Suporterii constănțeni pregătesc varianta de rezervă dacă FC Farul se desființează. Cum se va numi echipa înființată după modelul ASU Poli sau FC Argeș 1953

Marius ANGHEL 05 Jun. 2016, 11:47 Diverse
Suporterii constănțeni pregătesc varianta de rezervă dacă FC Farul se desființează.** Cum se va numi echipa înființată după modelul ASU Poli sau FC Argeș 1953

Reprezentanți ai suporterilor FC Farul s-au întâlnit vineri la stadion pentru a discuta pe marginea situației actuale a clubului, amenințat de faliment. Fanii nu vor să stea pasivi și să privească cum clubul se desființează, de aceea s-au gândit la o variantă de rezervă, care începe să prindă contur.

Practic, suporterii au demarat procedurile pentru înființarea unei asociații sportive, AS Legiunea Marină Farul Constanța, și pun pe roate o echipă a lor, care să joace în eșaloanele inferioare din județul Constanța și pe care să o aibă în vedere ca pe o variantă de rezervă, în caz că FC Farul falimentează. În această nedorită variantă, fanii vor apoi să obțină însemnele clubului, nume, palmares, culori, siglă. „Altfel, am avea surpriza să le cumpere cine știe cine și din ce interese”, spun fanii.

Ion Barbu și Gică Mina, antrenori

În ce privește înființarea AS Legiunea Marină Farul Constanța, s-au trimis deja la Ministerul Justiției actele pentru rezervarea de denumire. Suporterii speră ca, într-o lună și jumătate, să fie înființată și echipa. Fanii vor ca formația, al cărei prim nume va fi Legiunea Marină Farul Constanța, să joace în Liga a IV-a (cu obiectiv promovarea), nu în Liga a VI-a (ultimul eșalon competițional din Constanța). În acest sens, suporterii speră să primească un „wild-card” pentru Liga a IV-a de la Asociația Județeană de Fotbal Constanța, având în vedere istoria și tradiția FC Farul și ce reprezintă acest club pentru fotbalul local. Dacă FC Farul va dispărea, echipa suporterilor are promisiunea lui Ion Barbu și Gică Mina, actualii antrenori ai „marinarilor”, că vor antrena noua formație.

„Dacă vor să ia Farul, să-l ia acum!”

„Vrem ca aceasta să fie varianta de rezervă (doar dacă Farul se desființează), nicidecum varianta principală. Vrem să fim pe picioarele noastre, nu la mâna altora. Nu vrem să așteptăm pasivi moartea Farului. Ne dorim să salvăm însemnele Farului, în caz că echipa va falimenta. Dacă vrea cineva să le cumpere, nu trebuie să aștepte falimentul, că acolo vom fi noi. Vom licita cu oricine, indiferent de cât de mult va costa. Dacă vor să ia Farul, să-l ia acum, nu după ce moare, că atunci nu mai așteptăm pe nimeni lângă noi, mergem pe mâna noastră. Farul e al nostru, al suporterilor, că noi murim pentru el, și nu al altcuiva. Dacă, Doamne ferește, se va desființa, nimeni nu va mai pune mâna pe FC Farul. Dacă vor să salveze Farul, să o facă acum. Asta vrem să transmitem tuturor”, spun fanii.

Vlad Neagu și Constantin Coteanu au spus da

Suporterii arată că, în privința jucătorilor, sunt deja unii, precum portarul Vlad Neagu și mijlocașul Constantin Coteanu, care și-au exprimat dorința de a se alătura viitoarei echipe Legiunea Marină Farul Constanța. Fanii vor să-i coopteze în proiectul asociației și al echipei lor pe mulți foști jucători și fariști adevărați. Se studiază și mai multe variante de stadion, unde formația să susțină meciurile de acasă. În acest moment, sunt două variante din oraș și una din județ.

„Oricine vrea să se implice e așteptat”

„Vrem ca cei care fac parte din istoria Farului să aibă un cuvânt de spus. Farul este reprezentat de cei care au jucat pentru această echipă. Ne grăbim să înscriem Legiunea Marină Farul Constanța în campionat, întrucât, dacă se pronunță falimentul în septembrie (așa cum se aude), am pierde un an. Noua echipă va rămâne în permanență o variantă care să-ți permită să faci ce e nevoie pentru a salva clubul. Echipa se înscrie, participăm în competiție, dar o avem în vedere doar ca pe o variantă de rezervă. Nu dormim, contactăm foști jucători ai Farului, însă oricine vrea să se implice e așteptat”, punctează fanii.

Atrag lângă ei fostele glorii

Aceștia mai arată că, săptămâna viitoare, se vor aduna pentru a alege Consiliul de Administrație al asociației sportive. „Cel mai probabil, acesta va fi format din foste glorii ale Farului, fiindcă ne dorim ca acest club să fie al tuturor fariștilor. Va fi al suporterilor și al celor care vor să fie aproape de Farul. Vom atrage lângă noi fostele glorii, nu le vom îndepărta. Deja am dat spre tipărire modelul de legitimație pentru membri cotizanți și simpatizanți. Acesta va apărea săptămâna viitoare. Niciodată nu ne dorim să se desființeze echipa de suflet, dar trebuie să existe și o soluție de rezervă”, arată fanii.

Vocea suporterilor care se implică în acest proiect nu este însă una unanimă între fanii FC Farul. Există și suporteri care spun că pentru ei doar Farul actual contează. „Noi nu vom susține nicio altă echipă în afara celei actuale. Nu ne interesează modelul Poli Timișoara și nici Oțelul Galați, cluburi făcute de suporteri. Ne interesează doar actualul club, FC Farul Constanța! Cine a făcut datoriile să le plătească. Nu admitem să renunțăm așa ușor la FC Farul și să o luăm noi de la capăt cu echipa suporterilor”, spun alți susținători ai echipei.

Sursa: Ziua de Constanța

Marius ANGHEL 05 Jun. 2016, 11:47 Diverse
Pe aceeași temă