Dramă în fotbalul brașovean: Marian Măuță s-a stins din viață!

Mihai Andries 24 Nov. 2013, 23:52 Special
Dramă în fotbalul brașovean:** Marian Măuță s-a stins din viață!

Fost secund la Corona Brașov până la jumătatea sezonului trecut, Marian Măuță a decedat în această după amiază la Spitalul Județean Brașov, acolo unde se afla la secția de terapie intensivă. Aflat în spital de duminica trecută după ce i s-a făcut rău, el a intrat în comă, dar și-a revenit la mijlocul săptămânii. Însă azi, starea de sănatate s-a înrăutățit și, în ciuda eforturilor medicilor, nu a mai putut fi salvat.

Pe lângă activitatea de jucător, Măuță se apucase și de antrenorat, unde s-a remarcat ca secund al lui Dan Bona la Corona. De altfel, Bona a fost printre ultimii care l-a văzut în viață, vizitându-l azi la spital, cu puțin timp înainte ca acesta să moară. Fostul fundaș al FC Brașov de la începutul anilor 2000 a fost înlăturat de pe banca celor de la Corona în pauza de iarnă a sezonului trecut și a refuzat oferta de a prelua o grupă de juniori în cadrul clubului.

După o pauză de câteva luni, chiar dacă pe 2 ianuarie urma să împlinească 38 de ani, a revenit pe teren ca jucător în această vară, legitimându-se la echipa de Liga a IV-a Înfrățirea Agromec Hărman, pentru care juca în mod frecvent. Antrenorul principal al acesteia este Gabi Kajcsa (39 de ani), cel care i-a fost elev lui Măuță la Corona Brașov în sezonul în care echipa a promovat în Liga a II-a.

În 2001, pe cînd juca pentru FC Brașov, Măuță a suferit o intervenție chirurgicală pe cord, în urma căruia i s-a montat un stent cardiac.

„Eu am fost foarte atent cu inima mea. În 2001, mi s-au descoperit niște probleme cardiace și nu am stat pe gânduri. Cu ajutorul celor care erau la clubul de sub Tâmpa, am fost programat la o operație în Israel. Acum fac controale la fiecare șase luni, iar rezultatele le trimit clinicii din Israel unde am fost operat. Peste 5 ani va trebui să merg din nou în Israel, pentru schimbarea stentului cardiac”, povestea Marian în aprilie 2011

De-a lungul carierei de fotbalist, Măuță a evoluat la Sportul, Tractorul, FC Brașov, FC Oradea, Precizia Săcele, Unirea Tărlungeni, CSM Făgăraș, SCM Brașov (vechea denumire a Coronei) și Corona.

Dumnezeu să-l odihnească în pace!

Mihai Andries 24 Nov. 2013, 23:52 Special
Pe aceeași temă