Suporter Club UTA își spune, public, punctul de vedere în privința lui Florin Manea și a schimbării conducerii clubului. Fanii aduc aminte de experiențe dramatice, colaps și faliment

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 15 Feb. 2018, 18:54 Actualizat: 15 Feb. 2018, 18:59 Diverse
Suporter Club UTA își spune, public, punctul de vedere în privința lui Florin Manea și a schimbării conducerii clubului.  Fanii aduc aminte de experiențe dramatice, colaps și faliment

Ca deținătoare a drepturilor asupra numelui și mărcii UTA, Asociația Suporter Club UTA a emis, astăzi, un comunicat în care își spune, în mod public, punctul de vedere în privința posibilei schimbări în conducerea clubului. Suporterii „Bătrânei Doamne” spun că „responsabilitatea aferentă de a purta discuții aplicate cu potențiali investitori este conducerea clubului UTA”, făcând astfel trimitere la vizitele și „undele verzi” primite de Florin Manea din partea primarului Gheorghe Falcă. 

Suporterii UTA-ei transmit că echipa arădeană are „nevoie de investitori seriori; iar prin seriozitate înțelegem acte clare, planuri profesionist întocmite și cuvinte puține dar respectate”. Aceștia aduc aminte de alte experiențe dramatice trăite de-a lungul timpului după schimbările de acționariat, unele „în care promisiunile de performanță s-au materializat doar în colaps și în faliment”.

Mai jos puteți citi comunicatul Suporter Club UTA:

„În lumina ultimelor evenimente generate de demersul domnului Florin Manea în legătură cu clubul UTA, asociația noastră face următoarele precizări:

1)  Asociația Suporter Club UTA nu este parte activă în niciun fel de negocieri de cedare / preluare a clubului UTA. Implicarea noastră în viața internă a clubului este legată strict de obiectivele pe care le avem de la înființare: protejarea identității și a imaginii clubului precum și o relație cât mai corectă și modernă între club și susținătorii săi. Din punctul nostru de vedere singura care are dreptul legal și responsabilitatea aferentă de a purta discuții aplicate cu potențiali investitori este conducerea clubului UTA.

2) Am participat în urmă cu mai multe zile la o întâlnire cu domnul Florin Manea în spiritul celor menționate la punctul anterior. Ca deținători ai drepturilor asupra numelui și mărcii UTA, considerăm că este firesc să prezentăm oricărui potențial investitor obligațiile în ceea ce privește identitatea și protejarea brandului, mai ales în contextul actual al fotbalului românesc, în care aceste concepte sunt mai mult decât diluate. În cadrul respectivei întâlniri nu am făcut solicitări de altă natură. Garanțiile financiare la care a făcut referire domnul Manea în ultima perioadă au reprezentat o propunere a domniei sale și suntem de părere că respectivul act (unul a cărui prezență o considerăm firească în contextul unor asemenea negocieri) este în măsură să fie apreciat corect doar de către conducerea clubului UTA. Suporter Club UTA nu are o agendă separată față de clubul UTA, nu derulăm negocieri separate domnul Florin Manea și, din moment ce necesara întâlnire informală cu domnia sa a avut loc, considerăm orice discuție ulterioară dintre reprezentații asociației noastre și domnul Manea ca fiind inutilă.

3) Prezența reprezentantului nostru la întâlnirea dintre reprezentații clubului UTA și domnul Florin Manea, care a avut loc la începutul acestei săptămâni, a fost consecința unei invitații primite din partea conducerii clubului, în lumina relațiilor transparente care există între noi ca asociație și actuala conducere. Nu vom refuza niciodată o invitație la dialog din partea celor alături de care am parcurs un drum important în ultimii 4 ani.

În lumina aceleiași colaborări de bună credință, tot ceea ce putem oferi clubului UTA în acest moment este un punct de vedere și o sugestie: Apreciem inițiativa conducerii clubului de a deschide ușa către potențiali investitori care să ducă proiectul UTA la următorul nivel. În același timp ne dorim ca o eventuală cedare a clubului UTA să fie făcută doar în cazul în care există garanții financiare și morale că această cedare va aduce un plus clubului și nu invers. Din păcate cu toții am trăit de mai multe ori în ultimii ani experiențe dramatice, în care promisiunile de performanță s-au materializat doar în colaps și în faliment. Din punctul nostru de vedere UTA are nevoie de investitori serioși; iar prin seriozitate înțelegem acte clare, planuri profesionist întocmite și cuvinte puține dar respectate. În niciun caz nu considerăm un semn de seriozitate presiunile în presă, obiectivele exagerate sau aruncarea în spațiul public a unor nume de celebrități din lumea fotbalului. Rămâne acum ca cei care au dus acest proiect până acum să cântărească punctul nostru de vedere dar mai ales lucrurile concrete pe care domnul Florin Manea și grupul său de susținere îl aduc la masa discuțiilor iar apoi să ia o decizie responsabilă în concescință.

În încheiere dorim să ne exprimăm din nou mai vechea convingere, că existența și apoi performanța clubului UTA depind în primul rând de comunitatea noastră: club, suporteri, mediu de afaceri local, cetățeni ai orașului Arad și autorități locale. Înainte de a fi un brand național, UTA ne reprezintă pe noi toți ca și comunitate. Felul în care ne prețuim prin fapte acest brand dă o notă relevantă și pentru spiritul civic și conștientizarea apartenenței noastre la aceiași mare familie.

Pentru noi doar UTA contează!”, e comunicatul Suporter Cluj UTA.

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 15 Feb. 2018, 18:54 Actualizat: 15 Feb. 2018, 18:59 Diverse
Pe aceeași temă