Supercupa la Constanța nu e o certitudine. Federalii au amânat un răspuns după ce au inspectat pentru a treia oară lucrările de la stadionul Farul

Marius ANGHEL 17 Jun. 2015, 17:47 Diverse
Supercupa la Constanța nu e o certitudine.** Federalii au amânat un răspuns după ce au inspectat pentru a treia oară lucrările de la stadionul Farul

Nici cea de-a treia vizită a delegației Federației Române de Fotbal la stadionul Farul nu a adus un răspuns concludent în privința desfășurării Supercupei României, ediția 2015, la Constanța. Arena de la malul mării este favorită să găzduiască meciul dintre Steaua și ASA Târgu Mureș de pe 8 iulie, însă lucrările de modernizare pe care le-a cerut FRF încă nu au fost îndeplinite în totalitate. Mediaș sau Cluj-Napoca (Cluj Arena) sunt variantele de rezervă.

Marți, 16 iunie, delegația trimisă de FRF la Constanța a constatat progresul lucrărilor de modernizare a stadionului Farul, însă aceștia au amânat să dea un răspuns final dacă Supercupa se va desfășura sau nu aici. „Am trecut primul hop. Delegația federală a luat act de progresele făcute. Continuăm lucrările de modernizare și îmbunătățire. Pe 25 iunie va mai avea loc o inspecție, urmând ca pe 30 iunie să se ia decizia definitivă”, a declarat, pentru Ziua de Constanța, Auraș Brașoveanu, președintele executiv al FC Farul.

Conducătorul grupării din Liga 2 a spus și cum decurg lucrările la stadion: „Suprafața de joc e gata, trebuie doar îngrijită. A fost semănată, această soluție fiind recomandată de specialiștii aduși de club, care au spus că e mai bine așa decât cu role de gazon. Am decopertat zona cu scaune rupte și am adus altele noi. Mâine (n.r. astăzi), se va lucra la tribuna oficială. Turnichetele funcționează, la fel și sistemul video, doar două camere din cinci având ceva probleme, dar nu grave, astfel că se vor rezolva. E vorba mai mult de muncă fizică, la capitolele igienizare și înfrumusețare. Vom folosi toalete mobile”, a mai spus Brașoveanu, care joi va conduce ședința Adunării Generale Extraordinare a Ligii Profesioniste de Fotbal a Ligii 2 (LPF2).

În cadrul ședinței Comitetului Executiv al Federației Române de Fotbal, susținută joi, 4 iunie, printre deciziile luate s-a adus în discuție și locul de disputare a meciului din Supercupa României, ediția 2015. Federalii au decis să amâne până pe 16 iunie un răspuns în privința desfășurării acestei partide la Constanța. Stadionul Farul e prima obțiune, însă are nevoie de remedierea mai multe probleme. „Amână cu unanimitate de voturi aprobarea locului de desfășurare a Supercupei României Timișoreana, Comitetul de Urgență fiind mandatat să decidă cu privire la aceste aspecte ulterior datei de 16 iunie 2015”, era decizia Comitetului Executiv.

Marius ANGHEL 17 Jun. 2015, 17:47 Diverse
Pe aceeași temă