Szilagyi, lider la prezențe pentru FCM!

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 12 Jan. 2013, 13:35 Actualizat: 13 Jan. 2013, 11:52 Diverse
Szilagyi,  lider la prezențe pentru FCM!

Pe parcursul turului ligii secunde de fotbal, FC Municipal Târgu-Mureș a rulat 24 de jucători. Dintre aceștia, în cele 12 partide disputate, datele jocului cu Voința Sibiu, câștigat de mureșeni cu 2-1 nu mai intră în calcul, deoarece echipa sibiană s-a retras, doi au evoluat în toate meciurile. Aceștia sunt fundașul Szilagyi Lorand și mijlocașul ofensiv Sebastian Sfârlea. Al doilea a fost însă schimbat în șapte dintre acestea și eliminat pentru două avertismente în aceeași partidă.

Szilagyi a fost integralist în toate partidele, cu excepția ultimului joc, cu FC Olt, când a văzut și el două cartonașe galbene, dar acestea în ultimul regulamentar și tot în ultimul al prelungirilor.

Câte 11 prezențe au Epaminonda Nicu, Gabriel Abraham, Sergiu Hanca și Gabriel Precup. Dintre aceștia, primii doi au bifat toate minutele în cele 11 partide. Îi urmează în clasament la prezențe Stelian Stancu, Răzvan Pădurețu, Dragoș Huiban și Cristian Cristea, cu câte 10, Mihai Deaconescu, cu 9 jocuri integrale, Alexandru Vagner 8, Răzvan Dâlbea, Viorel Șaim, câte 7. Ceilalți 10 au evoluat după cum urmează: Vlad Bujor 6, Alexandru Dan 5, Claudiu Pascariu și Bogdan Apostu 4, Ervin Kinczel 3, Claudiu Bunea și Mircea Ungur 2, Ciprian Botoșer, Tiberiu Petriș și Cristian Poiană 1.

La numărul de minute, după Szilagyi, cu 1080, urmează Nicu și Abraham, câte 990 și Sfârlea 917. La celălalt pol, cu cele mai puține minute se află Petriș 14, Poiană 22, Bunea 32 și Unguru 95, singurii cu sub 100 minute.

Fără golgheter, puține goluri înscrise

FC Municipal a încheiat turul cu un golaveraj 15-11 (12-4 pe teren propriu și 3-7 în deplasare) cele 15 goluri au fost înscrise de opt jucători. Conduc Cristea și Huiban, cu câte trei goluri, al doilea reușind toate cele trei goluri pe teren propriu. Ei sunt urmați cu câte două reușite de Sfârlea, Precup și Deaconescu, primii doi reușind câte un gol în deplasare. Câte o dată au punctat Stancu, Hanca și Dâlbea.

De remarcat că mureșenii, cu excepția remizei albe de la Mioveni au obținut puncte în partidele în care au înscris pe teren străin și au punctat în toate cele șase meciuri susținute pe stadionul din Târgu-Mureș.

Mai multă disciplină

Echipa lui Daniel Isăilă a suferit în mai multe jocuri din cauza indisponibilităților, dar nu au avut decât un singur jucător suspendat pe parcursul turului. Acesta a fost Sebastian Sfârlea, după eliminarea în minutul 75 al meciului de acasă cu FC Argeș, în etapa a IV-a, pentru al doilea galben. Acesta mai are un cartonaș galben. La acest capitol, tot Szilagyi Lorand este „lider”, cu cinci avertismente. Dintre acestea, ultimele două au fost primite în minutele de prelungiri din ultima etapă, va lipsi în prima partidă din retur și după un prim cartonaș galben în următoarele meciuri. În aceeași situație se află Deaconescu, având trei galbene „în cont”. Două cartonașe are Vagner, iar câte o dată au fost avertizați Stancu, Hanca, Abraham, Pădurețu, Precup, Cristea, Apostu și Bujor, ultimii nemaifăcând parte din lot. Echipa a reușit în schimb în trei partide să nu fie avertizată și alte patru cu câte un singur avertizat.

Articol scris de Mihai Vereș

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 12 Jan. 2013, 13:35 Actualizat: 13 Jan. 2013, 11:52 Diverse
Pe aceeași temă