Timișoara nu va avea parte prea curând de un stadion nou. Robu: „Nu vreau să amăgesc”

Marius ANGHEL 22 Oct. 2014, 16:22 Diverse
Timișoara nu va avea parte prea curând de un stadion nou.** Robu:

„Dan Păltinișanu” va rămâne ani buni de acum încolo principala arenă a orașului Timișoara. Deși au existat numeroase discuții în ultimii ani despre un stadion nou, nu numai pentru echipa de fotbal, și dacă de obicei primarul Nicolae Robu nu ezită să se laude cu proiecte majore, în această privință edilul-șef al Timișoarei nu face promisiuni grandioase.

Nicolae Robu a răspuns la un post local de televiziune despre problema unui nou stadion, în condițiile în care și echipa de rugby își dorea o arenă mai centrală. Primarul Timișoarei a indicat din nou soluția construirii stadionului nou pe zona vechiului teren al echipei de rugby Univesitatea. Terenul e al municipalității, tribuna e în schimb aparține de o societate privată. Până acum demersurile nu au avut succes, dar se speră încă la o soluție convenabilă și autorităților.

„Acolo unde au fost terenurile de rugby vrem să construim un nou stadion. Nu vrem să facem promisiuni. În alte orașe au fost cu nemiluita, dar nu s-au făcut. S-a aprobat la Brașov, Craiova, dar s-au dat 0 lei. Nu vreau să amăgesc. Voi face tot ce e posibil ca să construiesc un stadion… Acum e un teren în paragină. Am propus un schimb de terenuri. Dar pretențiile celor în cauză au fost dincolo de noi… Vom continua discuțiile”, a declarat Nicolae Robu la Tele Nova. Acesta nu ar dori să se dărâme vechiul „Dan Păltinișanu”, ci pe el să evolueze RCM Timișoara, noua arenă urmând să fie destinată în principal fotbalului (echipei ACS Poli).

În prezent, pe fostul teren de rugby evoluează echipa de fotbal cu numele societății proprietară pe tribună, Electrometal – care se află doar în „Municipiu” (Liga a VI-a).

Robu a subliniat pentru aceeași sursă că vechea variantă, cu preluarea stadionului CFR pentru rugby, nu a fost posibilă în ciuda intervențiilor la nivel înalt: „Am făcut demersuri numeroase, la miniștri… Nu au avut rezultat. Am vrut să preluăm construcțiile de la CFR, terenul e al Primăriei, dacă am fi preluat tot, inclusiv gazonul, am fi amenajat acolo o bază pe care să o propunem rugby-ului”.

Sursa: Sport9

Marius ANGHEL 22 Oct. 2014, 16:22 Diverse
Pe aceeași temă