare în primul sezon. Totuși, tot o Adunare Generală a asociației conduse de Octavian Goga poate schimba oricând această regulă.

 

Dan Bona vrea să readucă oamenii la stadion

Dan Bona revine după doi ani în fotbalul brașovean. În această perioadă, Bona a fost antrenorul echipei Retezatul Hațeg pe care a promovat-o din Liga a 4-a în Liga 3. În această vară, oficialii clubului harghitean au retras echipa din Liga 3.

”Bonetti” și-a început cariera de antrenor la Săcele și spune că noul proiect este unul solid. ”Sunt bucuros că s-a reînființat fotbalul la Săcele. Aici am jucat și aici am debutat ca antrenor. Plecăm la drum cu un proiect solid, știu că fi greu la început, dar vrem să construim o echipă competitivă și să aducem lumea la stadion”, a spus Bona, care marți seara va conduce primul antrenament la Săcele.

Fără taxe pentru copii și juniori la CSM Săcele

Aurel Bărbuță, managerul secției de fotbal, spune că obiectivul echipei în primul sezon este clasarea în primele trei locuri în Liga a 4-a Brașov.

Bărbuță revine la Săcele după ce în ultimii doi ani a fost team-manager la SR Brașov, în Liga 3. Auraș de la Săcele mai spune că toți copii și juniorii nu vor plăti taxe, așa cu se întâmplă la cluburile brașovene.

”Începem pregătirile pentru Liga 4 Brașov, căutăm jucători buni pentru că vrem să formăm o echipă bună și de asta l-am adus pe Bona antrenor. Obiectivul este să terminăm sezonul în primele trei locuri. Vor mai veni încă patru-cinci echipe la Liga 4 Brașov și cred că va fi cel mai disputat campionat din ultimii ani. Lumea este dornică de fotbal la Săcele și noi vrem să le oferim fotbal și spectacol. Toți copiii care vor veni la CSM Săcele nu vor plăti nicio taxă! Va fi un avantaj față de cluburile din Brașov și împrejurimi”, a spus managerul secției de fotbal a CSM Săcele.

Din Liga a 4-a Brașov a promovat în această vară în Liga 3 Ciucaş Tărlungeni. În noua ediție a Ligii 4 ar trebui să participe cel puțin ACSM Codlea, Inter Cristian, Cetățenii Ghimbav, ACS Steagu Roșu Brașov, Aripile Braşov, AS Bucegi Moieciu, ACS Hoghiz, Chimia Orașul Victoria, AS Prietenii Rupea, Carpaţi Berivoi (promovată din Liga 5 Zona Făgăraș), Olimpic Zărnești II (promovată din Liga 5 Zona Brașov), CSM Săcele, CSM Făgăraș, Colțea Brașov, Prejmer și AFC Hărman. Ultimele cinci vor să fie primite de AJF în Liga 4.

https://liga2.prosport.ro/liga-3/george-zima-schimba-din-nou-echipa-in-liga-3-i-a-luat-locul-lui-adrian-iencsi-19277448

https://liga2.prosport.ro/liga-3/cine-e-omul-de-afaceri-care-vrea-sa-cumpere-foresta-suceava-19277450

https://liga2.prosport.ro/liga-3/csm-deva-s-a-reunit-si-pregateste-debutul-in-liga-3-19277441

https://liga2.prosport.ro/liga-3/recolta-gheorghe-doja-incepe-noul-sezon-cu-un-nou-antrenor-si-un-buget-marit-un-fost-principal-al-dunarii-calarasi-a-preluat-singura-echipa-din-ialomita-ramasa-in-liga-3-19277440

https://liga2.prosport.ro/special/dinastia-nemtescu-nepotul-andrei-a-dus-dunarea-giurgiu-in-liga-3-19277057

https://liga2.prosport.ro/liga-3/retezatul-hateg-s-a-retras-din-liga-3-dupa-un-sezon-in-acest-campionat-anuntul-principalului-finantator-al-clubului-si-reactia-antrenorului-19276651

Adi MARICA 18 Jul. 2023, 16:58 Liga 4
Pe aceeași temă