Ștefan Stana, reprezentantul cluburilor din Liga 2 în Comitetul Executiv, audiat la DIICOT

Marius ANGHEL 25 Feb. 2016, 10:49 Diverse
Ștefan Stana, reprezentantul cluburilor din Liga 2 în Comitetul Executiv,** audiat la DIICOT

Ștefan Stana, președintele echipei ACS Berceni și reprezentantul cluburilor de Liga 2 în Comitetul Executiv al Federației Române de Fotbal, s-a prezentat joi, 25 februarie, la sediul DIICOT, pentru a fi audiat în calitate de martor în dosarul legat de deturnarea unor bani primiți de FRF de la FIFA pentru construirea bazei sportive de la Buftea.

Audierile vor continua cu Jeno Szasz, Daniel Robe și Dumitru Costin, foști membri ai Comitetului Executiv al FRF Jeno Szasz, Daniel Robe și Dumitru Costin.

Până în prezent, au fost audiați de procurori fostul președinte al Ligii Profesioniste de Fotbal Dumitru Dragomir; Marian Rusen, fostul președinte al clubului Juventus București; Patrițiu Abrudan, fost arbitru FIFA și fost vicepreședinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor (CCA), în prezent observator din partea CCA; Cornel Șfaițer, președintele clubului FC Botoșani.

Potrivit unor surse judiciare, în perioada 2010-2012, s-a constituit un grup infracțional organizat prin care s-a urmărit însușirea sumei de peste un milion de euro, bani proveniți din finanțarea FRF de către FIFA, care au fost supuși unui proces de reciclare, fiind efectuate transferuri succesive prin conturile mai multor persoane juridice și fizice. Infracțiunile vizate de acest dosar sunt de constituire a unui grup infracțional organizat, delapidare și spălare de bani.


 

CITEȘTE și:

Anchetă DIICOT în fotbal | Mircea Sandu nu știe dacă fiica sa a avut contract cu constructorul israelian al bazei FRF de la Buftea: „Noi am făcut plățile direct către executant. Mai departe, ce-a făcut firma și cui i-a dat, nu-i treaba mea”

EXCLUSIV | Ținta e Mircea Sandu! Procurorii DIICOT confirmă investigația ProSport: costurile bazei FRF de la Buftea au fost umflate. Proiectarea hotelului a costat 600.000 de euro, de 20 de ori peste prețul pieței

EXCLUSIV | Dovada că Mircea Sandu a lucrat „în familie”. A încheiat un contract de proiectare, la un preț exorbitant, cu firma iubitului Ralucăi Sandu

Articol scris de Andrei PAL (Mediafax)

Marius ANGHEL 25 Feb. 2016, 10:49 Diverse
Pe aceeași temă