Stranierii vâlceni pozează contra rasismului

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 01 May. 2014, 14:43 Diverse
Stranierii vâlceni** pozează contra rasismului

Cei trei stranieri de culoare ai echipei CSM Râmnicu Vâlcea, nigerianul Samson Nwabueze, brazilianul Danilo da Silva și camerunezul Christian NKongue s-au fotografiat mâncând banane pentru a combate manifestările rasiste. Aceștia sunt alături de Dani Alves, jucătorul Barcelonei, care a reacționat în acest fel în timpul meciului de campionat din Spania contra Villarreal.

Cei trei jucători ai trupei lui Erik Lincar speră să dispară de pe stadioane manifestările rasiste. „M-a sunat un prieten al meu din Franța, care joacă la Rennes, strânge poze contra rasismului și am vrut să facem și noi la fel. Nu am avut de a face cu manifestări rasiste în România, dar toți jucătorii suntem înjurați în fiecare deplasare.” a povestit camerunezul NKongue.

Săptâmâna trecută, în Spania, brazilianul de la FC Barcelona, Dani Alves, a mâncat pe teren o banană aruncată spre el de un fan al echipei adverse, Villareal.

Întâmplarea din meciul Villarreal – Barcelona, încheiat 2-3, în care Dani Alves a fost personaj principal, a trezit și interesul străinilor care evoluează în Liga I. Deasemenea, gestul brazilianului a fost preluat de majoritatea jucătorilor de top din lume. Pe rând, Neymar, Hulk, Roberto Carlos, Aguero, Suarez, David Luiz, Oscar, Ballotelli, Aubameyang și Lewandowski s-au pozat mâncând banane și au afișat mesajul „Toți suntem egali, toți suntem maimuțe”.

Articol scris de Adi Georgescu

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 01 May. 2014, 14:43 Diverse
Pe aceeași temă