Tarifele pentru închirierea stadionului Municipal din Târgu Jiu rămân neschimbate. Echipa națională va avea gratuitate! Primarul Romanescu: ”Avem o relație foarte bună cu FRF”

Mircea OGLINDOIU 04 May. 2020, 11:32 Diverse
Tarifele pentru închirierea stadionului Municipal din Târgu Jiu rămân neschimbate. Echipa națională va avea gratuitate! Primarul Romanescu: ”Avem o relație foarte bună cu FRF”

Inaugurat la data de 25 octombrie 2019, noul stadion Municipal din Târgu Jiu va avea și în 2020 aceleași tarife de închiriere. Arena de pe malul Jiului a fost utilizată de echipele Pandurii Târgu Jiu, Viitorul Pandurii Târgu Jiu (ambele din Liga 2) și U Craiova 1948 SA (Liga 3), însă doar ultimele două au plătit chirie, în valoare de 10.000 lei / joc, plus 2.000 lei în cazul au jucat în nocturnă. Fosta vicecampioană a României din 2013 a utilizat-o gratis, având un contract de comodat. Acesta a expirat însă în luna aprilie și e posibil ca, odată cu reluarea campionatului, să achite contravaloarea chiriei, care a rămas neschimbată, după cum a anunțat primarul Marcel Romanescu.

Edilul-șef al municipiului Târgu Jiu a mai precizat că echipele naționale, chiar și cele de juniori, vor putea juca gratis pe arena care a costat aproximativ 27 de milioane de euro.

„Pentru echipele naţionale nu se percepe niciun tarif. De la echipa națională de seniori, până la ultima echipă de juniori, stadionul este pus la dispoziție pentru meciurile oficiale în mod gratuit. În felul acesta încercăm, prin relația foarte bună pe care o avem cu Federația Română de Fotbal, să atragem cât mai multe meciuri oficiale la Târgu Jiu pentru echipele naționale de fotbal. Pentru echipele de club care joacă pe acest stadion a rămas acelaşi tarif care s-a stabilit anul trecut, respectiv 10.000 de lei pentru un meci, plus costurile aferente în condiţiile în care folosesc lojele sau nocturna. Se ştie că pentru fiecare oră de folosire a nocturnei se plăteşte o sumă de 1000 de lei pe oră, sumă care să acopere cheltuielile noastre cu energia consumată. În acest moment avem trei echipe care au solicitat să joace pe terenul de la Târgu Jiu, dar nici nu putem să depăşim acest număr pentru că suprafaţa de joc nu ne permite acest lucru. Dacă arena ar putea găzdui jocuri consecutive în acest moment suprafaţa de joc ar rezista doar până la nivelul a trei echipe”, a spus Romanescu, conform pandurul.ro.

Noul stadion Municipal din Târgu Jiu are o capacitate de 12.500 de locuri. La meciul de inaugurare, care a opus echipele Pandurii și ”U” Cluj, au asistat aproape 7.000 de spectatori. Restul jocurilor s-au disputat cu câteva sute de fani în tribune.

Mircea OGLINDOIU 04 May. 2020, 11:32 Diverse
Pe aceeași temă